Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble
Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble. Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble πήρε το όνομα του από τον αστρονόμο Edwin Powell Hubble και εκτοξεύτηκε στο διάστημα στις 24 Απριλίου Είναι ειδικό τηλεσκόπιο και κινείται σε τροχιά αρκετά ψηλά από τη γη.

2 Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble ανακαλύπτει νέες περιοχές κοσμικής σκόνης στον γαλαξία NGC 1316 Αν και στην καθημερινή μας δραστηριότητα η σκόνη αποτελεί ενοχλητική πραγματικότητα, ιδιαίτερα η κόκκινη σκόνη της Σαχάρας που λερώνει την Αθήνα, η κοσμική σκόνη που υπάρχει σε μορφή νεφών στους γαλαξίες είναι το υλικό από το οποίο δημιουργούνται τα νέα αστέρια. Πρόσφατα παρατηρήθηκαν από το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble σύνθετοι σχηματισμοί από κοσμική σκόνη, σμήνη αστεριών, και από την ενοποίηση δύο άλλων γαλαξιών οι οποίοι ήταν «πλούσιοι» σε αέριο και που είναι κρυμμένοι στον γιγαντιαίο ελλειπτικό γαλαξία NGC 1316.

3

4

5

6 Η εντυπωσιακή ομορφιά του κόσμου, ένα πολύ μικρό μέρος του κόσμου
Η εντυπωσιακή ομορφιά του κόσμου, ένα πολύ μικρό μέρος του κόσμου! Αυτό είναι απλά πέρα από κάθε φαντασία Απολαύστε το!

7

8 Ο γαλαξίας - 28 εκατομμύρια έτη φωτός από τη γη – εκλέχτηκε σαν η καλύτερη εικόνα που λήφθηκε από το τηλεσκόπιο Hubble. Οι διαστάσεις του γαλαξία, αποκαλούμενου επίσημα M104, είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα. Έχει 800 δισεκατομμύρια ήλιους και έχει διάμετρο έτη φωτός.

9

10

11 Το νεφέλωμα Ant (μυρμήγκι), ένα σύννεφο από σκόνη και αέρια του οποίου το τεχνικό όνομα είναι Mz3, όταν παρατηρείται χρησιμοποιώντας τα επίγεια τηλεσκόπια μοιάζει με ένα μυρμήγκι. Το νεφέλωμα βρίσκεται μέσα στο γαλαξία μας μεταξύ και ετών φωτός από τη γη.

12

13 Στην τρίτη θέση είναι το νεφέλωμα NGC 2392, που ονομάζεται Εσκιμώος επειδή μοιάζει με ένα πρόσωπο που περιβάλλεται από μια γούνινη κουκούλα. Η κουκούλα είναι, στην πραγματικότητα, ένα δαχτυλίδι από αντικείμενα μορφής κομήτη που πετούν μακρυά από ένα βαμμένο αστέρι. Ο Εσκιμώος είναι έτη φωτός από τη γη.

14

15 Στην τέταρτη θέση είναι το νεφέλωμα του ματιού της γάτας (Cat's Eye Nebula), το οποίο μοιάζει με το μάτι του εξαϋλωμένου μάγου Sauron από το Lord of the Rings.

16

17 Στην έκτη θέση είναι το νεφέλωμα του κώνου (Cone Nebula)

18

19

20 Η τέλεια θύελλα (Perfect Storm ), μια μικρή περιοχή στο νεφέλωμα κύκνων, έτη φωτός μακριά, που περιγράφονται σαν “αφρώδης ωκεανός του υδρογόνου και του οξυγόνου μικρών ποσοτήτων θείου και άλλων στοιχείων”.

21

22 Starry Night (έναστρη νύχτα), έτσι ονομάζεται επειδή υπενθύμισε στους αστρονόμους τη ζωγραφική του Van Gogh. Είναι ένας φωτοστέφανος γύρω από ένα αστέρι με γαλακτώδη μορφή.

23

24

25 Τα βλοσυρά μάτια (glowering eyes ) 114 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά, είναι οι στροβιλισμένοι πυρήνες δύο συγχωνευμένων γαλαξιών αποκαλούμενων NGC 2207 και IC στον απόμακρο σημαντικό αστερισμό Canis.

26

27 Το Trifid (με τρεις προεξοχές) νεφέλωμα

28

29 Καλό ταξίδι


Κατέβασμα ppt "Θέαμα από το τηλεσκόπιο Hubble"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google