Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

2 Οι γονείς δεν είναι μόνο για να πληρώνουν.
Δεν είναι μόνο για να μας φέρνουν τα παιδιά. Οι γονείς είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την δημιουργία και ανάπτυξη των νέων αθλητών.

3 Το Παράδοξο με τους γονείς!
Ενώ υπάρχει η θέληση να οδηγούν τα παιδιά τους προς τον αθλητισμό, λόγω κακής συμπεριφοράς, τα αναγκάζουν να βιώνουν αρνητικές καταστάσεις. Ενώ αγαπάνε τα παιδιά τους και τα υποστηρίζουν, λόγω κακής συμπεριφοράς, τους προκαλούν πίεση και άγχος.

4 ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ
ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΟΝΕΩΝ Οι γονείς αγαπάνε τα παιδιά τους αλλά ανακατεύονται τόσο πολύ που ξεχνάνε τα συναισθήματα των παιδιών και σκέφτονται μόνο τα δικά τους. Οι γονείς ονειρεύονται μόνο επιτυχίες και αγνοούν το τι θέλουν τα παιδιά. Οι γονείς θυσιάζουν πάρα πολλά για τα παιδιά με αποτέλεσμα να γίνονται πιεστικοί. Οι γονείς επιθυμούν τόσο πολύ την επιτυχία των παιδιών τους και ταυτόχρονα επιθυμούν την αποτυχία των άλλων παιδιών. Οι γονείς να επιθυμούν τόσο πολύ την επιτυχία με οποιοδήποτε κόστος.

5 ΣΩΣΤ0 ? – ΛΑΘΟΣ ? Οι γονείς αφήνουν τις προσωπικές τους επιθυμίες και συγκεντρώνονται στις πραγματικές ανάγκες των παιδιών. Οι γονείς ζουν τα προσωπικά τους όνειρα μέσα από τα παιδιά τους. Οι γονείς επιβραβεύουν τα παιδιά τους για αυτό που είναι και την προσπάθεια τους. Οι γονείς επιβραβεύουν τα παιδιά τους μόνο στο καλό αποτέλεσμα.

6 Υπερβολή Στήριξη -Παρακολουθούν όλους τους αγώνες
-Αμφισβητούν τους διαιτητές, αντιπάλους … -Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το παιδί τους -Πιέζουν συνεχώς το παιδί τους να αποδίδει το μέγιστο -Χάνουν την ψυχραιμία τους στις δύσκολες συνθήκες -Επικροτούν μόνο το καλό αποτέλεσμα Στήριξη -Παρακολουθούν κάποιους αγώνες -Ενθαρρύνουν το παιδί -Το στηρίζουν οικονομικά -Παίζουν με το παιδί -Το βοηθούν στις μετακινήσεις του -Αφιερώνουν χρόνο και έξω από το άθλημα -Είναι ήρεμοι στις δύσκολες συνθήκες -Επικροτούν την προσπάθεια και όχι το αποτέλεσμα

7 ΓΟΝΕΙΣ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουμε την συναισθηματική φόρτιση που έχει ο γονέας όταν το παιδί του αγωνίζεται. Οι περισσότερες λάθος συμπεριφορές των γονέων οφείλονται στην άγνοιά τους. Είναι ευθύνη του προπονητή η εκπαίδευση και η ενημέρωση των γονέων.

8 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ Ομαδικές και ατομικές συναντήσεις στις οποίες διευκρινίζονται τα εξής: Παρουσίαση και συμφωνία για τους στόχους. Επεξήγηση του δελτίου προόδου (Συμπεριφορά, προσπάθεια, τεχνική, τακτική…) Εκπαίδευση πάνω στην συμπεριφορά τους κατά την διάρκεια των αγώνων. Ενημέρωση πάνω στην προπονητική μεθοδολογία που ακολουθούμε Ενημέρωση πάνω στον ετήσιο προγραμματισμό

9 ΠΛΑΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του ομίλου σχεδιάζονται και τα παρακάτω: -Αρμοδιότητες του προπονητή. -Αρμοδιότητες του αθλητή. -Αρμοδιότητες των γονέων.

10 Είναι ακόμα παιδί και όχι επαγγελματίας τενίστας.
Είναι ένα παιδί που τυγχάνει να παίζει και τένις.


Κατέβασμα ppt "ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google