Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

William Shakespeare The merchant of Venice Ο Ε ΜΠΟΡΟΣ Τ ΗΣ Β ΕΝΕΤΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Θ ΕΜΑΤΑ Ε ΡΓΟΥ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "William Shakespeare The merchant of Venice Ο Ε ΜΠΟΡΟΣ Τ ΗΣ Β ΕΝΕΤΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Θ ΕΜΑΤΑ Ε ΡΓΟΥ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 William Shakespeare The merchant of Venice Ο Ε ΜΠΟΡΟΣ Τ ΗΣ Β ΕΝΕΤΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Θ ΕΜΑΤΑ Ε ΡΓΟΥ

2 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΤΟΤΕ Στο έργο που γράφτηκε από τον Shakespeare το 1596-8 συναντάμε το φαινόμενο του ρατσισμού στο πρόσωπο του Shylock,ένας από τους Εβραίους της εποχής που ζούσαν στο περιθώριο. ΣΗΜΕΡΑ 21 ος αιώνας Στις μέρες μας ο ρατσισμός αποτελεί επίκαιρο θέμα της καθημερινότητάς μας.

3 ΧΡΗΜΑ Απαραίτητο μέσο Στο έργο με τη μορφή της τοκογλυφίας. Συγκεκριμένα, προϋπόθεση για το δάνειο συνιστούσε ένα κομμάτι από τη ΣΑΡΚΑ του δανειστή Συνεχίζει σήμερα να είναι το πιο σημαντικό μέσο επιβίωσης του ανθρώπου και η εμφάνισή του φαίνεται από τις τράπεζες μέχρι και την μαύρη αγορά.

4 ΓΥΝΑΙΚΑ Εκείνη την εποχή, παρατηρούμε από το έργο του Shakespeare ότι η γυναίκα είχε υποβαθμισμένη θέση και η έξοδος της σε δημόσιους χώρους προϋπόθετε τη συνοδεία ανδρός. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι γυναίκες δικηγόροι δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια. Σήμερα, η θέση της γυναίκας είναι ισότιμη των ανδρών σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας στον δυτικό κόσμο. Κάθε γυναίκα έχει το δικαίωμα να έχει μια θέση μέσα στην δικαστική αίθουσα, να γίνει και δικαστής σε αντίθεση με την εποχή του Shakespeare.


Κατέβασμα ppt "William Shakespeare The merchant of Venice Ο Ε ΜΠΟΡΟΣ Τ ΗΣ Β ΕΝΕΤΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ Θ ΕΜΑΤΑ Ε ΡΓΟΥ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google