Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ  ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ  ΛΕΒΑΝΤΑ  ΧΑΜΟΜΗΛΙ  ΘΥΜΑΡΙ  ΡΙΓΑΝΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ  ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ  ΛΕΒΑΝΤΑ  ΧΑΜΟΜΗΛΙ  ΘΥΜΑΡΙ  ΡΙΓΑΝΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ

3  ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ  ΛΕΒΑΝΤΑ  ΧΑΜΟΜΗΛΙ  ΘΥΜΑΡΙ  ΡΙΓΑΝΗ

4  Το φασκόμηλο είναι ένα λουλούδι που μυρίζει πολύ ωραία.  To φασκόμηλο το πίνουμε και μας θεραπεύει.

5  Η λεβάντα βγάζει ένα όμορφο μοβ λουλούδι που μυρίζει πολύ ωραία  Σε ορισμένα μέρη οι λεβάντες φαίνονται στα χωράφια σαν χαλιά.

6  Στο κοινό χαμομήλι τα άνθη μοιάζουν ιδιαίτερα με αυτές της μαργαρίτας. Το όνομα του σημαίνει μήλο που είναι κάτω στο έδαφος (χάμω - μήλο). Είναι φυτό ποώδες και ζει ένα χρόνο (μονοετές).  Αρωματικό και φαρμακευτικό.  Έχει λείο βλαστό και είναι πολύκλαδο.

7  Το θυμάρι περιέχει αιθέριο έλαιο σε ποσοστό 1-2%. To κύριο συστατικό του αιθέριου ελαίου του θυμαριού κατά 20-54% είναι η θυμόλη ή, αλλιώς, καμφορά του θυμαριού, έχει δε χρήσεις στην αρωματοποιία και στην οδοντιατρική.  Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και αποτελεί το κύριο συστατικό πολλών εμπορικών σκευασμάτων για την πλύση του στόματος.

8  Η ρίγανη είναι αρωματικό ποώδες, πολυετές, ιθαγενές και θαμνώδες φυτό της Μεσογείου και της Κεντρικής Ασίας.  Το φυτό έχει ύψος 20-80 εκ., έχει φύλλα αντίθετα μήκους 1-4 εκ. μπορεί να εκμεταλλευτεί, όταν καλλιεργείται, ακόμα και σε πολύ φτωχά, ξηρικά και πετρώδη εδάφη.  Τα άνθη της έχουν χρώμα άσπρο - μώβ και ανθίζει από Ιούνιο κυρίως μέχρι Αύγουστο, αναλόγως της περιοχής.  Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητα της θεωρείται η καλύτερη παγκοσμίως.

9  Μαρία Πρέκα


Κατέβασμα ppt " ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ  ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ  ΛΕΒΑΝΤΑ  ΧΑΜΟΜΗΛΙ  ΘΥΜΑΡΙ  ΡΙΓΑΝΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google