Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1
ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1

2 Στα αριστερά βρίσκεται μια παλιά παραδοσιακή βρύση που τώρα δεν χρησιμοποιείται, γιατί, όπως βλέπετε, έχει διαλυθεί. Έτσι σκέφτηκα να τη φτιάξουμε για να μοιάζει όπως αυτή δεξιά και έτσι να μπορούν να απολαμβάνουν δροσερό νερό οι διψασμένοι ταξιδιώτες.

3 Στις δύο εικόνες υπάρχουν σπίτια που μπορούν να αναπαλαιωθούν, ας πούμε να επικαλυφθούν ή να κοσμηθούν με πέτρα, ούτως ώστε να ελκύουν περισσότερους τουρίστες. Ακόμη μπορούν να μετατραπούν σε μουσεία με τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Κύπρου.

4 Αυτή είναι η παλιά Λαϊκή Αγορά που δεν λειτουργεί πια
Αυτή είναι η παλιά Λαϊκή Αγορά που δεν λειτουργεί πια. Καλά θα ήταν να αναπαλαιωθεί για να ξαναχρησιμοποιηθεί ως Αγορά, έτσι ώστε να την επισκέπτονται πολλοί ξένοι τουρίστες, που θα ήθελαν να αγοράσουν παραδοσιακά αντικείμενα και φαγητά του υπέροχου νησιού μας.

5 Εδώ βλέπουμε δύο παραδοσιακά σπίτια που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο και για άλλα. Δηλαδή να επιδιορθώσουμε και άλλα σπίτια, ώστε να μοιάζουν σε αυτά και έτσι να δημιουργήσουμε μια όμορφη εικόνα στη γειτονιά μας.

6 Οι ομορφιές της γειτονιάς μας…

7 Στην διπλανή εικόνα βλέπουμε το καφενείο της Πλατείας του Αγίου Ιωάννη
Στην διπλανή εικόνα βλέπουμε το καφενείο της Πλατείας του Αγίου Ιωάννη. Αν και είναι λίγο μοντέρνο μπορούμε με λίγη προσπάθεια να το κάνουμε πολύ παραδοσιακό, όπως τα παλιά χρόνια, που όλοι κάτοικοι της γειτονιάς κάθονταν και απολάμβαναν τον καφέ τους.

8 Αυτό είναι το πάρκο της γειτονιάς, που δεν είναι καλά διατηρημένο. Γι’ αυτό σκέφτηκα ότι μπορούμε να κάνουμε εκεί ένα ανοιχτό θέατρο όπου θα μπορούν να Παρουσιάζονται παραστάσεις διάφορων ομάδων. Ή ακόμη, μπορούμε να το κάνουμε γήπεδα ποδοσφαίρου, καλαθόσφαιρας και αντισφαίρισης, για να μπορούν τα νεαρά παιδιά να αθλούνται εκεί. Τέλος μπορούμε πολύ απλά να βάλουμε καινούργια παιχνίδια, για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν.

9 Η διπλανή εικόνα είναι μία γωνιά του πάρκου, όπου σκέφτηκα να δημιουργήσουμε μία προτομή προς τιμή του ήρωα από τον οποίο πήρε το όνομά του το σχολείο μου, τον Πετράκη Κυπριανού. Επειδή ήταν ένας σημαντικός ήρωας της ΕΟΚΑ και ζούσε κοντά στη γειτονιά του Αγίου Ιωάννη, νομίζω ότι του αξίζει να τον τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο.

10 Παραδοσιακές ξύλινες πόρτες που μπορούν να γίνουν πρότυπο και για άλλες…

11 Στις πιο πάνω εικόνες βλέπουμε τη συμβολή δρόμων όπου εισηγούμαι να γίνει ένας μικρός κυκλικός κόμβος, ο οποίος να περιλαμβάνει ένα σιντριβάνι. Έτσι θα ομορφίσουμε τον τόπο εκεί και επίσης θα διευκολύνουμε πολύ τους οδηγούς.

12 Εδώ βλέπουμε την αρχή της πλατείας του Αγίου Ιωάννη όπου πρέπει να δημιουργήσουμε κάτι για να τιμήσουμε τον Άγιο. Έτσι μπορούμε να κάνουμε ένα ψηφιδωτό του Αγίου στο περιτοίχισμα ή ένα προσκυνητάρι, για να ανάβουν οι περαστικοί το κερί τους και να δοξολογούν το Θεό.

13 ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΤΡΑΚΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΤΡΟΥ,Β1"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google