Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών
Αλληλοσυσχέτιση τεχνολογιών - τηλέφωνο Μαθήτριες Καρακώστα Έλενα Κωστοπούλου Φαίη Τμήμα ΒΤ1 Σχολικό έτος

2 Ένα από τα χαρακτηριστικότερα μέσα για την επίτευξη της επικοινωνίας στη σύγχρονη εποχή αποτελεί το τηλέφωνο, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως από απόσταση (τηλεπικοινωνίες). Είναι ίσως η μοναδική συσκευή στην οποία συνδυάζονται περισσότερα από ένα συστήματα επικοινωνίας. Ωστόσο η ιστορία του είναι τεράστια, περίπου έναν αιώνα, και έχει περάσει πάρα πολλά εξελικτικά στάδια από την εποχή που ο Alexander Graham Bell κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας την εφεύρεσή του μέχρι να φτάσει στη σημερινή του μορφή.

3 Ωστόσο, το τηλέφωνο θα συνεχίσει να εξελίσσεται και στο μέλλον και θα παρέχει νέες εξελιγμένες και ποικίλες δυνατότητες στους χρήστες του.

4 Παρόλα αυτά η τεχνολογία διαιρείται σε τρείς γενικούς
τομείς όπου ο ένας επηρεάζει τους άλλους. Έτσι και το τηλέφωνο το οποίο ανήκει στον τομέα των επικοινωνιών για να καταλήξει στην τελική του μορφή επηρεάζεται άμεσα από τους τομείς της παραγωγής και της ενέργειας – ισχύς μεταφορές.

5 Σχέση τηλεφώνου-τομέα παραγωγής (μεταποίηση - κατασκευή τηλεφώνου) Το τηλέφωνο περιλαμβάνει δύο βασικά μέρη: Ø Την κύρια συσκευή η οποία αποτελείται από: Το μηχανισμό παλμοδοτήσεως (δίσκο επιλογής ή πληκτρολόγιο). Ο μηχανισμός αυτός παράγει για κάθε επιλεγόμενο ψηφίο ίσο αριθμό παλμών ρεύματος. Οι παλιότερες συσκευές χρησιμοποιούσαν δίσκο επιλογής ενώ οι πιο σύγχρονες χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο, όπου η επιλογή ενός ψηφίου γίνεται με πίεση του αντίστοιχου πλήκτρου.

6 Το ηλεκτρικό κουδούνι. Αυτό ειδοποιεί τον συνδρομητή ότι κάποιος τον καλεί στο τηλέφωνό του. Το κουδούνι διεγείρεται με εναλλασσόμενο ρεύμα συχνότητας 25 Ηz που διοχετεύεται από τη μηχανή κλήσεων και σημάτων του τηλεφωνικού κέντρου. Την πλακέτα εξαρτημάτων. Αυτή περιλαμβάνει τα απαραίτητα στοιχεία του ηλεκτρικού κυκλώματος της συσκευής (αντιστάσεις, πυκνωτές, μετασχηματιστής κλπ.)

7 Ø Το μικροτηλέφωνο το οποίο αποτελείται από:
Το μικρόφωνο. Αυτό έχει ως λειτουργικό σκοπό τη μετατροπή των ακουστικών κυμάτων ομιλίας σε ανάλογο ηλεκτρικό σήμα. Το ακουστικό. Αυτό εκτελεί ακριβώς την αντίστροφη λειτουργία.

8 Επομένως, καταλαβαίνουμε ότι το τηλέφωνο δεν είναι μια ανεξάρτητη συσκευή αλλά αποτελείται από άλλα μικρά εξαρτήματα. Με τον κατάλληλο τρόπο σύνδεσης αυτών των εξαρτημάτων σε ειδικά εξοπλισμένα εργοστάσια βιομηχανίας τηλεφώνου κατασκευάζεται τελικά η συσκευή του τηλεφώνου.

9 Σχέση τηλεφώνου - ενέργεια/ισχύς/μεταφορές Όπως προαναφέραμε το τηλέφωνο κατασκευάζεται σε εργοστάσια. Για να είναι λοιπόν εφικτή η διαδικασία αυτής της κατασκευής είναι απαραίτητο να παρέχεται ενέργεια, όπως ηλεκτρικό ρεύμα, για την λειτουργία των μηχανημάτων. Αφού κατασκευαστεί το τηλέφωνο η παροχή ηλεκτρισμού είναι εξίσου σημαντική και στο τηλεφωνικό σύστημα για να έχουμε το αποτέλεσμα της επικοινωνίας. Τέλος, σε ότι αφορά τις μεταφορές, ο εφοδιασμός των βιομηχανιών με τις πρώτες ύλες είναι σημαντικό βήμα για τη συνέχιση των εργασιών.

10

11 Είναι αντιληπτό λοιπόν πως η δημιουργία της τηλεφωνικής συσκευής είναι μια πολύπλοκη διαδικασία γι' αυτό απαιτείται η «συνεργασία» όλων των τομέων της τεχνολογίας.


Κατέβασμα ppt "Εργασία τεχνολογία επικοινωνιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google