Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ
ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ

2 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ
ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ ΛΕΒΑΝΤΑ ΧΑΜΟΜΗΛΙ ΘΥΜΑΡΙ ΡΙΓΑΝΗ

3 ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Το φασκόμηλο είναι ένα λουλούδι που μυρίζει πολύ ωραία.
Το φασκόμηλο είναι ένα λουλούδι που μυρίζει πολύ ωραία. To φασκόμηλο το πίνουμε και μας θεραπεύει.

4 ΛΕΒΑΝΤΑ Η λεβάντα βγάζει ένα όμορφο μοβ λουλούδι που μυρίζει πολύ ωραία Σε ορισμένα μέρη οι λεβάντες φαίνονται στα χωράφια σαν χαλιά.

5 xamomhλι Στο κοινό χαμομήλι τα άνθη μοιάζουν ιδιαίτερα με αυτές της μαργαρίτας. Το όνομα του σημαίνει μήλο που είναι κάτω στο έδαφος (χάμω - μήλο). Είναι φυτό ποώδες και ζει ένα χρόνο (μονοετές). Αρωματικό και φαρμακευτικό. Έχει λείο βλαστό και είναι πολύκλαδο.

6 ΘΥΜΑΡΙ Το θυμάρι περιέχει αιθέριο έλαιο σε ποσοστό 1-2%. To κύριο συστατικό του αιθέριου ελαίου του θυμαριού κατά 20-54% είναι η θυμόλη ή, αλλιώς, καμφορά του θυμαριού, έχει δε χρήσεις στην αρωματοποιία και στην οδοντιατρική. Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και αποτελεί το κύριο συστατικό πολλών εμπορικών σκευασμάτων για την πλύση του στόματος.

7 ΡΙΓΑΝη Η ρίγανη είναι αρωματικό ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας. Το φυτό έχει ύψος εκ., έχει φύλλα αντίθετα μήκους 1-4 εκ. μπορεί να εκμεταλλευτεί, όταν καλλιεργείται, ακόμα και σε πολύ φτωχά, ξηρικά και πετρώδη εδάφη. Τα άνθη της έχουν χρώμα άσπρο - μώβ και ανθίζει από Ιούνιο κυρίως μέχρι Αύγουστο, αναλόγως της περιοχής. Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως.

8 ΟΝΟΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Μαρία Πρέκα


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google