Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης 2008 -09 1.Πρόταση εργαστηριακού οδηγού 2. Πρόταση ΕΚΦΕ κλικ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης 2008 -09 1.Πρόταση εργαστηριακού οδηγού 2. Πρόταση ΕΚΦΕ κλικ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης Πρόταση εργαστηριακού οδηγού 2. Πρόταση ΕΚΦΕ κλικ

2 Όργανα-Συσκευές Όργανα-Συσκευές Μπλέντερ κουζίνας Μπλέντερ κουζίνας Μαχαίρι λαχανικών Μαχαίρι λαχανικών Μεγάλο πλαστικό χωνί Μεγάλο πλαστικό χωνί Δύο ποτήρια ζέσεως 250ml Δύο ποτήρια ζέσεως 250ml Φίλτρο καφετιέρας Φίλτρο καφετιέρας Πιπέτα ή σύριγγα των 10ml Πιπέτα ή σύριγγα των 10ml Γυάλινη ράβδος ανάδευσης Γυάλινη ράβδος ανάδευσης ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Αντιδραστήρια Υλικά Αντιδραστήρια Υλικά Τριμμένος πάγος Τριμμένος πάγος Ένα κρεμμύδι Ένα κρεμμύδι 10ml υγρό πιάτων 10ml υγρό πιάτων 3 gr αλάτι 3 gr αλάτι 100ml απεσταγμένο νερό 100ml απεσταγμένο νερό 2-3 σταγόνες διαλύματος 0,1g/100ml πρωτεϊνάση ή πεψίνη 2-3 σταγόνες διαλύματος 0,1g/100ml πρωτεϊνάση ή πεψίνη 6ml παγωμένη αιθανόλη 6ml παγωμένη αιθανόλη

3 ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Προσθέτουμε το αλάτι στο υγρό πιάτων και συμπληρώνουμε μέχρι100ml με απεσταγμένο νερό. 2.Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο παραπάνω διάλυμα 3.Τοποθετούμε στο υδατόλουτρο για 10 λεπτά στους ο C.

4 ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Ψυχουμε το δοχείο σε τριμμένο πάγο για 5 λεπτά αναδεύοντας κάθε μισό λεπτό. 5.Ομογενοποιούμε στο μπλέντερ για ακριβώς 5 sec. 6.Φιλτράρουμε το υγρό και συλλέγουμε το διαυγές διάλυμα.

5 ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Μεταφέρουμε σε δοκιμαστικό σωλήνα 10ml υγρού. 5.Προσθέτουμε 2-3 σταγόνες διαλύματος πεψίνης και αναδεύουμε ήπια. 6.Προσθέτουμε την παγωμένη αιθανόλη ώστε να σχηματιστεί ίσο στρώμα πάνω από το υγρό.

6 ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Περιμένουμε λίγα λεπτά και τα νουκλεϊκά οξέα με γυάλινη ή ξύλινη ράβδο.

7 Όργανα-Συσκευές Όργανα-Συσκευές Σακουλάκι τροφίμων. Σακουλάκι τροφίμων. Πλαστικό χωνί. Πλαστικό χωνί. Ποτήρι ζέσεως. Ποτήρι ζέσεως. Τούλι. Τούλι. Μεγάλος δοκιμαστικός σωλήνας. Μεγάλος δοκιμαστικός σωλήνας. Γυάλινη ή ξύλινη ράβδος ανάδευσης. Γυάλινη ή ξύλινη ράβδος ανάδευσης. ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Αντιδραστήρια Υλικά Αντιδραστήρια Υλικά Δυο – τρείς φράουλες. Δυο – τρείς φράουλες. ½ κουταλάκι γλυκού απορρυπαντικό. ½ κουταλάκι γλυκού απορρυπαντικό. Αλάτι στη μύτη του κουταλιού. Αλάτι στη μύτη του κουταλιού. 100ml νερό. 100ml νερό. Λίγη παγωμένη αιθανόλη (κατάψυξη). Λίγη παγωμένη αιθανόλη (κατάψυξη).

8 Απομόνωση νουκλεϊκών οξέων Πολτοποιούμε 2-3 φράουλες σε κλειστό σακουλάκι τροφίμων με λίγο νερό (50ml). Στραγγίζουμε σε μικρό ποτήρι ζέσης. ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ

9 Προσθέτου με ½ κουταλάκι γλυκού υγρό πιάτων, πολύ λίγο αλάτι (στη μύτη του κουταλιού) και αναδεύουμε. ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ

10 Μεταφέρουμε μια ποσότητα στο δοκιμαστικό σωλήνα. Προσθέτουμε προσεκτικά την παγωμένη αιθανόλη ώστε να σχηματίσει στρώμα 2-3 cm πάνω από το υλικό. ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ

11 Παρατηρούμε την άνοδο των νουκλεϊκών οξέων στην αιθανόλη Ψαρεύουμε τα νουκλεϊκά οξέα περιστρέφοντας ήπια ένα ξύλινο καλαμάκι ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ

12 Καλή επιτυχία ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης


Κατέβασμα ppt "Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης 2008 -09 1.Πρόταση εργαστηριακού οδηγού 2. Πρόταση ΕΚΦΕ κλικ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google