Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2014 - 2016. Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Είναι δεδομένη η ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο αθλητικού σχεδιασμού.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2014 - 2016. Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Είναι δεδομένη η ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο αθλητικού σχεδιασμού."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2014 - 2016

2 Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Είναι δεδομένη η ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο αθλητικού σχεδιασμού στον ΣΕΓΑΣ, ώστε να αντανακλά τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και - κυρίως - τα πραγματικά δεδομένα της σημερινής εποχής. Οι πολλές, σημαντικές (και συχνά δραματικές) αλλαγές σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, επέδρασαν καταλυτικά και με έντονα αρνητικό τρόπο και στον αθλητισμό. Η νέα, δυσμενής πραγματικότητα Η νέα, δυσμενής πραγματικότητα επιβάλλει διαφορετικές προτεραιότητες, καινούριο τρόπο οργάνωσης και καινούριο τρόπο λειτουργίας.

3 Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Αθλητικός σχεδιασμός σημαίνει δημιουργία στρατηγικής πρότασης και προγραμματισμένη πορεία στήριξης σωματείων, σωματειακών προπονητών, ομοσπονδιακών προπονητών και συνεργατών, αθλητριών και αθλητών καθώς και προσαρμογή του αγωνιστικού πλαισίου και του συστήματος αξιολόγησης μέσα από την υλοποίηση της οποίας ο ΣΕΓΑΣ οδηγεί στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη στοχευμένη ανάδειξη αθλητριών και αθλητών τελικά και αποτελεσμάτων και δεν αρκείται στη διαχείριση τους, όταν και εάν προκύψουν.

4 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ  Δημιουργία ενιαίας δομής σε αθλητικό / αγωνιστικό επίπεδο.  Απλοποίηση της διοικητικής δομής και ενίσχυση της λειτουργικής υποστήριξης του επιπέδου αυτού.  Ομαδικό πνεύμα και λειτουργία - πιστή τήρηση κανονισμών.  Συντονισμένη προπονητική καθοδήγηση αθλητριών και αθλητών.  Σταθερή συνεργασία Εθνικών, Ομοσπονδιακών και Σωματειακών προπονητών. και Σωματειακών προπονητών.  Νέο σύστημα ενίσχυσης / επιβράβευσης αθλητών – προπονητών.  Ειδική στήριξη σε επίλεκτους αθλητές και αθλήτριες μικρών κατηγοριών.  Διαρκής επιμόρφωση προπονητών.  Ενίσχυση προσπάθειας κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.  Προσαρμογή συστήματος αξιολόγησης ώστε να αποφεύγεται η καταπόνηση αθλητριών και αθλητών λόγω βαθμοθηρίας.  Ποιοτικός αναπροσανατολισμός αξιολόγησης σωματείων και σωματειακών προπονητών.  Βελτίωση του αγωνιστικού προγράμματος και ποιοτική του αναβάθμιση.

5 ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΒΟΥΝΟΥ ΚΕΚ

6 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Η Επιτροπή Αθλητικού Σχεδιασμού αποτελεί το κεντρικό συντονιστικό όργανο του ΣΕΓΑΣ με ευθύνη τη συγκρότηση του συνολικού σχεδιασμού για το θεσμικό πλαίσιο, την προπονητική λειτουργία, για το θεσμικό πλαίσιο, την προπονητική λειτουργία, και το αγωνιστικό πλάνο της Ομοσπονδίας, την πρόταση στο Δ.Σ. για τη στελέχωση των επιτελικών θέσεων που προβλέπει ο σχεδιασμός και την παρακολούθηση της υλοποίησης του. Η ΕΠ.Α.Σ. έχει την ευθύνη της παρακολούθησης της λειτουργίας και των αποφάσεων των Επιτροπών Εθνικών Ομάδων, Ανάπτυξης και Αγώνων και ασκεί το συντονιστικό της έργο ειδικότερα στο κοινό μέρος των λειτουργιών τους για το οποίο καταλήγει σε τελικές αποφάσεις – προτάσεις προς το Δ.Σ. για το οποίο καταλήγει σε τελικές αποφάσεις – προτάσεις προς το Δ.Σ. συνθέτοντας όλες τις απόψεις.

7 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Στην ΕΠ.Α.Σ. μετέχουν: Ο Γ.Γ. του ΣΕΓΑΣ ως πρόεδρος Οι πρόεδροι των Επιτροπών Εθνικών Ομάδων, Ανάπτυξης και Αγώνων Ο εθνικός προπονητής Ο συντονιστής ομοσπονδιακός Ο εθνικός προπονητής Ε/Ν Ο εθνικός προπονητής Π/Κ Ο υπεύθυνος ΚΥΑΘ Οι τεχνικοί της Ανάπτυξης Ο τεχνικός διευθυντής αγώνων. H σύνθεση μπορεί να διαφοροποιείται, ανάλογα με τα αντικείμενα της κάθε συνεδρίασης.

