Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Γάμος …αλά ελληνικά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Γάμος …αλά ελληνικά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Γάμος …αλά ελληνικά

2 Ο θεσμός της οικογένειας
Ο θεσμός της οικογένειας είναι κατεξοχήν ιερός και χρήσιμος, αφού η οικογένεια και η ζωή μέσα σ' αυτήν προσφέρει αμέτρητα αγαθά και ωφέλειες στον άνθρωπο. Αυτή ευθύνεται για τη διαμόρφωση του ανθρώπινου χαρακτήρα, καθώς και για την ατομική και κοινωνική προκοπή του κάθε ατόμου ξεχωριστά.

3 Τα αγαθά που προσφέρει η οικογενειακή ζωή
Κοινωνικά αγαθά: Ασφάλεια Γαλήνη Ηρεμία Κατανόηση Συμπαράσταση Δικαιώματα Υποχρεώσεις Ηθικά αγαθά: Ηθική διαπαιδαγώγηση Αρχές Αρετές Συνήθειες Ήθη και έθιμα Διαμόρφωση χαρακτήρα Πνευματικά αγαθά: Πνευματική ανάπτυξη Μόρφωση, γνώσεις, καλλιέργεια Ψυχαγωγία, παιχνίδι, χόμπι Υλικά αγαθά: Χρήματα, οικονομική υποστήριξη Είδη διατροφής, είδη ένδυσης Υγεία, φάρμακα Επαγγελματική υποστήριξη

4 Συγγένεια Είναι ο δεσμός ανάμεσα σε δύο πρόσωπα που είτε κατάγονται το ένα από το άλλο όπως στη περίπτωση των γονιών με τα παιδιά τους είτε των παππούδων με τα εγγόνια τους. Χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Την συγγένεια εξ αίματος Και την συγγένεια εξ αγχιστείας

5 Οικογενειακό Δίκαιο μέχρι το 1983
Σύμφωνα με άρθρο του Αστικού Κώδικα που ίσχυε μέχρι το 1983 ο άντρας ήταν η κεφαλή της οικογένειας και είχε την απόλυτη αυτονομία στα θέματα που αφορούσαν το συζυγικό βίο. Η γυναίκα περιοριζόταν στα οικιακά που και αυτός ο τομέας ήταν σχέση με την έγγαμη συμβίωση. Σχετικά με την διάλυση του γάμου η συχνότερη αιτία ήταν η στειρότητα της συζύγου. Επίσης το διαζύγιο ήταν δικαίωμα του συζύγου και μόνο και τα πρότυπα αυτά διατηρήθηκαν ως τον εικοστό αιώνα

6 Οικογενειακό Δίκαιο μετά το 1983
Μετά το 1983 καταργήθηκε η προίκα, η γυναίκα διατήρησε το επώνυμό της, καταργήθηκε η διάκριση μεταξύ των παιδιών εντός και εκτός γάμου, ισοτιμία ανάμεσα στα δύο φύλα για περιουσιακά θέματα, θέματα μοιχείας και διαζυγίου.

7 Επιστήμη και Οικογένεια
Η επιστήμη βοηθά στη δημιουργία της οικογένειας. Η επιστήμη συμβάλλει αρνητικά στην οικογένεια Μέσω των επιστημονικών ανακαλύψεων όλα τα ζευγάρια μπορούν να γονιμοποιήσουν και να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης και γενικότερα με μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Ακόμη, χάρη στην εξέλιξη των επιστημών ευνοήθηκε η ανάπτυξη κοινωνικών ρευμάτων, όπως των φεμινιστικών. Τέτοια κινήματα συνέβαλαν στην αναδιαμόρφωση του θεσμού της οικογένειας, αφού έδωσαν τη δυνατότητα στη γυναίκα να χειραφετηθεί, να αποκτήσει δικαιώματα και να αναδείξει την προσωπικότητα και το ρόλο της στην οικογένεια. Κάτι τέτοιο προκάλεσε σύγχυση στο θεσμό και συνέβαλλε στην κρίση που αντιμετωπίζει.

