Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δίνει τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δίνει τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δίνει τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ.
    Τεχνολογία των Ρομπότ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Δίνει τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ. Αναφέρει τις χρήσεις και τα πλεονεκτήματα από τη χρήση των ρομπότ στη βιομηχανία. Αντιλαμβάνεται ότι το ρομπότ εκτελεί προκαθορισμένες εντολές με ακρίβεια και ότι οι κινήσεις του μπορούν να αλλάξουν με την αλλαγή των εντολών.

2     Τεχνολογία των Ρομπότ Κατ' αρχή η λέξη ρομπότ προέρχεται από τη σλαβική λέξη «robota», που σημαίνει σκληρή δουλειά, που δηλώνει ακριβώς την επιθυμία του ανθρώπου για τον προορισμό του ρομπότ. Το ρομπότ είναι μια γενικής χρήσης αυτόματη μηχανή με αρκετούς άξονες κίνησης, των οποίων οι κινήσεις, περιστροφικές ή γραμμικές είναι ελεύθερα προγραμματιζόμενες. Οι κινήσεις των αξόνων ελέγχονται συνήθως από αισθητήρες. Τ α ρομπότ εφοδιάζονται με διάφορα εργαλεία με τα οποία εκτελούν διάφορες εργασίες. Η κατασκευή και η χρήση των ρομπότ βρίσκεται σε εξέλιξη, Στόχος του ανθρώπου είναι να απαλλαγεί από κάθε βαριά και μονότονη εργασία. Στη φαντασία του έχει πλάσει και ανθρωπόμορφα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, που είναι υπηρέτες του.

3

4

5 Ένα ρομπότ συνήθως πρέπει να διαθέτει έξι άξονες κίνησης
Αναλογία ρομπότ και ανθρώπινου χεριού Βιομηχανικό ρομπότ με έξι άξονες κίνησης

6 ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΜΠΟΤ Ο πρώτος και κύριος χρήστης του βιομηχανικού ρομπότ, (εξακολουθεί να είναι μέχρι και σήμερα ), είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Ένα παράδειγμα μας δείχνει ότι με τη χρήση των ρομπότ η BMW ελάττωσε το χρόνο παραγωγής ενός αυτοκινήτου της από 192 ώρες το 1980 σε 89 ώρες το 1985. Τα ρομπότ χρησιμοποιούνται σε: * Κολλήσεις σημείου * Κολλήσεις συνεχόμενης ραφής * Συναρμολογήσεις * Βαφές * Λειάνσεις * Πρεσαρίσματα * Σφυρηλατήσεις * Χυτήρια Στοίβαγμα δομικών υλικών * Κούρεμα προβάτων * Παίξιμο πιάνου ( με 17 ελευθερίες κίνησης) * Άλλους τομείς Μελλοντικές χρήσεις και παραπέρα ανάπτυξη σε τομείς όπως: Υποβρύχιες εφαρμογές Διάστημα Αμυντική Τεχνολογία Στην τελειοποίηση του CAD, CAM και CIM Στην ανάπτυξη του "έξυπνου" ανεξάρτητου ανδροειδούς. , , !

7 Τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποίησης της βιομηχανίας με ρομπότ είναι:
1. Η αύξηση της παραγωγικότητας 2. Η καλυτέρευση της ποιότητας παραγωγής 3. Η συνεχής παραγωγή 4. Ο κεντρικός έλεγχος της παραγωγής 5. Η μείωση των κόστων παραγωγής Τα ρομπότ μπορεί να αντικαταστήσει τον άνθρωπο σε εργασίες ανθυγιεινές, όπως: 1. Σε χώρους ψηλής θερμοκρασίες 2. Σε χώρους ψηλού θορύβου 3. Σε χώρους όπου υπάρχουν σκόνες και δηλητηριώδη αέρια 4. Στη μεταφορά μεγάλων φορτίων 5. Στη εκτέλεση επικίνδυνης εργασίας 6. Στην εκτέλεση μονότονης Και επαναλαμβανόμενης εργασίας

8 Διάφορα Βιομηχανικά ρομπότ για εξειδικευμένες εργασίες

9 Αξιολόγηση Να γράψετε τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ.
Να αναφέρετε τα κατασκευαστικά μέρη του ρομπότ. Να αναφέρετε εργαλεία εργασίας που μπορεί να έχει το ρομπότ. Να εξηγήσετε πώς το ρομπότ μπορεί να ελέγχεται από αισθητήρες. Να αναφέρετε χρήσεις των ρομπότ στη βιομηχανία. Να αναφέρετε τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη χρήση των ρομπότ στη βιομηχανία.


Κατέβασμα ppt "Δίνει τον ορισμό του βιομηχανικού ρομπότ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google