Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Ομάδες: Τέσσερεις και Ένας Οι Φραπέδες Τέσσερεις και ο Φούσκας Σχολική Επικοινωνία

2 Ορισμός Επικοινωνίας Επικοινωνία είναι η διαδικασία αποστολής ενός μηνύματος από έναν πομπό σε ένα δέκτη, χρησιμοποιώντας έναν κώδικα επικοινωνίας. Επιπροσθέτως, ο πομπός μπορεί ταυτόχρονα να είναι και δέκτης, αφού ταυτόχρονα και στέλνει και λαμβάνει μηνύματα, όπως επίσης και ο δέκτης είναι ταυτόχρονα και πομπός. Ως εκ τούτου το νόημα δημιουργείται και από τους δύο. Η επικοινωνία είναι μια διαδικασία συναλλαγής μηνυμάτων. Δεν είναι απαραίτητα επικοινωνία μεταξύ ανθρώπινων όντων, αλλά κάθε οργανισμού ή μηχανής που είναι σε θέση να λάβει και να στείλει μηνύματα ή σήματα.

3 Μορφές Επικοινωνίας Ανθρώπων
Ανθρώπινης επικοινωνία: Με βάση την ομιλία, σύνδεσμοι ήχων Χρησιμοποιώντας τα γράμματα τις αλφαβήτου Άλλοι τρόποι επικοινωνίας για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και όρασης: Νοηματική Σύστημα του Braille Η ανθρωπινή επικοινωνία χωρίζετε σε: Απλή Τηλεπικοινωνιακή Μορφές επικοινωνίας = Σηματοφόρος (αυτοκίνητα, αεροπλάνα,τρένα)

4 Τηλεφωνο Το τηλέφωνο είναι ένα όργανο επικοινωνίας που έχει ως σκοπό να διαβιβάσει την ομιλία και άλλους ήχους σε ένα απόμακρο σημείο και να τους αναπαράγει με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας. Η συσκευή αυτή έχει αποδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές για τον άνθρωπο..

5 Ο εφευρετης του τηλεφωνου
Ο Bell γεννήθηκε στις 3 Μαρτίου του 1847, στο Εδιμβούργο της Σκωτίας και σπούδασε στα πανεπιστήμια του Εδιμβούργου και του Λονδίνου. Από την ηλικία των 18 o Bell εργαζόταν πάνω στην ιδέα της διαβίβασης της ομιλίας. Το καλοκαίρι του 1875 ο Bell κάνοντας πειράματα μαζί με το βοηθό του Thomas Watson παρατήρησε ότι ένα έλασμα από ατσάλι όταν δονείτο από διάφορους ήχους επηρέαζε το ρεύμα ενός ηλεκτρομαγνήτη.

6 Τα μέρη ενός τηλεφωνικού συνόλου
Ένα βασικό τηλεφωνικό σύνολο περιέχει μια συσκευή αποστολής σημάτων (πομπός – transmitter), έναν δέκτη (receiver), έναν πίνακα με πλήκτρα (dial), έναν κωδωνοκρούστη (ringer) και ένα δίκτυο καλωδίων (antisidetone network) .

7 Ο ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΣ

8

9 Ο ενσύρματος τηλέγραφος αποτελείται από ένα διακόπτη, από έναν ηλεκτρονόμο, από μια μπαταρία και τις γραμμές σύνδεσης. Μαζί με αυτά υπάρχει και ένας ωρολογιακός μηχανισμός, που ξετυλίγει μια χάρτινη κορδέλα, πάνω στην οποία γίνεται η εγγραφή σημάτων του Μορς που εκπέμπει ο ανταποκριτής. Γράφονται δηλαδή αυτόματα κατά τη λήψη των σημάτων οι στιγμές και οι γραμμές που αποτελούν τα γράμματα των λέξεων.

10 Ιστορία του κινητού τηλεφώνου
Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε στις 3η Απριλίου 1973. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο είχε ύψος 25 εκατοστά και βάρος 900 γραμμάρια. Με την εξέλιξη της ιστορίας τα κινητά έγιναν μικρότερα, χωρούσαν στην παλάμη και έμπαιναν έστω και με δυσκολία στην τσέπη του χρήστη. Στην Ελλάδα η κινητή τηλεφωνία έκανε την εμφάνισή της το 1992. Το κόστος ήταν απαγορευτικό για πολλούς.

11 Αρχές Λειτουργίας της Κινητής Τηλεφωνίας
Βάση της κινητής τηλεφωνίας είναι ένα δίκτυο που συνιστάται από κυψέλες, γι’ αυτό και ονομάζεται κυψελοειδές δίκτυο. Σε κάθε κυψέλη υπάρχει ένας σταθμός Βάσης που επικοινωνεί με τα τηλέφωνα. στο κοντινό περιβάλλον του, δηλαδή στην κυψέλη του. Οι σταθμοί βάσης λαμβάνουν τις συνομιλίες που πρέπει να διαβιβάσουν σε κάποιο κινητό τηλέφωνο στην κυψέλη τους, και σ’ αυτό διαβιβάζουν τις συνομιλίες που διενεργούνται από κάποιο κινητό τηλέφωνο στην κυψέλη τους.

12 Επιπτώσεις στην υγεία Πονοκέφαλοι Κόπωση Απώλεια μνήμης
Δερματικές παθήσεις Έλλειψη συγκέντρωσης Αϋπνίες Περιπτώσεις καλοήθους όγκου του ακουστικού νεύρου


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google