Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κρήτη Γιώργος Τσαγκάρης E’2’. Το Ηράκλειο έχει πληθυσμό 142.112 κατοίκους Έχει συνολικά επιφάνεια 120 τετραγωνικά χλμ. Είναι ο μεγαλύτερος λιμένας της.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κρήτη Γιώργος Τσαγκάρης E’2’. Το Ηράκλειο έχει πληθυσμό 142.112 κατοίκους Έχει συνολικά επιφάνεια 120 τετραγωνικά χλμ. Είναι ο μεγαλύτερος λιμένας της."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κρήτη Γιώργος Τσαγκάρης E’2’

2 Το Ηράκλειο έχει πληθυσμό 142.112 κατοίκους Έχει συνολικά επιφάνεια 120 τετραγωνικά χλμ. Είναι ο μεγαλύτερος λιμένας της Κρήτης Κύριοι οικονομικοί τομείς της πόλης είναι ο τουρισμός, η γεωργία και το εμπόριο. Διαθέτει βιομηχανική περιοχή 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του κέντρου. Το Ηράκλειο ένα από τα μεγαλύτερα σε κίνηση αεροδρόμια της χώρας (αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης") και ένα πολύ εμπορικό λιμάνι.

3 Το Ηράκλειο βρίσκεται κοντά στα παλάτι της Κνωσού που την περίοδο του μινωικού πολιτισμού είχε την μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού στην Κρήτη. Το Ηράκλειο βρίσκεται κοντά στα παλάτι της Κνωσού που την περίοδο του μινωικού πολιτισμού είχε την μεγαλύτερη συγκέντρωση πληθυσμού στην Κρήτη. Το 961 οι Βυζαντινοί επιτέθηκαν στην πόλη, έσφαξαν τους Σαρακηνούς, την λεηλάτησαν και την έκαψαν. Την ξανάκτισαν και κράτησαν την κυριαρχία της για 243 χρόνια. Το 961 οι Βυζαντινοί επιτέθηκαν στην πόλη, έσφαξαν τους Σαρακηνούς, την λεηλάτησαν και την έκαψαν. Την ξανάκτισαν και κράτησαν την κυριαρχία της για 243 χρόνια. Είναι δίπλα στο παλάτι του Μίνωα που τώρα πια πάρα πολλοί τουρίστες επισκέπτονται και θαυμάζουν. Είναι δίπλα στο παλάτι του Μίνωα που τώρα πια πάρα πολλοί τουρίστες επισκέπτονται και θαυμάζουν.

4 Στο Ηράκλειο οι ανθρώποι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Μιλάνε Ελληνικά αλλά με την αστεία κρητική τους προφορά. Συνηθίζουν να κάθονται στα μπαλκόνια τους και να μιλούν, να παίζουν τάβλι ή σκάκι. Θρησκεία Χριστιανοί ορθόδοξοι Γλώσσα Ελληνικά με κρητική προφορά Συνήθειες Κάθονται στα μπαλκόνια και παίζουν τάβλι ή σκάκι

5 κοντοσούβλι Σουβλάκια θαλασσινά

6 Θυμάμαι μια φορά που πήγαμε κάτω στην πλατεία με τα ξαδέρφια μου και φάγαμε πεντανόστιμο κοτντοσούβλι. Πρώτα πήγαμε σε ένα βιβλιοπωλείο, μετά φάγαμε και μετά πήγαμε σπίτι.

7

8


Κατέβασμα ppt "Κρήτη Γιώργος Τσαγκάρης E’2’. Το Ηράκλειο έχει πληθυσμό 142.112 κατοίκους Έχει συνολικά επιφάνεια 120 τετραγωνικά χλμ. Είναι ο μεγαλύτερος λιμένας της."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google