8 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Η Επιτροπή Εθνικών Ομάδων έχει την ευθύνη της υλοποίησης του σχεδιασμού σε όλα τα επίπεδα και όλες τις ηλικίες αθλητριών και αθλητών. Επιλέγει τις αθλήτριες και αθλητές που θα ενταχθούν στο σχεδιασμό, Επιλέγει τις αθλήτριες και αθλητές που θα ενταχθούν στο σχεδιασμό, το εύρος και το είδος της ενίσχυσης για κάθε έναν, προτείνει τις αλλαγές που θεωρεί απαραίτητες, έχει την ευθύνη της οριοθέτησης για συμμετοχή σε αγώνες της ενιαίας προπονητικής κατεύθυνσης, και της επίτευξης των ετήσιων και μεσοπρόθεσμων αγωνιστικών στόχων της Ομοσπονδίας και των αθλητών της. Μετέχουν: Μέλος του Δ.Σ. ως πρόεδρος και ένα ακόμα μέλος του ΔΣ Μέλος του Δ.Σ. ως πρόεδρος και ένα ακόμα μέλος του ΔΣ Ο εθνικός προπονητής Ο συντονιστής ομοσπονδιακός Οι εθνικοί προπονητές Ε/Ν και Π/Κ Ο Υπεύθυνος ΚΥΑΘ Ο Συντονιστής Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού Αττικής

9 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Το Γραφείο Αποστολών θα καλύψει ένα ουσιαστικό κενό αναφορικά με την έγκαιρη και άρτια προετοιμασία των αποστολών όλων των Εθνικών Ομάδων. Λειτουργεί στα πλαίσια της ΕΠ.Ε.Ο. και συνεργάζεται στενά με το γραφείο Διεθνών Σχέσεων. Αρμοδιότητες του: 1. Η έκδοση εισιτηρίων. 2. Η αναζήτηση και κράτηση ξενοδοχείων. 3. Ο προγραμματισμός των μεταφορών και των εσωτερικών μετακινήσεων. 4. Η φροντίδα για τη διανομή του ιματισμού. 5. Η φροντίδα για τη μετακίνηση υλικού (πχ κοντάρια). 6. Η ενημέρωση των μελών κάθε αποστολής με κάθε χρήσιμη πληροφορία για το ταξίδι και την πόλη προορισμού.

10 ΤΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ

11 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ο Εθνικός Προπονητής έχει τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού, εποπτείας και αξιολόγησης του τομέα. Εισηγείται το στρατηγικό πλάνο του σχεδιασμού, και είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του, προτείνει τη σύνθεση των Εθνικών Ομάδων Ανδρών – Γυναικών και Νέων, καθώς και τα πρόσωπα των συνεργατών του σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τα πρόσωπα των συνεργατών του σε όλα τα επίπεδα, συνεργάζεται με την Επιτροπή Επιστημονικής Υποστήριξης και την Υγειονομική Υπηρεσία είναι υπεύθυνος για την παρακολούθηση του συστήματος πριμοδότησης αθλητών και προπονητών, και έχει την ευθύνη των σχέσεων με το ΕΣΚΑΝ.

12 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ Ο Συντονιστής Ομοσπονδιακός (με έδρα το ΟΑΚΑ), έχει την ευθύνη της παρακολούθησης του προπονητικού έργου του συνόλου των ομοσπονδιακών προπονητών και συνεργατών. Συνεργάζεται καθημερινά και στενά με τον Εθνικό Προπονητή για τα γενικότερα θέματα προπονητικής προετοιμασίας και με τους Εθνικούς Προπονητές Ε/Ν και Π/Κ προκειμένου να διασφαλιστεί η ενιαία προπονητική κατεύθυνση σε όλα τα επίπεδα. Εισηγείται τον προγραμματισμό των κοινών προπονητικών συγκεντρώσεων με τη συμμετοχή πρωταθλητριών και πρωταθλητών και επίλεκτων αθλητών ομοειδών αγωνισμάτων στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

13 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Ε/Ν Ο Εθνικός Προπονητής Ε/Ν έχει τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού, εποπτείας και αξιολόγησης του τομέα. Παρακολουθεί την προπονητική προετοιμασία όλων των αθλητριών και αθλητών της κατηγορίας του και εισηγείται τη συμμετοχή τους σε προπονητικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Συνεργάζεται με όλους τους προπονητές και ειδικότερα με τους προπονητές των επίλεκτων αθλητών της κατηγορίας του και δίνει κατευθύνσεις για το έργο τους, εισηγείται στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων τη σύνθεση των Εθνικών Ομάδων της κατηγορίας του καθώς και τους επίλεκτους Ε/Ν, εισηγείται το στρατηγικό πλάνο του τομέα του και παρακολουθεί την υλοποίηση του.

