Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Βλάπτουν τα κινητά τηλέφωνα; 1 ο Μέρος: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και κινητά τηλέφωνα Καρακούλιας Άγγελος (Ομάδα 1) Υφαντή Ειρήνη (Ομάδα 2) Φωτόπουλος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Βλάπτουν τα κινητά τηλέφωνα; 1 ο Μέρος: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και κινητά τηλέφωνα Καρακούλιας Άγγελος (Ομάδα 1) Υφαντή Ειρήνη (Ομάδα 2) Φωτόπουλος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2

3 Βλάπτουν τα κινητά τηλέφωνα; 1 ο Μέρος: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και κινητά τηλέφωνα Καρακούλιας Άγγελος (Ομάδα 1) Υφαντή Ειρήνη (Ομάδα 2) Φωτόπουλος Οδυσσέας (Ομάδα 1) Χατζηστύλης Σταυρος (Ομάδα 4) 9/5/2012

4 Θέματα 1.Πώς σχετίζονται τα κινητά τηλέφωνα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα; 2.Ποιος ο ρόλος της μπαταρίας και της κεραίας στη λειτουργία του κινητού τηλεφώνου; 3.Τι είναι το SAR; 4.Ποιες δυνατότητες δίνει το κινητό τηλέφωνο στις μέρες μας;

5 1. Πώς σχετίζονται τα κινητά τηλέφωνα με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα;  Τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται στην κινητή τηλεφωνία ανήκουν στη μη-ιονίζουσα ακτινοβολία και εντάσσονται στην ίδια κατηγορία με τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που χρησιμοποιούνται για τη μετάδοση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σημάτων.

6 Κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρομαγνητικά κύματα.  Το κινητό τηλέφωνο είναι μια συσκευή χαμηλής εκπομπής και λήψης ραδιοκυμάτων, που επικοινωνεί με τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να είναι εφικτή η επικοινωνία μας (πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων, λήψη και αποστολή μηνυμάτων, emails, εικόνων, video κ.λπ.).

7  Η μέγιστη ισχύς των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων είναι 0.25 Watt. Όμως κατά τη διάρκεια μιας κλήσης τα κινητά τηλέφωνα έχουν τη δυνατότητα να αυξομειώνουν αυτόματα την ισχύ τους ανάλογα με το σήμα που λαμβάνουν. Όταν δηλαδή ένα κινητό τηλέφωνο βρίσκεται κοντά σε μια κεραία κινητής τηλεφωνίας, τότε έχει κατά κανόνα καλό σήμα και λειτουργεί με πολύ χαμηλότερη από τη μέγιστη ισχύ του.  Άρα, το πυκνό δίκτυο κεραιών εξασφαλίζει ότι τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούμε λειτουργούν με τη χαμηλότερη δυνατή ισχύ και επομένως εκπέμπουν και τη χαμηλότερη δυνατή ακτινοβολία.

8 2. Ποιος ο ρόλος της μπαταρίας και της κεραίας στη λειτουργία του κινητού τηλεφώνου; Μπαταρία  Ως μπαταρία των κινητών τηλεφώνων ορίζουμε μια διάταξη, στην οποία αποθηκεύονται τα κατάλληλα χημικά συστατικά, που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή χημικής και μετέπειτα ηλεκτρικής ενέργειας.

9  Η ενέργεια αυτή προκαλείται από την ελεγχόμενη κίνηση ηλεκτρονίων και χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούμε καθημερινά.  Συγκεκριμένα οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων είναι επαναφορτιζόμενες όπου οι αντιδράσεις γίνονται αντίστροφα και έτσι φέρνουν την μπαταρία στην αρχική της κατάσταση.

10 Κεραία  H κεραία βάσης εκπέμπει ακτινοβολία οριζοντίως με κατευθυνόμενη δέσμη προς την πλησιέστερη κεραία βάσης ή και σε περισσότερες από μία.  H κεραία βάσης εκπέμπει μικρότερης ισχύος ακτινοβολία προς το έδαφος ώστε να είναι δυνατή η λήψη του σήματος από το αντίστοιχο κινητό τηλέφωνο.

11  Το κινητό τηλέφωνο εκπέμπει ακτινοβολία την ώρα της συνομιλίας προς όλες τις κατευθύνσεις ανάλογα με τον τρόπο σχεδίασής του.  Η ένταση της ακτινοβολίας που εκπέμπεται από τα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα εξαρτάται από δύο παράγοντες. Από την ευκολία λήψης του σήματος που εκπέμπει η «πλησιέστερη» κεραία βάσης αλλά και από την ένταση της φωνής.

12 3. Τι είναι το SAR;  Ο ειδικός ρυθμός απορρόφησης αποτελεί μέγεθος που εκφράζει το ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. σ = η ηλεκτρική αγωγιμότητα του δείγματος Ε = ηλεκτρικό πεδίο RMS ρ = πυκνότητα του δείγματος

13  Για την Ευρωπαϊκή Ένωση το όριο που υιοθετείται για τις συσκευές είναι στα 2 W/kg που περιλαμβάνεται σε όγκο που αντιστοιχεί σε 10 γραμμάρια ιστού, ενώ στις ΗΠΑ το όριο βρίσκεται στο 1.6 W/kg ανά 1 γραμμάριο ιστού.  Σημειώνεται ότι στα 4 W/kg βρίσκεται το κατώφλι όπου εμφανίζονται στον άνθρωπο βιολογικά φαινόμενα που οφείλονται σε αύξηση της θερμοκρασίας. BrandModelSAR (W/kg) SamsungBlue Earth0,196 HTCTitan0,3 BlackBerryCurve 85200,57 AppleIphone 40,93 AppleIphone 3Gs1.19 NokiaLumia 8001,27 Sony Ericsson Xperia X10 mini pro 1.55 MotorolaBravo1,59

14 4. Ποιες δυνατότητες δίνει το κινητό τηλέφωνο στις μέρες μας;  MSN  INTERNET  WLAN  E-MAIL  BLUETOOTH  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ OVI (NOKIA)  COSMOTE (ΧΡΗΜΑ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Κ.Α.)  ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ  ΚΑΜΕΡΑ  ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΝΤΕΟ Κ.Α.  ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ  ΠΛΗΡΩΜΕΣ (M-PAYMENTS)


Κατέβασμα ppt "Βλάπτουν τα κινητά τηλέφωνα; 1 ο Μέρος: Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία και κινητά τηλέφωνα Καρακούλιας Άγγελος (Ομάδα 1) Υφαντή Ειρήνη (Ομάδα 2) Φωτόπουλος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google