Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κατερίνα Γκιώνη Ναταλία Κονταράτου.  Το όνομα «Σηκουάνας» προέρχεται από το λατινικό Sequana, που με τη σειρά του προέρχεται από το κελτικό Sicauna,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κατερίνα Γκιώνη Ναταλία Κονταράτου.  Το όνομα «Σηκουάνας» προέρχεται από το λατινικό Sequana, που με τη σειρά του προέρχεται από το κελτικό Sicauna,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κατερίνα Γκιώνη Ναταλία Κονταράτου

2  Το όνομα «Σηκουάνας» προέρχεται από το λατινικό Sequana, που με τη σειρά του προέρχεται από το κελτικό Sicauna, η ρίζα του οποίου (sak-) σημαίνει «ιερός» και η κατάληξη - onna δηλώνει «πηγή, ποταμός».  Στην περιοχή που αποτελεί τώρα τη Νορμανδία, ο Σηκουάνας ήταν γνωστός ως Rodo ή Roto, παραδοσιακές κελτικές ονομασίες για ποταμούς, όπως για παράδειγμα ο Ροδανός.  O Σηκουάνας πηγάζει κοντά στη Ντιζόν στη βόρεια Γαλλία, διαπερνά το Παρίσι και εκβάλλει στη Μάγχη.

3  Χλωρίδα:Σημαντικοί χώροι πρασίνου είναι οι φημισμένοι κήποι του Λουξεμβούργου (Jardins du Luxembourg), που περιλαμβάνουν και το Ανάκτορο του Λουξεμβούργου, ο Βοτανικός κήπος Jardin des Plantes, με διάφορα μουσεία (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) και θερμοκήπια και με έναν από τους πιο παλαιούς ζωολογικούς κήπους στον κόσμο (Ménagerie du Jardin des Plantes, έτος έναρξης λειτουργίας το 1794), η περιοχή Tuileries, με το Ανάκτορο του Κεραμεικού, το πάρκο Buttes-Chaumont, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μια μικρή σπηλιά, το πάρκο Parc de la Villette με το περίφημο Cité des Sciences et de l'Industrie, τα πάρκα Monceau και Montsouris και πολλοί άλλοι χώροι πρασίνου.

4  Δεν υπάρχουν πολλά ήδη ψαριών και δεν βρέθηκαν πληροφορίες γιατί ο ποταμός μολύνεται από πλοία.

5

6


Κατέβασμα ppt "Κατερίνα Γκιώνη Ναταλία Κονταράτου.  Το όνομα «Σηκουάνας» προέρχεται από το λατινικό Sequana, που με τη σειρά του προέρχεται από το κελτικό Sicauna,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google