Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ

2 ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ 11 Μαΐου Νοεμβρίου 565, γνωστός και ως Μέγας Ιουστινιανός, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ρωμαίους αυτοκράτορες της Ανατολής, κυβερνώντας από το 527 έως το 565.

3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ. Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟ 524.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ.

4 ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΙΟΣ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ Ά. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ. ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 527 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΥΝΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ.

5 Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ
Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

6 ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ[ΕΞΕΡΓΕΣΗ]. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΙΣΕΙ.

7 ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.


Κατέβασμα ppt "ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1 ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google