Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη. 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 2 Ανίχνευση λιπών, πρωτεϊνών και αμύλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη. 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 2 Ανίχνευση λιπών, πρωτεϊνών και αμύλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη

2 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 2 Ανίχνευση λιπών, πρωτεϊνών και αμύλου σε τρόφιμα

3 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 3 •Τροφές (Πατατάκια, Μπισκότα, Αυγά (κρόκος και ασπράδι), Σταφύλι, Πορτοκάλι, Αχλάδι, Κολοκύθι) •Λαδόκολλα ΥΛΙΚΑ Ανίχνευση λιπών σε τρόφιμα

4 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 4

5 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 5 •Τροφές (Πατατάκια, Μπισκότα, Αυγά (κρόκος και ασπράδι), Σταφύλι, Πορτοκάλι, Αχλάδι, Κολοκύθι) •Γουδί •Δοκιμαστικοί σωλήνες •Σταγονόμετρο •ΝαΟΗ ή ΚΟΗ •CuSO 4 •Προστατευτική μάσκα για τα μάτια ΥΛΙΚΑ Ανίχνευση πρωτεϊνών σε τρόφιμα

6 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 6

7 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 7 Ανίχνευση πρωτεϊνών σε τρόφιμα Πολτοποιούμε τις τροφές στο γουδί και δημιουργούμε εναιώρημα (~ 2 ml)

8 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 8 Προσθέτουμε ΝαΟΗ

9 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 9 Προσθέτουμε CuSO 4 και ανακινούμε (μωβ ύπαρξη πρωτεΐνης) (Οι πρωτεΐνες σε αλκαλικό περιβάλλον σχηματίζουν με ιόντα χαλκού Cu ++ σύμπλοκες έγχρωμες χημικές ενώσεις (αντίδραση Biuret ή διουρίας))

10 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 10 Ασπράδι Κρόκος ΑΥΓΟ Γάλα

11 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 11 •Τροφές (Πατατάκια, Μπισκότα, Αυγά (κρόκος και ασπράδι), Σταφύλι, Πορτοκάλι, Αχλάδι, Κολοκύθι) •Γουδί •Δοκιμαστικοί σωλήνες •Σταγονόμετρο •Διάλυμα Βενεδικτίνης (Benedict) •Ποτήρι ζέσεως •Λύχνο ή γκαζάκι •Ζυγό •Ρολόι Ανίχνευση σακχάρων σε τρόφιμα ΥΛΙΚΑ

12 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 12 Δημιουργούμε εναιώρημα των τροφών (~ 2 ml)

13 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 13 Προσθέτουμε 2 ml διαλύματος Benedict (υδατικό διάλυμα κιτρικού νατρίου Na 2 CO 3 και θειικού χαλκού CuSO 4 ) και ανακινούμε

14 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 14 Τοποθετούμε τα σωληνάρια σε ποτήρι ζέσεως με νερό που βράζει για 1-2 min

15 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 15 Πράσινο ή καφέ ίζημα CuSO 4 ύπαρξη σακχάρου

16 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 16 Ανίχνευση αμύλου σε τρόφιμα ΥΛΙΚΑ •Τροφές (Πατατάκια, Μπισκότα, Αυγά (κρόκος και ασπράδι), Σταφύλι, Πορτοκάλι, Αχλάδι, Κολοκύθι) •Ύαλος ωρολογίου ή τρυβλίο petri •Βάμμα ιωδίου •Σταγονόμετρο

17 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 17 •Τοποθετούμε την τροφή στον ύαλο ωρολογίου •Ιώδες χρώμα ύπαρξη αμύλου •προσθέτουμε 2 – 3 σταγόνες βάμματος ιωδίου

18 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 18

19 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 19

20 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 20 βάμμα ιωδίου

21 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 21 •Να σημειώσετε στον παρακάτω πίνακα τα αποτελέσματα του πειράματος: Α/ΑΤροφήΛίπηΣάκχαραΆμυλοΠρωτείνες

22 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 22 Καλή διασκέδαση!!!


Κατέβασμα ppt "Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη. 1 ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου Ε. Φανουράκη 2 Ανίχνευση λιπών, πρωτεϊνών και αμύλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google