Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1. ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ  11 Μαΐου 482 - 14 Νοεμβρίου 565, γνωστός και ως Μέγας Ιουστινιανός, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1. ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ  11 Μαΐου 482 - 14 Νοεμβρίου 565, γνωστός και ως Μέγας Ιουστινιανός, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1

2 ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ  11 Μαΐου 482 - 14 Νοεμβρίου 565, γνωστός και ως Μέγας Ιουστινιανός, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Ρωμαίους αυτοκράτορες της Ανατολής, κυβερνώντας από το 527 έως το 565. 11 Μαΐου48214 Νοεμβρίου565 527565

3 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ. Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΟΜΩΣ ΔΕ ΔΕΧΘΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΤΟ 524.ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΡΑ.

4 ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ  ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΙΟΣ ΙΛΛΥΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ Ά. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ. ΗΤΑΝ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ 527 ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΣΥΝΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ.

5  Ο ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ. ΕΠΕΚΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΝΟΜΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

6  ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΑ[ΕΞΕΡΓΕΣΗ]. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΙΣΕΙ.

7  ΕΠΙΣΗΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΕΝΑ ΓΝΩΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.


Κατέβασμα ppt "ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΚΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ Β1. ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΣ  11 Μαΐου 482 - 14 Νοεμβρίου 565, γνωστός και ως Μέγας Ιουστινιανός, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google