Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΑΝΙΜΑΤΕΡ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

3 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΩΝ ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ή ΜΑΓΝΗΤΟΤΑΙΝΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η τεχνολογία επικοινωνιών σχετίζεται με πολλούς κλάδους επαγγελμάτων, είτε αφορά την καλλιτεχνική διεύθυνση είτε τη διοίκηση ή ακόμα και την παραγωγή ή την τεχνική διαδικασία. Μάλιστα, η βιομηχανία εκτυπώσεων αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία στον κόσμο. Όμως, τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τεχνολογία επικοινωνιών δεν εξαντλούνται μόνο στο σύστημα παραγωγής γραφημάτων. Επιπλέον, επαγγέλματα εντοπίζουμε στην επικοινωνία δεδομένων(π.χ. καθηγητής πληροφορικής), στον τεχνικό σχεδιασμό(π.χ. γραφίστας), στα οπτικά συστήματα(π.χ. σχεδιαστής φωτισμού) και τέλος, σε αυτά που αφορούν τον ήχο και την εικόνα(π.χ. ηχολήπτης). Γι’ αυτό και σήμερα θα εξετάσουμε -ή καλύτερα θα αναλύσουμε- κάποια από αυτά.

5 ΑΝΙΜΑΤΕΡ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον του ανιματέρ τηλεόρασης είναι να δίνει οδηγίες στο κοινό που παρευρίσκεται στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής εκπομπής. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: να λέει στο κοινό πότε να χειροκροτήσει, να γελάσει ή να αποδοκιμάσει κάτι, να δίνει ζωντάνια στο κοινό, να προσπαθεί να διατηρεί χαρούμενη τη διάθεση του κοινού, κάνοντας διάφορα αστεία, ώστε να έχει επιτυχία η εκπομπή. Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε τηλεοπτικά στούντιο ή σε εξωτερικούς χώρους, σε ιδιωτικά ή κρατικά κανάλια και οι εκπομπές μπορεί να μεταδίδονται ζωντανά ή μαγνητοσκοπημένα. Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Διάφορες πλακέτες με τα μηνύματα που γράφουν για το κοινό, μικρόφωνο και ακουστικά για να επικοινωνεί με το σκηνοθέτη και τον κάμεραμαν.

6 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον του αρχιτέκτονα είναι να δημιουργεί σχέδια για την οικοδόμηση νέων κτιρίων και την ανακαίνιση παλαιών, επίσης να ασχολείται με τη διαμόρφωση εσωτερικών χώρων. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: σχεδιασμό πολυκατοικιών, δημόσιων κτιρίων (σχολεία, τράπεζες κλπ.), εργοστασίων και εγκαταστάσεων γεωργικής παραγωγής, σχεδιασμός ανακαίνισης ιστορικών κτιρίων, σχεδιασμός εσωτερικών χώρων όλων των ειδών οικοδομημάτων, σχεδιασμός εσωτερικών χώρων εκθέσεων, οικονομικές προεργασίες σχετικές με την οικοδόμηση και εκτέλεση της κατασκευής, σχεδιασμός της κατασκευής, ανακαίνισης, αναδιοργάνωσης μεγάλων περιοχών ως μονάδων ή των τμημάτων τους, διαμόρφωση του περιβάλλοντος, γνωμάτευση επι των αρχιτεκτονικών δημιουργιών από καλλιτεχνικής άποψης, συμβουλευτικές δραστηριότητες και προτάσεις για την κατάλληλη μορφή του οικοδομήματος, επιστημονικές, ερευνητικές και παιδαγωγικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της αρχιτεκτονικής. Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε αίθουσες γραφείων και στους χώρους που γίνεται η κατασκευή. Ο αρχιτέκτονας μπορεί να εργάζεται και ως ελεύθερος επαγγελματίας ή ως υπάλληλος κατασκευαστικής εταιρείας. Επικρατούν ευχάριστες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος. Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί; είδη σχεδίου και υπολογιστές.

