Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά σε εγρήγορση. Το ρητό:

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά σε εγρήγορση. Το ρητό:"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά σε εγρήγορση. Το ρητό: «Αν δεν το καλλιεργείς, θα το χάσεις» (« If you don't use it, you will lose it ») αναφέρεται και για το μυαλό μας... Τα παρακάτω είναι ένας πολύ προσωπικός τρόπος να εκτιμήσετε την τωρινή σας κατάσταση ευφυίας. Κάντε το παρακάτω τεστ και δείτε αν «τα χάνετε» ή αν ακόμη «τα ‘χετε τετρακόσια»... Αφού απαντήσετε στις ερωτήσεις, διαβάστε παρακάτω αν συμφωνούν με τις σωστές απαντήσεις. OK, χαλαρώστε, καθαρίστε το μυαλό σας και... Ξεκινήστε! Πρόκληση για το Μυαλό!

3 Τί βάζουμε μέσα σε μια τοστιέρα; Η απάντηση είναι «ψωμί». Αν είπατε «τοστ», καλύτερα να τα παρατήσετε και να μην προχωρήσετε παρακάτω. Δεν υπάρχει λόγος να πληγώσετε τον εαυτό σας... Αν είπατε «ψωμί», προχωρήστε στην ερώτηση 2.

4 Πείτε τη λέξη « μπάλα» πέντε φορές. Τί πίνουν οι αγελάδες; Απάντηση : Οι αγελάδες πίνουν νερό. Αν είπατε «γάλα», μην επιχειρήσετε να περάσετε στην επόμενη ερώτηση. Το μυαλό σας είναι ζορισμένο και ίσως να «υπερθερμανθεί». Αυτό που σας χρειάζεται να διαβάσετε και είναι πιο κατάλληλο για σας, είναι κάποιο έντυπο του τύπου «Ο Κόσμος των Παιδιών» ή κάτι παρόμοιο... Αν είπατε « νερό», προχωρήστε στην ερώτηση 3.

5 Αν ένα κόκκινο σπίτι είναι φτιαγμένο από κόκκινα τούβλα, ένα μπλε σπίτι από μπλε τούβλα, ένα ροζ σπίτι από ροζ τούβλα, ένα μαύρο σπίτι από μαύρα τούβλα, Από τί είναι φτιαγμένο ένα Greenhouse; Απάντηση : Τα greenhouses (= θερμοκήπια) φτιάχνονται από γυαλί. Αν είπατε πράσινα τούβλα, γιατί στο καλό συνεχίζετε με τις ερωτήσεις; Αν είπατε «γυαλί», προχωρήστε στην ερώτηση 4.

6 Απάντηση : Μια μοίρα. Αν είπατε «360» ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να σας συγχαρούμε που φτάσατε μέχρι εδώ, αλλά προφανώς τώρα είστε έξω απ’ τις δυνατότητές σας. Καλύτερα να εγκαταλείψετε την προσπάθεια και να βγείτε απ’το δωμάτιο. Οι υπόλοιποι συνεχίστε με την επόμενη ερώτηση. Αν ο μικρός δείκτης ενός ρολογιού διανύει 1/60 μοίρες κάθε λεπτό, πόσες μοίρες θα έχει διανύσει σε μια ώρα;

7 Οδηγείτε ένα λεωφορείο στην πρώτη στάση, 17 άνθρωποι ανεβαίνουν. Στην δεύτερη, έξι κατεβαίνουν και εννέα ανεβαίνουν. Στην επόμενη, δύο άνθρωποι κατεβαίνουν και τέσσερις ανεβαίνουν. Στην τέταρτη στάση, 11 κατεβαίνουν & 16 ανεβαίνουν. Στην πέμπτη, 3 άνθρωποι κατεβαίνουν & 5 ανεβαίνουν. Στην τελευταία στάση, έξι άνθρωποι κατεβαίνουν & τρεις ανεβαίνουν. Και φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό. Ποιό ήταν το όνομα του οδηγού; Χωρίς να χρησιμοποιήσετε κομπιουτεράκι Απάντηση: Προς Θεού, μην κλαίτε! Δεν θυμάστε το ίδιο σας το όνομα; Εσείς ήσασταν ο οδηγός... Απ’την πρώτη κιόλας πρόταση μαθαίνετε ότι εσείς οδηγείτε το λεωφορείο!

8 Όλοι εκείνοι οι φίλοι σας που σας πειράζουν για την κακή σας μνήμη.... Για στείλτε τους αυτό το τεστ, να δούμε, εκείνοι, πώς θα τα πάνε! Αλλά Σσσσσ! Μην τους πέιτε πόσο χάλια τα πήγατε εσείς!


Κατέβασμα ppt "Η άσκηση του μυαλού είναι εξίσου σημαντική, όσο και η άσκηση των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, είναι σημαντικό να παραμένουμε πνευματικά σε εγρήγορση. Το ρητό:"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google