Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ Δ΄2

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ Δ΄2"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ Δ΄2
ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ Δ΄2

2 ΠΟΥ ΖΕΙ Ζει στην οροσειρά Πίνδου και Ροδόπης. Στην Ελλάδα, η καφέ αρκούδα υπάρχει κυρίως στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα ωστόσο ο πληθυσμός της είναι περιορισμένος. Γενικότερα, συναντάται στην Ασία, την Ευρώπη, την Βόρεια Αμερική και τα όρη της βόρειας Αφρικής.

3 ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Κινδυνεύει από: σκόπιμη ή τυχαία θανάτωση, ελλιπής ενημέρωση κοινού και την καταστροφή των βιοτόπων. Επίσης, κάποιοι παίρνουν την γούνα της για να την πουλήσουν.

4 ΤΙ ΤΡΩΕΙ Η αρκούδα είναι ζώο παμφάγο με προτίμηση στις τροφές φυτικής προέλευσης και έχει ανάγκη από μεγάλες ποσότητες τροφής. Τρέφεται με όλων των ειδών τους διαθέσιμους καρπούς του δάσους: Βατόμουρα, άγρια κορόμηλα, κεράσια, μήλα, αχλάδια, σμέουρα, καρπούς σορβιάς, αγριοφράουλες, βελανίδια, καρπούς οξιάς αλλά και βολβούς, ρίζες και χόρτα. Συμπληρώνει το διαιτολόγιο της με μέλι, μικρά και μεγάλα θηλαστικά, έντομα, μυρμήγκια, βατράχια, σαλιγκάρια, ψάρια και χελώνες .

5 Χειμέριος ύπνος Μία από τις αξιοπερίεργες φάσεις του βιολογικού κύκλου της αρκούδας είναι ο χειμέριος ύπνος που διαφέρει ουσιαστικά από τη γνωστή χειμερία νάρκη που χαρακτηρίζει άλλα είδη θηλαστικών όπως ο σκαντζόχοιρος για παράδειγμα. Οι βασικότερες διαφορές είναι: Κατά τη χειμέρια νάρκη η θερμοκρασία του σώματος του ζώου πλησιάζει τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος (σχεδόν 0 °C), οι καρδιακοί παλμοί και ο αναπνευστικός ρυθμός ελαττώνονται δραματικά και το ζώο ξυπνά ανά διαστήματα για να αποβάλει ούρα και κόπρανα.


Κατέβασμα ppt "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ Δ΄2"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google