Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Το Φλαμούδι είναι ένα κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.  To 1960 οι κάτοικοι του χωριού ήταν 299.Τα χρόνια που ακολούθησαν ο πληθυσμός αυξήθηκε.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Το Φλαμούδι είναι ένα κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.  To 1960 οι κάτοικοι του χωριού ήταν 299.Τα χρόνια που ακολούθησαν ο πληθυσμός αυξήθηκε."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Το Φλαμούδι είναι ένα κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.  To 1960 οι κάτοικοι του χωριού ήταν 299.Τα χρόνια που ακολούθησαν ο πληθυσμός αυξήθηκε και το 1974 ο αριθμός των κατοίκων έφτασε τους 355.

3 Κάποιοι λένε πως χωριό πήρε το όνομά του από το φυτό φλαμούρι,με την επιστημονική ονομασία φιλύρας. Είναι ψηλό φυλλοβόλο δέντρο με αρωματικά λουλούδια και φύλλα καρδιόσχημα στη βάση, μυτερά στην άκρη και οδοντωτά στην περιφέρεια. Καλλιεργείται ως διακοσμητικό.

4 Το δέντρο φλαμούρι

5 Κάποιοι άλλοι όμως λένε ότι το όνομα του το πήρε από το Φλάμπουρο, από την λατινική λέξη flammula (πολεμική σημαία με κόκκινο χρώμα που κατέληγε σε ένα ή δύο αιχμηρά άκρα). Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Φλάμπουρο χρησιμοποιόταν από τους κατοίκους του χωριού σε περιπτώσεις εχθρικής επίθεσης.

6 Η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Φλαμούδι.

7 Από τη Μαρία Φωτίου Μαθήτρια της Στ΄2


Κατέβασμα ppt " Το Φλαμούδι είναι ένα κατεχόμενο χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου.  To 1960 οι κάτοικοι του χωριού ήταν 299.Τα χρόνια που ακολούθησαν ο πληθυσμός αυξήθηκε."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google