14 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Π/Κ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Π/Κ Ο Εθνικός Προπονητής Π/Κ έχει τη συνολική ευθύνη σχεδιασμού, εποπτείας και αξιολόγησης του τομέα. Παρακολουθεί την προπονητική προετοιμασία όλων των αθλητριών και αθλητών της κατηγορίας του και εισηγείται τη συμμετοχή τους σε προπονητικές συγκεντρώσεις στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Συνεργάζεται με όλους τους προπονητές και ειδικότερα με τους προπονητές των επίλεκτων αθλητών και δίνει κατευθύνσεις για το έργο τους, εισηγείται στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων τη σύνθεση των Εθνικών Ομάδων της κατηγορίας του καθώς και τους επίλεκτους Π/Κ, εισηγείται το στρατηγικό πλάνο του τομέα του και παρακολουθεί την υλοποίηση του.

15 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΑΘ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΥΑΘ Ο Υπεύθυνος Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού Θεσσαλονίκης έχει τη συνολική ευθύνη της λειτουργίας του Κέντρου και παράλληλα της παρακολούθησης της λειτουργίας του αθλητικού σχεδιασμού στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα. Συνεργάζεται με όλους τους προπονητές Συνεργάζεται με όλους τους προπονητές και εισηγείται στην Επιτροπή Εθνικών Ομάδων κάθε θέμα που αφορά τη λειτουργία του Κέντρου. κάθε θέμα που αφορά τη λειτουργία του Κέντρου. Έχει την ευθύνη της λειτουργίας των ξενώνων στο Καυτανζόγλειο στάδιο και της γενικότερης συνεργασίας με τη διοίκηση του Σταδίου.

16 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Οι Ομοσπονδιακοί προπονητές / συνεργάτες συγκροτούν την κορυφή της προπονητικής πυραμίδας του ΣΕΓΑΣ. Το έργο τους είναι παιδευτικό και ταυτοχρόνως τεχνικό και επιστημονικό. Λειτουργούν με βάση τον Εσωτερικό Κανονισμό της ΕΠ.Ε.Ο. και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ σε συνεχή συνεννόηση και συνεργασία με τον Εθνικό Προπονητή και τον Συντονιστή Ομοσπονδιακό (στους οποίους καταθέτουν τα ετήσια πλάνα τους). Συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις και ενέργειες της Ομοσπονδίας. Κρίνονται από την απόδοση των αθλητών τους στους αγώνες στόχους του ΣΕΓΑΣ, αλλά και από τη συνέπεια τους στις αρχές της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, του ευ αγωνίζεστε και του σεβασμού στους θεσμούς, τους διεθνείς κανονισμούς και τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ.

17 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΠΙΛΕΚΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ Πρόκειται για τους σωματειακούς προπονητές των επίλεκτων αθλητριών και αθλητών μικρών ηλικιών, όπως ορίζονται από την ΕΠ.Α.Σ. Ακριβώς γι’ αυτό έχουν πρόσθετη (και οικονομική) σχέση με τον ΣΕΓΑΣ, πέραν εκείνης του σωματειακού προπονητή. Λειτουργούν με βάση συγκεκριμένο πλαίσιο υποχρεώσεων, κορυφαία από τις οποίες είναι η στενή συνεργασία με το σύνολο της προπονητικής πυραμίδας και τους τεχνικούς της Ανάπτυξης, με αντικείμενο την προπονητική προετοιμασία των αθλητών τους με αντικείμενο την προπονητική προετοιμασία των αθλητών τους και τον προσδιορισμό της πορείας τους. Βασική υποχρέωση τους αποτελεί η προσήλωση στην εμπέδωση ορθής νοοτροπίας των νεαρών αθλητριών και αθλητών που γυμνάζουν σχετικά με τις αρχές, τις αξίες και τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει την προσωπικότητα των αυριανών πρωταθλητών.