7 ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Είναι ο εξειδικευμένος καλλιτέχνης εφαρμοσμένων τεχνών που ασχολείται με τη μελέτη, τη διαμόρφωση και την αισθητική επιμέλεια κάθε είδους εκτυπωτικής εργασίας. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: συζητήσεις με τους πελάτες του για τον σκοπό της συνεργασίας, για τα πρόχειρα σχέδια και προτάσεις. Συλλαμβάνει μία ιδέα και την μετατρέπει σε εικόνα, σχεδιάζει και συνθέτει το πρωτότυπο θέμα, τη μακέτα που πρόκειται να αναπαραχθεί με κάποια από τις μεθόδους εκτύπωσης, σε συνεργασία με τον πελάτη και τον τεχνολόγο εκτύπωσης, καθορίζει το μέγεθος, το σχήμα, τα χρώματα της μακέτας, καθώς επίσης την τεχνική και το υλικό της εκτυπωτικής εργασίας, παρακολουθεί τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των εκτυπώσεων, των υπολογιστών, της φωτογραφίας και των υλικών που χρησιμοποιεί στη δουλειά του. Το αποτέλεσμα της εργασίας του γραφίστα είναι εξώφυλλα βιβλίων, περιοδικών, αφίσες, προσκλήσεις για διάφορα γεγονότα, ημερολόγια, λογότυπα, εταιρικές ταυτότητες, διαφημιστικά έντυπα, συσκευασίες, κλπ. Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε ατελιέ, χωρίς δυσάρεστες συνθήκες περιβάλλοντος. Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Εργαλεία του γραφίστα είναι το μελάνι, μολύβια, χρώματα, χρωματιστά χαρτιά, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι φωτογραφικές μηχανές, κ.ά.

8 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον του δημοσιογράφου είναι να ασχολείται με την επικαιρότητα και τη δημοσίευσή της στο λαό μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: συλλογή πληροφοριών μέσω έρευνας, συνεντεύξεων, κλπ, επεξεργασία των πληροφοριών για την καλύτερη μετάδοσή τους στο κοινό. Μπορεί να απασχοληθεί στην αθλητική δημοσιογραφία, στην πολιτική ή στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Πραγματοποιεί έρευνα γεγονότων, διαχωρισμό, ανάλυση και άλλη επεξεργασία των καινούργιων πληροφοριών, σχόλια σχετικών γεγονότων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο σε εκπομπές που γυρίζονται στα στούντιο ή στο χώρο των γεγονότων, παρουσίαση και σχόλια των σημαντικών πολιτικών γεγονότων (εκλογές, συνέδριο πολιτικού κόμματος), αθλητικών αναμετρήσεων, αγώνων, πολιτιστικών και κοινωνικών γεγονότων, κλπ, ζωντανές εκπομπές για διάλογο με δημόσια πρόσωπα, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς επίσης και συγγραφή βιβλίων. Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε γραφείο, τηλεοπτικά στούντιο ή ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μπορεί να εργαστεί στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδα ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; μικρόφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή, γραφική ύλη, συσκευές γραφείου, κλπ.

