Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. ΕΠΙΒΛΕΠΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ ΑΝΝΑ ΖΑΡΑΛΗ

2 Λίγα λόγια για το θέμα μας… Σκοπός της ερευνητικής εργασίας ήταν να διακρίνουμε χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία του διαδικτύου (web 2.0) και μελετώντας τα να μπορέσουμε να τα «διδάξουμε» στους συμμαθητές αλλά και στους καθηγητές μας Σκοπός της ερευνητικής εργασίας ήταν να διακρίνουμε χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία του διαδικτύου (web 2.0) και μελετώντας τα να μπορέσουμε να τα «διδάξουμε» στους συμμαθητές αλλά και στους καθηγητές μας Πιο συγκεκριμένα: Αναζητήσαμε εργαλεία που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, με την διαχείριση ήχου, εικόνων, με την παρουσίαση ιδεών και γεγονότων και δημιουργώντας τα δικά μας «τεχνήματα» επιχειρήσαμε να αναδείξουμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική πράξη. Πιο συγκεκριμένα: Αναζητήσαμε εργαλεία που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία, με την διαχείριση ήχου, εικόνων, με την παρουσίαση ιδεών και γεγονότων και δημιουργώντας τα δικά μας «τεχνήματα» επιχειρήσαμε να αναδείξουμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν στην εκπαιδευτική πράξη.

3 Τα εργαλεία που ασχοληθήκαμε… Screencast – o- matic Screencast – o- matic Animoto Animoto Esl Video Esl Video

4 SCREEN CAST O MATIC Πρόγραμμα Καταγραφής Κινήσεων της οθόνης

5

6 Screen-o cast-o matic Είναι ένα πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταγράψει τις κινήσεις στην οθόνη Είναι ένα πρόγραμμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καταγράψει τις κινήσεις στην οθόνη Εύκολο να το χρησιμοποιήσεις Εύκολο να το χρησιμοποιήσεις Είναι Δωρεάν Είναι Δωρεάν Κατάλληλο για να δείξεις ή να εξηγήσεις πως λειτουργεί ένα λογισμικό Κατάλληλο για να δείξεις ή να εξηγήσεις πως λειτουργεί ένα λογισμικό Καμία προστασία με κωδικό πρόσβασης Καμία προστασία με κωδικό πρόσβασης Δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία επεξεργασίας video Δεν χρησιμοποιούνται εργαλεία επεξεργασίας video

7 ΒΗΜΑΤΑ Μπαίνουμε στη σελίδα http://www.screencast-o-matic.com/ Μπαίνουμε στη σελίδα http://www.screencast-o-matic.com/ http://www.screencast-o-matic.com/ Πατάμε στο κουμπί Πατάμε στο κουμπί Με το πλήκτρο record ξεκινάει η εγγραφή Με το πλήκτρο record ξεκινάει η εγγραφή Ότι ενέργειες κάνουμε με το ποντίκι μας καταγράφονται σε video που μπορεί να συνοδεύεται και από την ομιλία μας. Ότι ενέργειες κάνουμε με το ποντίκι μας καταγράφονται σε video που μπορεί να συνοδεύεται και από την ομιλία μας.

8 ΑΝΙΜΟΤΟ Εργαλείο δημιουργίας εντυπωσιακών βίντεο

9

10 Πως λειτουργεί 1ο βήμα: διαλέγουμε ένα από τα διαθέσιμα στυλ 1ο βήμα: διαλέγουμε ένα από τα διαθέσιμα στυλ

11 2ο βήμα: επιλέγουμε μουσική

12 3ο βήμα: επιλεγούμε τις φωτογραφίες που θα βάλουμε

13 4 ο Πατάμε πάνω Add Pics & Vids και επιλέγουμε εικόνα 4 ο Πατάμε πάνω Add Pics & Vids και επιλέγουμε εικόνα

14 ESL VIDEO Εργαλείο δημιουργίας online ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής που βασίζονται σε ένα επιλεγμένο από εσάς βίντεο.

15 ESL VIDEO

16 Βήματα του ESL VIDEO Κάνω εγγραφή στο site του esl video. Ή κάνω χρήση του κωδικού μου από το facebook. Κάνω εγγραφή στο site του esl video. Ή κάνω χρήση του κωδικού μου από το facebook. Επιλέγω κάποιο βίντεο π.χ. από το YouTube. Επιλέγω κάποιο βίντεο π.χ. από το YouTube. Δημιουργώ ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων Δημιουργώ ερωτήσεις πολλαπλών απαντήσεων Όλα αυτά τα ενσωματώνω στην φόρμα που φτιάχνω και… Όλα αυτά τα ενσωματώνω στην φόρμα που φτιάχνω και… …Το κουίζ και είναι έτοιμο! …Το κουίζ και είναι έτοιμο!

17 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΣΤΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ! ΣΤΕΛΛΑ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ! ΜΑΤΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΜΑΤΟΥΛΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ! ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ! ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΕΦΑΝΗ! ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΠΡΙΤΣΙΟΛΑΣ! ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΠΡΙΤΣΙΟΛΑΣ! ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΣ! ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΣ! ΦΑΝΗΣ ΜΑΓΓΙΤΑΣ! ΦΑΝΗΣ ΜΑΓΓΙΤΑΣ! ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ ΝΤΟΥΛΑΙ! ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟ ΝΤΟΥΛΑΙ! ΜΑΡΙΟΣ ΑΜΕΤΛΑΡΙ! ΜΑΡΙΟΣ ΑΜΕΤΛΑΡΙ! ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ! ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ! ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ! ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ! ΝΙΚΟΛΟΒ ΜΑΡΤΗΝ! ΝΙΚΟΛΟΒ ΜΑΡΤΗΝ! …ακολουθούν παραδείγματα από την χρήση των εργαλείων


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT) Αναζήτηση κατάλληλων εκπαιδευτικών εργαλείων του διαδικτύου και δημιουργία οδηγών χρήσης για την αξιοποίησή τους στην εκπαιδευτική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google