8 Τεχνολογία και Οικογένεια
Η τεχνολογία φέρνει την οικογένεια πιο κοντά. Η τεχνολογία επιδρά αρνητικά στην οικογένεια. Η χρήση της τεχνολογίας κάνει τη ζωή των μελών της οικογένειας πιο εύκολη, αφού αποφεύγονται οι διαφωνίες και οι εντάσεις όσον αφορά τον καταμερισμό των εργασιών και άλλα θέματα. Ακόμη, μέσα από την τεχνολογία και την ενασχόληση με αυτή, κάθε μέλος της οικογένειας βρίσκει το χώρο και το χρόνο να εκφραστεί και να εκτονώσει τις εντάσεις και τα πάθη του χωρίς αυτό να έχει άμεσο αντίκτυπο στο οικογενειακό περιβάλλον. Τα μειονεκτήματα σχετίζονται με την μειωμένη διαπροσωπική επαφή «δια ζώσης» και την ικανότητα να «δραπετεύει» κανείς από την ταυτότητα του. Σε ότι αφορά στην επικοινωνία, μελέτες δείχνουν πώς επηρεάζεται αυτή μέσα στην οικογένεια, καθώς ο χρόνος που δαπανάται παραδείγματος χάρη στο διαδίκτυο, ένα τεχνολογικό επίτευγμα, έχει συσχετιστεί με μετέπειτα μείωση της επικοινωνίας των μελών της οικογένειας και με μείωση φίλων και γνωστών που διατηρεί κανείς στον έξω κόσμο.

9 Νόμος και Οικογένεια Οι νόμοι που ρυθμίζουν την ομαλή λειτουργία της οικογένειας είναι οι εξής: Ο περί σχέσεων γονέων και τέκνων νόμοι. Ο περί βίας στην οικογένεια. Νόμος που προνοεί για παροχή δωρεάν νομικής αρωγής. Ο περί γονικής άδειας και άδειας για λόγους ανωτέρας βίας νόμος του 2012.

10 ΓΑΜΟΣ O γάμος είναι μια κοινωνική, θρησκευτική και νομική σύζευξη ή
ένωση δύο ατόμων, διαφορετικού ή σε ορισμένες χώρες κατά τα τελευταία χρόνια και ίδιου φύλου.

11 ΜΟΡΦΕΣ ΓΑΜΟΥ Θρησκευτικός γάμος Πολιτικός γάμος
Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

12 ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

13 Τα άτομα που πρόκειται να παντρευτούν θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο. έτος της ηλικίας τους. Σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό, απαιτείται γονική συναίνεση. Έλλειψη συγγένειας μέχρι τρίτου βαθμού Να μην συντρέχουν λόγοι που προέρχονται ή οδηγούν σε θρησκευτικό κώλυμα Τα άτομα θα πρέπει να είναι διανοητικά υγιή ώστε να μπορούν να κατανοήσουν το μυστήριο. Άδεια παραμονής για τους αλλοδαπούς.

14 Πολιτικός γάμος Η τέλεση Πολιτικού γάμου είναι η
ιδανική επιλογή για όσους μελλόνυμφους επιθυμούν μια λιτή και σύντομη τελετή. Επιπλέον, οι διαδικασίες για να παντρευτείτε στο Δημαρχείο είναι ευσύνοπτες και οι απαιτήσεις για στολισμό ελάχιστες ή και ανύπαρκτες, γεγονός το οποίο σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα.

15 Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης
Μορφή: ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ      Στην Αθήνα, σήμερα στις (...) του έτους δύο χιλιάδες (20..), ημέρα της εβδομάδας , στο γραφείο μου που βρίσκεται στην οδό αριθμός ...., ενώπιον εμού του/της συμβολαιογράφου , που εδρεύω , εμφανίστηκαν οι μη εξαιρούμενοι από το νόμο

16 Μέσα στο 2008 ένας νέος νόμος ήρθε για να ταράξει τα νερά στο μυστήριο του γάμου και όπως ήταν αυτό γνωστό μέχρι τότε. Επρόκειτο για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στα ζευγάρια που είναι κατά του θεσμού του γάμου να αποκτήσουν τα οφέλη που προσφέρει αυτός, χωρίς όμως να τον πραγματοποιήσουν. Σύμφωνα με τo υπουργείο Δικαιοσύνης, για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης ο νέος νόμος προβλέπει τη δυνατότητα δύο ενηλίκων ετερόφυλων προσώπων να συμβιώνουν, καταρτίζοντας αυτοπροσώπως μια απλή συμβολαιογραφική πράξη. Το συμβόλαιο αυτό συντάσσεται από έναν απλό συμβολαιογράφο, χωρίς να χρειάζονται κουμπάροι, συγγενείς και μάρτυρες, και έπειτα καταχωρείται σε ειδικό ληξιαρχικό γραφείο.

