Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Δημήτρης Λιάπης ΤΑΞΗ Β 2013-2014 7 ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Καθηγητής: Δρ Ιωάννης Καρράς.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Δημήτρης Λιάπης ΤΑΞΗ Β 2013-2014 7 ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Καθηγητής: Δρ Ιωάννης Καρράς."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Δημήτρης Λιάπης ΤΑΞΗ Β 2013-2014 7 ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Καθηγητής: Δρ Ιωάννης Καρράς

2  Εδώ περνάμε πολλές ώρες Καθημερινά Διαβάζουμε, παίζουμε, συζητάμε αλλά και… Κάποιες φορές χμμμμ διαφωνούμε....

3

4 Κάποιες φορές Βρίζουμε ο ένας τον άλλον…. (κακό αυτό…) Ά λλοτε πιανόμαστε στα χέρια …. Σ υχνά δεν μιλιόμαστε

5 Χαλάνε οι μεταξύ μας σχέσεις Να μεγαλώνει η κόντρα μεταξύ των παιδιών….Με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός τους να έχει κακές επιπτώσεις….. Όχι μόνο προς αυτούς αλλά και στα άλλα παιδιά της τάξης…..

6

7

8 Για να τους δούμε λοιπόν…

9  ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ  ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ-ΔΙΑΛΟΓΟΣ  ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ  ΚΑΝΟΝΑΣ- ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ  «ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ»

10  Μερικές συγκρούσεις ξεκινούν επειδή οι άνθρωποι δεν κατανοούν ο ένας τον άλλον. Συζητώντας όμως μεταξύ τους και εξηγώντας τι έχει συμβεί μπορούν να λύσουν παρερμηνείες – παρεξηγήσεις.

11  Όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να επιλύσουν ένα μεταξύ τους πρόβλημα μπορούν να συζητήσουν και κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις μπορούν να καταλήξουν σε μια κοινά αποδεκτή λύση. Η διαδικασία της συζήτησης και το πάρε – δώσε λέγεται διαπραγμάτευση, στην οποία τα μέρη συζητούν τις ανάγκες και προτιμήσεις τους και καταλήγουν σε λύση, χωρίς να μεσολαβεί τρίτο πρόσωπο.

12  Μερικές φορές οι άνθρωποι θέλουν να λύσουν ένα πρόβλημα που έχουν αλλά δεν μπορούν να διαπραγματευτούν. Τότε μπορούν να ζητήσουν την βοήθεια κάποιου. Το άτομο αυτό καλείται διαμεσολαβητής. Αυτός ή αυτή που διαμεσολαβεί στην σύγκρουση βοηθά τα δύο μέρη να επιλύσουν το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν. Ο διαμεσολαβητής δεν λέει στα μέρη που εμπλέκονται στο πρόβλημα – σύγκρουση τι να κάνουν. Βοηθά να αποφασίσουν τα ίδια τα άτομα τι θέλουν για τον εαυτό τους.

13  Μερικές φορές ένα τρίτο άτομο προτείνει την λύση στο πρόβλημα και τα εμπλεκόμενα μέρη την ακολουθούν. Αυτό το άτομο δεν καλείται διαμεσολαβητής αλλά διαιτητής. ¨όταν τα μέρη σε μια διαφωνία καλούν έναν διαιτητή, θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα κάνουν αυτό που θα τους πει ο διαιτητής.

14  Όταν οι άνθρωποι δεν μπορούν να επιλύσουν διαφορές που έχουν μόνοι τους μπορούν να πάνε στο δικαστήριο. Προσλαμβάνουν δικηγόρους και απευθύνονται σε δικαστές. Οι δικαστές είναι σαν τους διαιτητές, ενώ οι δικηγόροι προσπαθούν να πείσουν τους δικαστές για το δίκαιο του πελάτη τους. Ο δικαστής αποφασίζει τι είναι δίκαιο σύμφωνα με τον νόμο και αποφασίζει ποια θα είναι η λύση.

15  Νομοθεσία σημαίνει σύνταξη ενός νόμου- κανόνα. Οι άνθρωποι μπορούν να δημιουργήσουν κανόνες ούτως ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν και να προλαμβάνονται προβλήματα / διαφωνίες / συγκρούσεις.

16

17 Το καλύτερο θα ήταν να υπάρχει συνεργασία, σεβασμός και αγάπη μεταξύ των μαθητών Έτσι ώστε να μην χρειαζόμαστε να λύνουμε τις διαφορές μας με τη βία ή με άλλες κακές μεθόδους…

18


Κατέβασμα ppt "Δημήτρης Λιάπης ΤΑΞΗ Β 2013-2014 7 ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Καθηγητής: Δρ Ιωάννης Καρράς."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google