Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΚΙΑΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΚΙΑΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΚΙΑΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΣΚΙΑΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2 Η Σκιάθος πέρα από την πλούσια ποικιλία εθίμων και την έντονη κοσμική ζωή των κατοίκων έχει, όπως μας την παρουσιάζει ο Παπαδιαμάντης, ένα υπέροχο και ποικίλο φυσικό περιβάλλον. Είναι ένα ορεινό νησί που το περιβάλλουν μαγευτικές θάλασσες, ενώ σε κάθε γωνιά του νησιού υπάρχουν απότομοι βράχοι, που από εκεί αγνάντευαν οι γυναίκες τους άντρες τους όταν έφευγαν σε ταξίδια.

3 Μέσα από την περιγραφή της καθημερινότητας των γυναικών, μας αναφέρει ότι μάζευαν χόρτα στην διάρκεια του εθίμου του κατευοδίου. Η Σκιάθος είναι πλούσια σε βλάστηση, έχει πολλά δάση, που δυστυχώς απειλούνται πλέον από την παράνομη υλοτομία. Το δάσος της Σκιάθου, εκτός από την υγιεινή και αισθητική σημασία, έχει και τουριστική, αφού προσφέρει εκπληκτικά τοπία σε συνδυασμό με τις διάσημες θάλασσές της.

4 Η Σκιάθος έχει υπάρξει έμπνευση, όχι τόσο για πολλούς καλλιτέχνες, αλλά περισσότερο για τους ίδιους τους κατοίκους της, να φτιάξουν τραγούδια για την ομορφιά της και την ιστορία της. Ένα έντονο παράδειγμα είναι ο ίδιος ο Παπαδιαμάντης που αγαπούσε να τραγουδάει και συγκινούσε όλους όσους τον άκουγαν.

5 ΣΚΙΑΘΟΣ Πέτρος Τσικριτέας Μιχάλης Ξιφαράς 3ο Γυμνάσιο Βύρωνα Γ΄ 3
28/2/2013


Κατέβασμα ppt "ΣΚΙΑΘΟΣ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google