Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης
Πίστεψε στον Εαυτό σου! Crede în Sine! Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης στο:

2 «ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ»
Ο πολυβραβευμένος Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς του Τμήματος «Διοίκηση Επιχειρήσεων» και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη» κύριος Θανόπουλος Γιάννης, στη Διαδραστική Παρουσίαση με θέμα: «ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ» ΣΚΕΨΟΥ… ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ… ΜΠΟΡΕΙΣ… Χαμογέλα!!!

3 Σύντομο Βιογραφικό (1/4)
Ο Γιάννης Θανόπουλος γεννήθηκε το 1948. Μετά από τις πρώτες του ακαδημαϊκές του σπουδές στην Ελλάδα, έκανε ένα Masters (Administrative Science) στο City University, στο Λονδίνο. Στα 26 έγινε διευθυντής πωλήσεων μεγάλης ελληνικής εταιρείας, με πωλήσεις άνω των $, γρήγορα όμως αποφάσισε να επικεντρώσει περισσότερο το ενδιαφέρον του στην διδαχή και έρευνα. Το 1983 έλαβε το διδακτορικό (Marketing) του από το Πανεπιστήμιο του Arkansas των ΗΠΑ και ανέλαβε Assistant Professor και διευθυντής International Business στο Πανεπιστήμιο του Akron, Ohio, όπου και υπήρξε τακτικός καθηγητής από το 1992 μέχρι το 2000. Είναι τακτικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς από τον Μάιο του 2000 και από 2012 διευθυντής του Τομέα Μάνατζμεντ.

4 Σύντομο Βιογραφικό (2/4)
Μεταξύ πολλών άλλων, συνεχίζει να έχει έντονη δραστηριότητα στην πρακτική και δεοντολογία των διεθνών επιχειρήσεων, είναι μέλος σε πολλές διεθνείς οργανώσεις, έχει υπάρξει ιδρυτικό και προεδρεύον στέλεχος της Greater Akron Export Association, ακαδημαϊκός πρύτανης του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδος, ομιλητής σε πάνω από εκατό διεθνή συνέδρια, και έχει λάβει πολλά βραβεία, όπως: Από το Πανεπιστήμιο του Akron: Teaching Excellence Award (1988), Publication Award (1997), Teaching Innovation Award (1997). Από τον Κυβερνήτη του Ohio το (E) Excellence in Exporting Award για το πρόγραμμα του στο Πανεπιστήμιο του Akron (1987). Για το ίδιο σκοπό, το Πανεπιστήμιο της South Carolina, τον βράβευσε με το Academic Achievement Award για Faculty Development in International Business Program (1989). Από τους Sales and Marketing Executives of Akron (1994) το Distinguished Sales and Marketing Executives Award. Οι εκδότες της Academy of International Business του Internationalizing the Business School: Global Survey of Institutions of Higher Learning, τον αναφέρουν σαν ένα από τους έξι ‘σκαπανείς’ αυτών των μελετών (2000). Από το World Education Congress αναγνώριση που τον ονομάζει Best Professor in International Business (2012).

5 Σύντομο Βιογραφικό (3/4)
Οι πάνω από 100 ακαδημαϊκές εργασίες του, άρθρα, συλλογές, case studies, έχουν παρουσιασθεί σε βιβλία ή σε περιοδικά όπως τα: Journal of Economic Integration Journal of International Business Studies Southwest Review of International Business Research Developments in Marketing Science North Central Business Journal Review of Business Journal of Teaching in International Business The International Trade Journal Issues in International Business Kyukyo Economic Review Arkansas Business and Economic Review Journal of the Academy of Marketing Science Journal of Current Research in Global Business Marketing News, Health Marketing Quarterly, Σπουδές, κ.λπ.

6 Σύντομο Βιογραφικό (4/4)
Από τον εκδοτικό οίκο Interbooks έχουν εκδοθεί τα βιβλία: Ο Διεθνής Μάνατζερ: Διαδρομές Αυτογνωσίας (ηλεκτρονικό με συν-συγγραφείς τους φοιτητές του, 2010), Το Επιχειρείν στο Παγκόσμιο Χωριό Μας (2002) Επιχειρηματική Ηθική και Δεοντολογία (2003) Επιχειρηματική Ηθική και Δεοντολογία: Στην Εποχή της Εταιρικής Διακυβέρνησης, 2009, 2η Έκδοση) Ναυτιλιακή Θεωρία και Επιχειρηματικότητα στην Εποχή της Ποιότητας (μαζί με τον Άλκη Κορρέ) Η Διεθνής Επιχείρηση: Περιβάλλον, Δομή και Προκλήσεις (2006, 2η Έκδοση σημαντικά διαφοροποιημένη, 2012) Global Business: Environment, Structure and Challenges (2007) Από τον εκδοτικό οίκο Φαίδιμο, εκδόθηκαν το Σεπτέμβριο 2013 οι τρίτες εκδόσεις των βιβλίων: Επιχειρηματική Ηθική και Δεοντολογία Διεθνής Επιχείρηση: Περιβάλλον, Δομή και Προκλήσεις.

7

8 ΓΙΑΝΝΗΣ Ν. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

9 Σας ευχαριστούμε που είστε ΜΑΖΙ μας Κύριο Γιάννη Ν. Θανόπουλο
και καλωσορίζουμε τον επίτιμο ομιλητή, καθηγητή, μέντορα και συνοδοιπόρο μας Κύριο Γιάννη Ν. Θανόπουλο


Κατέβασμα ppt "Ο Καθηγητής Διεθνών Επιχειρήσεων Θανόπουλος Γιάννης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google