9 ΕΙΔΙΚΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ορισμός
Αντικείμενο του απόφοιτου της Επιστήμης Υπολογιστών είναι η συγκέντρωση, ταξινόμηση, επεξεργασία και μετάδοση των πληροφοριών μέσω των συστημάτων επικοινωνίας, δικτύων τηλεπληροφορικής και ανάλυσης-σύνθεσης, καθώς και εφαρμογής συστημάτων υλικού και λογισμικού. Περιγραφή Επαγγέλματος Οι απόφοιτοι των τμημάτων Πληροφορικής μπορούν να ασχοληθούν με την επιστήμη και την τεχνολογία των υπολογιστών, της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών. Συγκεκριμένα ασχολούνται με την κατασκευή συστημάτων, υλικού και λογισμικού για την εξυπηρέτηση ανθρώπινων αναγκών. Επίσης εμπλέκονται στην συγκέντρωση, ταξινόμηση, επεξεργασία και μετάδοση πληροφοριών μέσω των συστημάτων επικοινωνίας και των δικτύων τηλεπληροφορικής. Έτσι, καλύπτουν εξίσου τα αντικείμενα του υλικού, του λογισμικού, των εφαρμογών και της θεωρίας της πληροφορικής. Ιδιαίτερες ικανότητες Ως επαγγελματίες στον χώρο της Πληροφορικής θα πρέπει να ενημερώνονται και να επικαιροποιούν διαρκώς τις γνώσεις που έλαβαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους καθώς θα έχουν ξεπεραστεί πιθανότατα στο άμεσο μέλλον. Το αντικείμενο των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων και δραστηριοτήτων απαιτεί να έχουν πλήρη γνώση των αρχών της πληροφορικής, ευρύτητα γνώσεων, ερευνητική και δημιουργική σκέψη. Επίσης θα πρέπει να διαθέτουν εφευρετικότητα και φαντασία, να είναι οργανωτικοί και μεθοδικοί.

10 ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται;
Καθήκον του εικονογράφου-σκιτσογράφου είναι να αναλαμβάνει να καλλιτεχνήσει τα σκίτσα (πρωτότυπα σχέδια που απεικονίζουν κάποιο πρόσωπο ή πράγμα ή τοπίο με απλές γραμμές) για τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο. Συνεργάζεται με τον φωτοσυνθέτη. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: προσδιορισμό του προσώπου, αντικειμένου ή ιδέας που πρέπει να αναπαραστήσει, σχεδιασμό των σκίτσων με μολύβι, σχεδιασμό περισσοτέρων του ενός σκίτσων για να επιλεγεί το κατάλληλο, σχεδιασμός φανταστικών ή υπαρκτών προσώπων. Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται στο γραφείο και σε ατελιέ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μπορεί να εργαστεί σε εφημερίδες, περιοδικά ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Η/Υ με το απαραίτητο λογισμικό για εικονογράφηση και σκιτσογραφία, είδη σχεδιασμού.

11 ΕΚΔΟΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον του δημοσιογράφου είναι να ασχολείται με την επικαιρότητα και τη γνωστοποίηση της στο λαό μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: συλλογή πληροφοριών μέσω έρευνας, συνεντεύξεων, κλπ., επεξεργασία των πληροφοριών για την καλύτερη μετάδοσή τους στο κοινό. Μπορεί να απασχοληθεί στην αθλητική δημοσιογραφία, στην πολιτική ή στο αστυνομικό ρεπορτάζ, έρευνα γεγονότων, διαχωρισμός, ανάλυση και άλλη επεξεργασία των καινούργιων πληροφοριών, σχόλια σχετικών γεγονότων για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο σε εκπομπές που γυρίζονται στα στούντιο ή στο χώρο των γεγονότων, παρουσίαση και σχόλια των σημαντικών πολιτικών γεγονότων (εκλογές, συνέδριο πολιτικού κόμματος), αθλητικών αναμετρήσεων, αγώνων, πολιτιστικών και κοινωνικών γεγονότων, κλπ., ζωντανές εκπομπές για διάλογο με δημόσια πρόσωπα, αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά, καθώς επίσης και συγγραφή βιβλίων. Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε γραφείο, τηλεοπτικά στούντιο ή ραδιοφωνικούς σταθμούς. Μπορεί να εργαστεί στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, σε εφημερίδα ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; μικρόφωνο, ηλεκτρονικό υπολογιστή, γραφική ύλη, συσκευές γραφείου, κλπ.