17 ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ Η ομοφυλοφιλία θεωρείται σεξουαλική απόκλιση και αντιμετωπίζεται συχνά ως ελάττωμα ή αμαρτία, με αποτέλεσμα η χρήση του όρου να γίνεται υποτιμητικά. Οι ομοφυλόφιλοι υφίστανται σε πολλά μέρη του κόσμου καταπίεση, βία και διωγμούς, καθώς θεωρούνται «διεστραμμένοι» ή «άρρωστοι». Από πολλούς φορείς και οργανώσεις γίνεται προσπάθεια να αποδεχθούν οι κοινωνίες την πραγματικότητα της ομοφυλοφιλίας και να πάψουν να στερούν από τους ομοφυλόφιλους βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Από τις 17 Μαΐου 1990, η ομοφυλοφιλία έπαψε να θεωρείται ασθένεια από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

18 Αρκετά κράτη αρνούνται στα ομόφυλα ζευγάρια το δικαίωμα του γαμήλιου δεσμού. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε κράτη με ισχυρές Εκκλησίες που ελέγχουν το γάμο και που δεν αποδέχονται τους ομοφυλόφιλους. Σε ορισμένα κράτη έχει θεσπισθεί νομικά κάποιο είδος αστικής σύμβασης ή συμφωνητικού προσωπικής ένωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων με τα περισσότερα από τα δικαιώματα του γάμου, σε άλλα κράτη κάποια μορφή νομικά αναγνωρισμένης συμβίωσης με πιο περιορισμένα δικαιώματα, ενώ άλλα κράτη αναγνωρίζουν όλα τα ζευγάρια που συγκατοικούν μακροπρόθεσμα και τους προσφέρουν προνόμια υποστήριξης, ανεξάρτητα από το φύλο και το είδος της σχέσης τους. Στην Ελλάδα, ο Αστικός Κώδικας δεν απαιτεί ρητά το ζευγάρι να είναι διαφορετικού φύλου, πλην όμως ο νόμος ερμηνεύεται ότι αποκλείει τα ομόφυλα ζευγάρια.

19 ΔΙΑΖΥΓΙΟ Όταν ένα έγγαμο ζεύγος αποφασίζει να χωρίσει οριστικά, ο ένας ή και οι δύο σύζυγοι ξεκινούν συνήθως διαδικασία διαζυγίου. Στις περισσότερες χώρες το διαζύγιο εκδίδεται από δικαστήριο και η απόφαση που εκδίδει λύει τον γάμο. Όταν το ζεύγος έχει τέκνα, το διαζύγιο συνεπάγεται, εκτός από τον χωρισμό των συζύγων, μια νέα οργάνωση των σχέσεων εκάστου εξ αυτών με τα κοινά τους τέκνα. Συνεπάγεται επίσης το χωρισμό των περιουσιακών στοιχείων που κατείχαν από κοινού οι σύζυγοι και ενδεχομένως την καταβολή οικονομικής συνεισφοράς ή διατροφής από τον έναν σύζυγο στον άλλο, ή ενόψει της συντήρησης των τέκνων.

20 Επιμέλεια τέκνων μετά το διαζύγιο.
Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, κατά τη διάρκεια του γάμου, η γονική μέριμνα ανήκει και στους δύο γονείς και ασκείται από αυτούς από κοινού. Η γονική μέριμνα περιλαμβάνει την επιμέλεια του προσώπου, τη διοίκηση της περιουσίας και την εκπροσώπηση του τέκνου σε κάθε υπόθεση ή δικαιοπραξία ή δίκη που αφορούν το πρόσωπο ή την περιουσία του. Σε περίπτωση διαζυγίου, και οι δύο γονείς συνεχίζουν να είναι φορείς του δικαιώματος γονικής μέριμνας, αλλά ανακύπτει ζήτημα σχετικά με τη ρύθμιση της άσκησης της γονικής μέριμνας. Σύμφωνα με το άρθρο 1513 Αστικού Κώδικα, σε περίπτωση διαζυγίου η άσκηση της γονικής μέριμνας ρυθμίζεται από το Δικαστήριο.

21 Άγαμη γυναίκα σήμερα Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι πλέον μια πραγματικότητα όπως και η αύξηση των άγαμων μητέρων. Το χαμηλό βιοτικό επίπεδο αλλά και ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει μια άγαμη μητέρα.

22 Ανέκδοτα για το γάμο Ένας άντρας έβαλε μικρή αγγελία σε εφημερίδα «Ζητείται σύζυγος». Την επόμενη μέρα έλαβε εκατοντάδες γράμματα. Όλα έλεγαν το ίδιο πράγμα.  «Μπορείς να πάρεις την δική μου». Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να θυμάσαι τα γενέθλια της γυναίκας σου , είναι να τα ξεχάσεις μία φορά... Οι περισσότεροι άντρες προσδιορίζουν τον γάμο ως έναν ακριβό τρόπο για να έχουν πλυμένα και καθαρά ρούχα τζάμπα. Κάποιος άντρας δήλωσε «Δεν είχα καταλάβει τι σημαίνει πραγματική ευτυχία μέχρι που παντρεύτηκα. Αλλά δυστυχώς τότε ήταν πολύ αργά». Συζήτηση μεταξύ πατέρα και γιου: - «Μπαμπά πόσο κοστίζει για να παντρευτεί κάποιος;» - «Δεν ξέρω παιδί μου. Εγώ ακόμα πληρώνω».

