Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μια θεωρία για την ερμηνεία των χημικών δεσμών: ηλεκτρονιακή θεωρία του σθένους Σύμφωνα με αυτή την προ-κβαντομηχανική θεωρία ισχύουν τα εξής: 1.Στους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μια θεωρία για την ερμηνεία των χημικών δεσμών: ηλεκτρονιακή θεωρία του σθένους Σύμφωνα με αυτή την προ-κβαντομηχανική θεωρία ισχύουν τα εξής: 1.Στους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Μια θεωρία για την ερμηνεία των χημικών δεσμών: ηλεκτρονιακή θεωρία του σθένους Σύμφωνα με αυτή την προ-κβαντομηχανική θεωρία ισχύουν τα εξής: 1.Στους δεσμούς συμμετέχουν μόνο τα ηλεκτρόνια σθένους, δηλαδή τα ηλεκτρόνια της εξωτερικής στιβάδας. 2.Τα άτομα έχουν την τάση να αποκτήσουν δομή ευγενούς αερίου, δηλαδή να έχουν 8 ηλεκτρόνια στην εξωτερική τους στιβάδα ή δυο αν η εξωτερική τους στιβάδα είναι η Κ. Για να πετύχουν αυτό τα άτομα έχουν δυο τρόπους: Με πρόσληψη ή αποβολή ηλεκτρονίων (ετεροπολικός ή ιοντικός δεσμός) Με συνεισφορά ηλεκτρονίων (ομοιοπολικός δεσμός)

4 Αφού λοιπόν αυτά που συμμετέχουν στην δημιουργία των δεσμών είναι τα ηλεκτρόνια σθένους, είναι χρήσιμη μια απεικόνιση των ηλεκτρονίων σθένους κάθε στοιχείου. Ένας τέτοιος συμβολισμός είναι γνωστός από την Α Λυκείου. Π.χ. 11 Na: 1s 2 2s 2 2p 6 3s 1 ή Κ(2),L(8),M(1) οπότε για το Na έχουμε: 11 NaΜε τον ίδιο τρόπο: 12 Mg 13 Al 14 Si 15 P 16 S 17 Cl 18 Ar


Κατέβασμα ppt "Μια θεωρία για την ερμηνεία των χημικών δεσμών: ηλεκτρονιακή θεωρία του σθένους Σύμφωνα με αυτή την προ-κβαντομηχανική θεωρία ισχύουν τα εξής: 1.Στους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google