18 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Οι σωματειακοί προπονητές αποτελούν την κρίσιμη και καθοριστική βάση πάνω στην οποία στηρίζεται η πυραμίδα του ελληνικού στίβου. Ο ΣΕΓΑΣ, η μόνη πλέον Ομοσπονδία στην Ελλάδα που χρηματοδοτεί το θεσμό αυτό, προχωρά σε δράσης επιμόρφωσης τους, αλλά και καθιερώνει σύστημα πριμοδότησης (με βάση point system και αντικειμενικά κριτήρια), προκειμένου να επιβραβεύεται η απόδοση τους, ανεξάρτητα από την οικονομική σχέση τους με τα Σωματεία. Στόχος η βελτίωση των οικονομικών παροχών σε εκείνους τους σωματειακούς προπονητές που αποτελούν το πιο παραγωγικό κομμάτι του οικοδομήματος του ελληνικού στίβου.

19 ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ Πρόκειται για προπονητές που γυμνάζουν αθλήτριες και αθλητές με την έγκριση του ΣΕΓΑΣ και δεν είναι ομοσπονδιακοί ή σωματειακοί. Οφείλουν να λειτουργούν Οφείλουν να λειτουργούν στο πλαίσιο των κανονισμών και οδηγιών της ΕΠ.Ε.Ο. και με βάση τους αγωνιστικούς στόχους της Ομοσπονδίας. και με βάση τους αγωνιστικούς στόχους της Ομοσπονδίας. Τόσο οι αθλήτριες και αθλητές τους, όσο και οι ίδιοι, υποστηρίζονται από τον ΣΕΓΑΣ. Μετέχουν στο σύστημα πριμοδότησης προπονητών.

20 Ο ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Αποσυνδέεται η ένταξη αθλητών στις κατηγορίες οδοιπορικών από τη δυνατότητα στήριξης τους από τον ΣΕΓΑΣ.  Εντάσσονται (2014- 2015) στις κατηγορίες αθλήτριες και αθλητές με βάση (κυρίως) την απόδοση τους στους αγώνες – στόχο της Ομοσπονδίας.  Δημιουργείται ειδική κατηγορία επίλεκτων αθλητριών και αθλητών (Π/Κ – Ε/Ν – Νέοι) τους οποίους υποστηρίζει η Ομοσπονδία.  Δημιουργείται ειδική (και οικονομική) σχέση με τους προπονητές των επίλεκτων αθλητριών και αθλητών με στόχο τη συνεργασία με την προπονητική ιεραρχία, την προπονητική καθοδήγηση αλλά και υποστήριξη των αθλητριών και αθλητών.  Ορίζεται η υποχρέωση της κατάθεσης πλάνου και στόχων από όλους τους επιτελικούς τεχνικούς, με βάση το οποίο και θα κρίνονται.

21 Ο ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Καθιερώνουμε σύστημα πριμοδότησης αθλητριών και αθλητών (με βάση point system), από την περίοδο 2014 – 2015.  Δημιουργούμε σύστημα πριμοδότησης σωματειακών προπονητών (με βάση point system).  Παρέχουμε στέγαση (ξενώνες) και δημιουργούμε σύστημα υποτροφιών για αθλήτριες και αθλητές.  Προωθούμε την ενιαία προπονητική καθοδήγηση και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο επιστημονικό δυναμικό. και αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο επιστημονικό δυναμικό.  Διοργανώνουμε συστηματικά προπονητικές συγκεντρώσεις για όλες τις κατηγορίες αθλητριών και αθλητών.  Διευρύνουμε τους περιοδικούς ελέγχους για χρήση απαγορευμένων ουσιών, ώστε, πάντοτε μετά από κλήρωση, να καλύπτουν το σύνολο των αθλητριών και αθλητών που παρακολουθεί η ΕΠ.Ε.Ο του ΣΕΓΑΣ.

22 Ο ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Με βασικό ζητούμενο την συνεργασία και τη συλλογικότητα, θεσπίζουμε πλαίσιο υποχρεώσεων και κανόνων λειτουργίας η τήρηση του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στις δομές του ΣΕΓΑΣ.

23 Η…ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ Η…ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ Η πρόταση για τον αθλητικό σχεδιασμό Η πρόταση για τον αθλητικό σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ 2014 - 2016 είναι αναμφίβολα φιλόδοξη. Με προϋπόθεση όμως τη συνολική και συλλογική προσπάθεια, και την επιμονή στο περιεχόμενο του, μπορεί στο μεγαλύτερο μέρος του να υλοποιηθεί.

24 Η…ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ Η…ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ Είναι η πρόκληση για το μέλλον στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο δύσκολο περιβάλλον το οποίο βιώνουμε όλοι.


Κατέβασμα ppt "ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 2014 - 2016. Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΕΑΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ Είναι δεδομένη η ανάγκη αλλαγών σε επίπεδο αθλητικού σχεδιασμού."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google