23 ΕΡΩΤΗΣΗ 1: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΩΤΗΣΗ 2:
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ 2 ΦΥΛΩΝ; ΕΡΩΤΗΣΗ 1: ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ; ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΚΟΡΙΤΣΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑΙ ΌΧΙ

24 ΕΡΩΤΗΣΗ 4: ΕΡΩΤΗΣΗ 3: ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΠΑΝΤΡΕΥΟΣΑΣΤΑΝ;
ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΓΑΜΙΑΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ; ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑΙ ΌΧΙ 6 ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΑΓΟΡΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ 4 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 19 ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ 1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 36 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ 5 ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ 4 ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΆΛΛΟ

25 ΕΡΩΤΗΣΗ 5: ΕΡΩΤΗΣΗ 6: ΠΟIΑ ΜΟΡΦΗ ΓΑΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ;
ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΆ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ; ΕΡΩΤΗΣΗ 5: ΠΟIΑ ΜΟΡΦΗ ΓΑΜΟΥ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ; ΑΓΟΡΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒ. 4 ΑΛΛΗ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒ. 2 ΆΛΛΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ 3 ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΒ. 6 ΆΛΛΗ ΑΓΟΡΙΑ Ο ΑΝΔΡΑΣ 3ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΤΕ Ο ΆΛΛΟΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΤΕ Ο ΆΛΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 14 ΑΝΔΡΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΑΖΙ ΠΟΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΠΟΤΕ Ο ΆΛΛΟΣ

26 ΕΡΩΤΗΣΗ 7: ΕΡΩΤΗΣΗ 8: Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΓΑΜΟ;
ΌΤΑΝ Ο ΓΑΜΟΣ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ… ΑΓΟΡΙΑ ΝΑ ΛΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΠΟΤΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΛΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΛΥΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ     ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΌΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΌΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΌΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

27 ΕΡΩΤΗΣΗ 10: ΕΡΩΤΗΣΗ 9: ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ;
ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ; ΕΡΩΤΗΣΗ 9: ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ; ΑΓΟΡΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑΙ ΌΧΙ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΓΟΡΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ 2 ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ 8 ΆΛΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙΑ 9 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΆΛΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ 11 ΆΛΛΟ

28 ΕΡΩΤΗΣΗ 11: ΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ Ο ΕΠΙΘYΜΗΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ; ΑΓΟΡΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

29 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Με τη πάροδο των χρόνων η κοινωνία εξελίσσεται και μαζί της προοδεύουν και οι άνθρωποι. Παρατηρούμε ότι παλιότερα οι σύζυγοι ήταν δυο άγνωστοι, τις περισσότερες φορές μέχρι τη μέρα του γάμου και παρόλα αυτά έμεναν μαζί για μια ζωή. Σήμερα, ο θεσμός του γάμου διέρχεται κρίση και αυτό παρατηρείται από τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό διαζυγίων. Παράγοντες όπως: η απογοήτευση, η ασυμφωνία χαρακτήρων, οι συγκρούσεις μεταξύ τους και η απάθεια που τους διακατέχει συμβάλλουν στην απαξίωση και στην αμφισβήτηση της αξίας του γάμου.

30 Επίσης, διαμορφώνονται νέες τάσεις δημιουργίας σχέσεων ελεύθερης συμβίωσης και προκύπτουν συζητήσεις για νέα μοντέλα οικογένειας που αντικαθιστούν την πατροπαράδοτη ελληνική οικογένεια. Τελικά, διαπιστώνουμε ότι παρόλο που ο θεσμός του γάμου υφίσταται μεταβολές, εμφανίζεται επιτακτικά η ανάγκη διατήρησης του θεσμού αυτού ως συνεκτικός ιστός της ομαλής κοινωνικής συμβίωσης.

31 ΟΜΑΔΕΣ ΟΜΑΔΑ Α’ Μπάτσιου Θώμη Αργυρόπουλος Μάκης Μπριάνας Γιάννης
Παπαβασιλείου Γιάννης Παπαδόπουλος Παντελής ΟΜΑΔΑ Β’ Νημάς Θέμης Μιχαλίτση Μαρία Πανάγου Ειρήνη Χαντζηχρήστου Γιάννης ΟΜΑΔΑ Δ’ Κωλέτα Κωνσταντίνα Δέδε Μαρία Καραπλή Γιάννα Μπακόλας Δημήτρης Ντάτσιος Βαγγέλης Τσατσανιάς Κώστας ΟΜΑΔΑ Γ’ Ξηρομερίτη Έλενα Πανταζή Βιβή Παρδάλη Ελισσάβετ -Μαρία Ράικου Δώρα

32 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ PROJECT 4
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΡΑΡΡΑ ΑΡΓΥΡΩ- ΠΕ10 ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ: Η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ


Κατέβασμα ppt "Γάμος …αλά ελληνικά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google