Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΧΟΛΩΝ. Τα Σωστά Κριτήρια Επιλογής Η επιθυμία σου. Οι επαγγελματικές προοπτικές της Σχολής. Η πόλη της Σχολής. Η δυνατότητα μετεγγραφής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΧΟΛΩΝ. Τα Σωστά Κριτήρια Επιλογής Η επιθυμία σου. Οι επαγγελματικές προοπτικές της Σχολής. Η πόλη της Σχολής. Η δυνατότητα μετεγγραφής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΧΟΛΩΝ

2 Τα Σωστά Κριτήρια Επιλογής Η επιθυμία σου. Οι επαγγελματικές προοπτικές της Σχολής. Η πόλη της Σχολής. Η δυνατότητα μετεγγραφής.

3 Οι επιθυμίες άλλων. Πολλές φορές οι υποψήφιοι δέχονται πιέσεις από τον κοινωνικό τους περίγυρο για την επιλογή κάποιων Σχολών, που κατά την γνώμη του περίγυρου αποτελούν καλή επιλογή. Έχουμε δει έτσι ανθρώπους που ακολουθούν μια κατεύθυνση σπουδών, η οποία καθόλου δεν τους ενδιαφέρει, να γίνονται κακοί επαγγελματίες. Τα Λάθος Κριτήρια Επιλογής Η βάση της Σχολής. Δεν είναι σωστό κριτήριο η βάση μιας Σχολής, γιατί εκφράζει τη ζήτηση που έχουν οι θέσεις της κι όχι αν σου ταιριάζει. Η σκέψη "δεν μπορώ να φτάσω Σχολή με τόσο ψηλή βάση" μπορεί να αποδειχθεί οδυνηρό λάθος, αν οι βάσεις πέσουν. Η αντίθετη σκέψη "είμαι πολύ καλός για να δηλώσω μια Σχολή, με χαμηλή βάση” μπορεί επίσης να αποβεί ολέθρια, αν οι βάσεις ανέβουν. Η φήμη της Σχολής. Μη παρασυρθείς από στερεότυπες και παραδοσιακές αντιλήψεις για σχολές που οδηγούν σε επαγγέλματα «κύρους και γοήτρου»

4 Πάρε αναλυτική Ενημέρωση για όλες τις σχολές Ενημερώσου για την αντιστοίχιση επαγγελμάτων με κάθε Σχολή Ιεράρχησε τις προσωπικές σου προτιμήσεις Η σειρά των προτιμήσεων πρέπει να εκφράζει την πραγματική σου επιθυμία. Διάβασε προσεκτικά το υπόδειγμα Μελέτησε προσεκτικά τις πληροφορίες που ακολουθούν το υπόδειγμα Συζήτησε με τους γονείς σου και με όποιον μπορεί να σε βοηθήσει. Συμπλήρωσε προσεκτικά το υπόδειγμα για να το έχεις ως βοήθημα κατά την ηλεκτρονική υποβολή στην αρμόδια επιτροπή

5 Δείξε ιδιαίτερη επιμέλεια και προσοχή κατά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού σου δελτίου, γιατί μετά την ηλεκτρονική κατάθεσή του δεν επιτρέπεται καμιά διόρθωση ή αλλαγή. Αν δε συμπληρώσεις μηχανογραφικό δελτίο αποκλείεσαι από την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων

6 Τη σωστή καταχώριση των ατομικών σου στοιχείων Πρόσεχε…. Η συμπλήρωση της σειράς προτίμησης γίνεται με συνεχόμενη αύξουσα αρίθμηση για τις σχολές ή τα τμήματα που επιθυμείς. Η δήλωση προτίμησης κάθε υποψηφίου στο μηχανογραφικό δελτίο αντιπροσωπεύει την αυθεντική έκφραση της θέλησής του, η οποία είναι οριστική και σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να συμπληρωθεί ή να τροποποιηθεί μετά την υποβολή της και την οριστική ηλεκτρονική παραλαβή της.

7 Θυμήσου…. Την ημερομηνία κατάθεσης του μηχανογραφικού σου δελτίου. Αφού υποβάλεις το μηχανογραφικό να πάρεις και να φυλάξεις, το επίσημο αντίγραφο ( υπογεγραμμένο από τον πρόεδρο της επιτροπής). Να έχεις μαζί σου τα απαραίτητα έγγραφα ( Βεβαίωση του 1 ου ΕΠΑΛ, από την οποία να προκύπτει ότι είσαι μαθητής της Γ’ τάξης του 1 ου ΕΠΑΛ ).

8 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!! ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!


Κατέβασμα ppt "ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΧΟΛΩΝ. Τα Σωστά Κριτήρια Επιλογής Η επιθυμία σου. Οι επαγγελματικές προοπτικές της Σχολής. Η πόλη της Σχολής. Η δυνατότητα μετεγγραφής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google