Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Οι μνήμες Ομάδα: Άρης Κατσιφαράκης Αντώνης Καστρινάκης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Οι μνήμες Ομάδα: Άρης Κατσιφαράκης Αντώνης Καστρινάκης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Οι μνήμες Ομάδα: Άρης Κατσιφαράκης Αντώνης Καστρινάκης

2 Ορισμός μνήμης Ορισμός μνήμης Η μνήμη είναι ηλεκτρονικά κυκλώματα, τα οποία «αποθηκεύουν» προγράμματα και δεδομένα για να χρησιμοποιηθούν από τον μικροεπεξεργαστή.

3 Μονάδες μέτρησης της μνήμης Οι μονάδες μέτρησης χωρίζονται σε bytes, kilobytes, megabytes, gigabytes και Terabytes

4 Μνήμη ROM Η μνήμη ROM έχει συνήθως μέγεθος γύρω στα 256 Kbytes και χρησιμοποιείται από τον μικροεπεξεργαστή κυρίως κατά την εκκίνηση του Η/Υ, για να του δώσει τις πρώτες εντολές που θα εκτελεστούν. Τα δεδομένα που περιέχονται στη μνήμη ROM είναι αμετάβλητα, δεν μπορούν να αλλαχθούν από εμάς, και καταγράφονται σε αυτήν από τον κατασκευαστή του Η/Υ.

5 Μνήμη RAM Η μνήμη RAM έχει συνήθως μέγεθος από 512 MB και πάνω και χρησιμοποιείται για την προσωρινή αποθήκευση σε αυτήν προγραμμάτων και δεδομένων. Ένα πρόγραμμα που πρόκειται να εκτελεσθεί πρέπει πρώτα να μεταφερθεί από τον σκληρό δίσκο στην μνήμη RAM, ώστε να μπορέσει να το «δει» ο μικροεπεξεργαστής.

6 Τα χαρακτηριστικά μνήμης RAM και ROM ΧαρακτηριστικόROMRAM Μέγεθος Μικρό (κάτω από MB) Μεγάλο (πάνω από GB) ΤαχύτηταΥψηλήΥψηλή Διατήρηση των δεδομένων ΝΑΙΟΧΙ Δυνατότητα σβησίματος- γραψίματος ΟΧΙΝΑΙ

7 Εικόνες Δύο είδη μνημών Μνήμη Ram ο αριθμός 1 Μνήμη Rom ο αριθμός 2 1 2


Κατέβασμα ppt "Οι μνήμες Ομάδα: Άρης Κατσιφαράκης Αντώνης Καστρινάκης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google