Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας
Χρήστος Καράπαπας Νίκος Καρποντίνης Μαργαρίτα Ρωμανού

2 Εισαγωγή Ασχοληθήκαμε με την κινητή τηλεφωνία Στόχοι:
α) Αν η πλειονότητα χρησιμοποιεί το κινητό και με ποιόν τρόπο β) Να μάθουμε αν οι νέοι γνωρίζουν τους κινδύνους του κινητού τηλεφώνου.

3 Ο ΘΥΡΕΟΣ ΜΑΣ

4 ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ

5

6 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ Η περιπέτεια της κινητής τηλεφωνίας ξεκίνησε αμέσως μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ωστόσο το πρώτο κινητό τηλέφωνο,που έμοιαζε με φορητό ασύρματο, δημιουργήθηκε το 1973 από τον δόκτωρ Μάρτιν Κούπερ, ο οποίος ανήκε στο δυναμικό της Motorola.Το 1978 η Bell Labs κατασκεύασε το πρώτο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με σκοπό την εκμετάλλευση του κινητού. Το πρώτο αυτοματοποιημένο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας λειτούργησε στις αρχές του στη Σκανδιναβία. Από το 1990 και μετά άρχισε η απογείωση των κινητών τηλεφώνων. Στην Ελλάδα έφτασαν το 1992.

7 ΕΙΔΗ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Τα περισσότερα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μοιάζουν με κυψέλες. Η επικοινωνία επιτυγχάνεται μέσα από ασύρματα δίκτυα. Όταν ένα τηλέφωνο απομακρύνεται από μια κυψέλη, ένα σύστημα ηλεκτρονικών σταθμών στέλνει εντολή μονάδα σε μια πιο κοντινή κυψέλη για να αναλάβουν τις μεταξύ τους επικοινωνίες χωρίς διακοπή της κλήσης. Οι κλήσεις σε κάθε κυψέλη εξυπηρετούνται από διαύλους οι οποίοι μπορούν να εξυπηρετήσουν περισσότερες από μία κυψέλες, κυρίως λόγω των ευκολιών που προσφέρουν τα ψηφιακά συστήματα.

8 ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το σύστημα της κινητής τηλεφωνίας στηρίζεται στην ύπαρξη κεραιών-σταθμών βάσης, οι οποίες εκπέμπουν ακτινοβολία. Η συγκεκριμένη ακτινοβολία μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο: 1.Πονοκέφαλο 2.Κόπωση 3.Προσωρινή απώλεια μνήμης 4.Έλλειψη συγκέντρωσης 5.Καλοήθη καρκίνο στο ακουστικό νεύρο 6.Μείωση γονιμότητας 7.Θραύση στο μόριο του DNA κ.α.

9 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
Η ακτινοβολία του κινητού τηλέφωνου δεν έχει μόνο σοβαρές συνέπειες στον οργανισμό του ανθρώπου αλλά και στην ίδια την φύση. Έχει παρατηρηθεί ότι η ακτινοβολία επηρεάζει τη ζωή των ζώων, καθώς δυσκολεύει τον προσανατολισμό τους, όπως συμβαίνει στα έντομα και στα ποντίκια ενώ έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο της στείρωσης, κυρίως στις μύγες. Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε και στις επιπτώσεις της ακτινοβολίας, που προέρχεται από τις κεραίες βάσης του κινητού τηλέφωνου στα οικοσυστήματα, η οποία συμβάλλει στην καταστροφή τους.

10 ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 1η ερώτηση : ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;

11 2η ερώτηση : ΠΟΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ;

12 3η ερώτηση i) : ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ;

13 3η ερώτηση ii) : ΑΝ ΝΑΙ,ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ;

14 4η ερώτηση : ΠΟΙΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΜΗΝΙΑΙΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ;

15 5η ερώτηση : ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ;
5η ερώτηση : ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΤΕ ΣΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΣ;

16 Επίλογος Συμπεράσματα:
Όλοι εκτός από ένα μικρό ποσοστό χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο. Χρησιμοποιείται για ευκολότερη επικοινωνία. Μεγάλο ποσοστό των νέων γνωρίζει τους κινδύνους του κινητού τηλεφώνου. Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το δίκτυο της Cosmote, ενώ οι μισοι αυτό της Vodafone. Στα μηνύματα που ανταλλάσσουν οι νέοι χρησιμοποιούνται περισσότερο τα Ελληνικά


Κατέβασμα ppt "ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ Σοφία Μαντέλου Νίκος Κροκίδας Αλέξανδρος Καραμήτσας"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google