Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Για σκέψου...» Πατήστε το κουμπί του ποντικιού ή Page Down...

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Για σκέψου...» Πατήστε το κουμπί του ποντικιού ή Page Down..."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Για σκέψου...» Πατήστε το κουμπί του ποντικιού ή Page Down...
(Θα διαβάσετε λίγες όμορφες σκέψεις για μια ωραιότερη ζωή.) Μετάφραση-προσαρμογή στα ελληνικά:

2 Σήμερα τα κτίριά μας ψηλώνουν και οι δρόμοι μας φαρδαίνουν, αλλά τα ανθρώπινα αναστήματα κονταίνουν και τα μυαλά στενεύουν.

3 Οι δαπάνες μας αυξάνουν, αλλά η απόλαυσή μας λιγοστεύει.
Έχουμε μεγαλύτερα σπίτια, αλλά μικρότερες οικογένειες. Έχουμε περισσότερες επιλογές, και λιγότερο χρόνο. Οι γνώσεις μας πολλαπλασιάστηκαν, η ευθυκρισία μας συρρικνώθηκε. Τα φάρμακα αυξήθηκαν, το ίδιο κι οι αρρώστιες.

4 Αυξήσαμε την αξία της περιουσίας μας, αλλά μειώσαμε τις ανθρώπινες και ηθικές αξίες.
Φλυαρούμε αδιάκοπα, αγαπούμε με το σταγονόμετρο, μισούμε και καταφρονούμε αλόγιστα.

5 Πήγαμε στο φεγγάρι και γυρίσαμε, αλλά μας πέφτει κόπος να πεταχτούμε απέναντι και να επισκεφτούμε το γείτονά μας. Κατακτήσαμε το αχανές διάστημα, και αφήσαμε ανεξερεύνητο τον εσωτερικό μας κόσμο.

6 Κερδίσαμε περισσότερη ελευθερία, αλλά λατρέψαμε την ασυδοσία.
Αυξήθηκαν το εισόδημα και οι καταθέσεις μας, αλλά λιγόστεψε το περίσσευμα ψυχής. Κερδίσαμε περισσότερη ελευθερία, αλλά λατρέψαμε την ασυδοσία. Έχουμε περισσότερα τρόφιμα, αλλά χειρότερη διατροφή και περισσότερους πεινασμένους.

7 Σήμερα, μια οικογένεια χρειάζεται δύο μισθούς, αλλά πολλές οικογένειες δυσκολεύονται να έχουν έστω κι έναν. Φτιάξαμε περισσότερα και ωραιότερα σπίτια, αυξήθηκαν όμως και τα διαλυμένα σπίτια.

8 Γι’ αυτό κι εγώ προτείνω, αρχίζοντας από σήμερα...
Por todo esto, propongo que de hoy en adelante; Γι’ αυτό κι εγώ προτείνω, αρχίζοντας από σήμερα...

9 Μη φυλάτε τίποτε για κάποια ξεχωριστή περίσταση, γιατί κάθε μέρα που ζούμε είναι μια ξεχωριστή περίσταση. Αναζητήστε τη γνώση και την αλήθεια, διαβάστε και σκεφτείτε περισσότερο, καθίστε κι αγναντέψτε τη φύση, μην αφήνετε να σας βασανίζουν συνέχεια οι ανάγκες σας.

10 Περάστε περισσότερη ώρα με την οικογένεια και τους φίλους σας, απολαύστε τα αγαπημένα σας φαγητά, επισκεφτείτε τα μέρη όπου νιώθετε καλά.

11 Η ζωή δεν είναι μόνο για να επιβιώνουμε
Η ζωή δεν είναι μόνο για να επιβιώνουμε. Είναι και για να τη βιώνουμε, σαν μια αλυσίδα από όμορφες στιγμές. Απολαύστε κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία της ζωής σας ή, καλύτερα, σαν να είναι η πρώτη της υπόλοιπης ζωής σας.

12 Πετάξτε από το λεξιλόγιό σας εκφράσεις όπως «κάποια μέρα» και «μια απ’ αυτές τις μέρες».
Κι ας στρωθούμε να κάνουμε αυτό που όλο αναβάλλαμε για «μια απ’ αυτές τις μέρες».

13 Ας μην παραμερίζουμε άλλο αυτό που δίνει χαρά και νόημα στη ζωή μας.
Ας θυμηθούμε να πούμε στους αγαπημένους μας πόσο τους αγαπούμε. Ας μην παραμερίζουμε άλλο αυτό που δίνει χαρά και νόημα στη ζωή μας. Κάθε μέρα, κάθε ώρα και κάθε λεπτό είναι μια ξεχωριστή περίσταση. Και δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θα είναι η τελευταία.

14 Αν είστε τόσο πολυάσχολος που δεν προλαβαίνετε να στείλετε τώρα αυτό το μήνυμα σε κάποιον που αγαπάτε, και σας φτάνει να υποσχεθείτε στον εαυτό σας ότι θα το στείλετε «μια απ’ αυτές τις μέρες», σκεφτείτε «Μια απ’ αυτές τις μέρες» ίσως να μην είστε πια εδώ για να το στείλετε!


Κατέβασμα ppt "«Για σκέψου...» Πατήστε το κουμπί του ποντικιού ή Page Down..."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google