Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Μαρία Γεωργίου Βασίλισσα Μότσιου Χαρίδημος Σωφρονίου Στυλιανός Αλέξη Ειρινέλ Ιζίνα 23 Μαρτίου 2010 Στ΄2.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Μαρία Γεωργίου Βασίλισσα Μότσιου Χαρίδημος Σωφρονίου Στυλιανός Αλέξη Ειρινέλ Ιζίνα 23 Μαρτίου 2010 Στ΄2."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Μαρία Γεωργίου Βασίλισσα Μότσιου Χαρίδημος Σωφρονίου Στυλιανός Αλέξη Ειρινέλ Ιζίνα 23 Μαρτίου 2010 Στ΄2

2  Πότε έγινε: 29 Αυγούστου 1824  Που έγινε: Απέναντι από τη Λέρο  Πόσο καιρό διάρκεσε: Ένα μήνα Τούρκοι Έλληνες  Αντίπαλα στρατεύματα : Τούρκοι (100 πολεμικά, 30 εμπορικά πλοία) Έλληνες (75 φρεγάτες )  Η μάχη έγινε στη θάλασσα.

3  Ο Ισλαμικός στόλος συνετρίβη και μάλιστα συνελήφθη αιχμάλωτος ο ναύαρχος της Τυνησίας.  Οι Έλληνες έχουν σκοπό να χτυπήσουν τον κόλπο της Κω.  Οι Οθωμανοί τους εμποδίζουν.  Η εμπροσθοφυλακή άρχισε να χτυπά τον στόλο του καπετάν πασά, ο οποίος δεν άργησε να στρέψει τα νώτα του και να φύγει με σπουδή.

4 Στα πλαίσια αυτού του σχεδίου καταστράφηκαν τα Ψαρά από τον τουρκικό στόλο και η Κάσος από τον Αιγυπτιακό στόλο.

5  Οι νικητές (Έλληνες) έφυγαν με περηφάνια και με το κεφάλι ψιλά! Κανίς δεν πίστευε ότι οι Έλληνες μπορούσαν να νικήσουν. Οι Τούρκοι τους είχαν υποτιμήσει.  Από την άλλη οι ηττημένοι(Τούρκοι) έφυγαν ντροπιασμένοι και ρεζιλεμένοι.

6 Ο Ανδρέας Μιαούλης - Βώκος (Ύδρα 20 Μαΐου 1769 - 11 Ιουνίου 1835 Πειραιάς) ήταν Έλληνας καραβοκύρης, δηλαδή πλοιοκτήτης, ο οποίος διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, ως διοικητής ναύαρχος του ελληνικού στόλου, αλλά και στην μετέπειτα πολιτική ζωή του τόπου με αποκορύφωμα την ανταρσία της Ύδρας κατά του Καποδίστρια, που είχε σαν αποτέλεσμα την πυρπόληση του εθνικού στόλου στον Πόρο. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τιμήθηκε πλείστες φορές από το Οθωνικό καθεστώς ενώ συμπεριλήφθηκε και στην τριμελή επιτροπή που προσέφερε το στέμμα στον νεαρό τότε Όθωνα. Υπήρξε ο γενάρχης της οικογένειας των Μιαούληδων και γιος του ήταν ο μετέπειτα πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αθανάσιος Μιαούλης.

7


Κατέβασμα ppt "Μαρία Γεωργίου Βασίλισσα Μότσιου Χαρίδημος Σωφρονίου Στυλιανός Αλέξη Ειρινέλ Ιζίνα 23 Μαρτίου 2010 Στ΄2."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google