12 ΕΚΤΥΠΩΤΗΣ ΥΦΑΝΤΩΝ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Ένας εκτυπωτής υφαντών εκτυπώνει υφαντά με διάφορες φωτογραφίες, επιγραφές ή άλλα σχέδια. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Προετοιμάζει ρολά εκτύπωσης και μεμβράνες πολυγράφου, χρώματα εκτύπωσης και χημικές ουσίες, προσαρμόζει υφαντά και μετά την διαδικασία εκτύπωσης. Αυτός/αυτή αναλαμβάνει και συντηρεί τον μηχανισμό και του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται. Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες; Στα εργαστήρια εκτύπωσης και σε εργοστάσια. Κάποιος θόρυβος και επαφή με χημικές ουσίες μπορεί να αναμένεται. Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Κυρίως ρολά μηχανήματα εκτύπωσης και αυτόματες γραμμές παραγωγής, μεμβράνες πολυγράφου και άλλα βοηθήματα. Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα; Χρειάζεστε επαγγελματική εξάσκηση, πρακτικές δεξιότητες και μια αίσθηση της αισθητικής.

13 ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον του ηχολήπτη είναι η λήψη και αποτύπωση ήχων σε ταινία ή δίσκο. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: να ρυθμίζει και να χειρίζεται συσκευές σχετικές με τον ήχο των θεατρικών, μουσικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών παραστάσεων ή εκπομπών, να επεξεργάζεται ψηφιακές ηχογραφήσεις, να κάνει το μοντάζ και άλλες επεξεργασίες. Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Η εργασία αυτή εκτελείται σε θέατρα, αίθουσες συναυλιών, κινηματογραφικά ατελιέ, τηλεοπτικά στούντιο, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους αν το απαιτεί η δουλειά. Συνεπάγεται εργασία εκτός κανονικού ωραρίου.

14 ΚΑΜΕΡΑΜΑΝ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Καθήκον ενός κάμεραμαν είναι οι λήψεις εικόνων κινηματογραφικής ή τηλεοπτικής παραγωγής, καθώς και διαφόρων εκδηλώσεων. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Αυτά περιλαμβάνουν: λήψεις τηλεοπτικών προγραμμάτων, λήψεις εξωτερικών γυρισμάτων για δημοσιογραφικά προγράμματα ή ντοκιμαντέρ, ορισμός της καλλιτεχνικής όψης των κινηματογραφικών λήψεων με επιλογή διαφόρων τρόπων έκφρασης σύμφωνα με τις απαιτήσεις για το στυλ και την τεχνική ποιότητα της κινηματογραφικής ταινίας, επιλογή εξωτερικών τοπίων, μεταφορά της κάμερας στη διάρκεια των γυρισμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του σκηνοθέτη, αυθόρμητη αναζήτηση των πιο κατάλληλων στιγμιότυπων κατά την ώρα των γυρισμάτων, εξασφάλιση καθαρής και ολοκληρωμένης εικόνας, λήψη εικόνων από ψηλά, λ.χ. από καμπίνα κρεμασμένη σε γερανό, συνεργασία με τους υπόλοιπους κάμεραμαν της ταινίας, με τους βοηθούς του και με τους υπεύθυνους φωτισμού, συμβουλές προς τον σκηνοθέτη για τη δημιουργία των οπτικών εφέ με σκοπό την πιο αποτελεσματική σειρά λήψεων, επεξεργασία των λήψεων για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και τη σύνθεση των πλάνων, λήψη εκδηλώσεων, όπως για παράδειγμα γάμων, συνεδρίων, αθλητικών αγώνων, κλπ. Που εργάζεται και υπο ποιές συνθήκες; Το επάγγελμα του κάμεραμαν εκτελείται σε στούντιο και σε εξωτερικούς χώρους. Αναμένονται συχνές αλλαγές καιρικών συνθηκών και μακροχρόνιες παραμονές εκτός έδρας. Τι εργαλεία / εξοπλισμό χρησιμοποιεί; κάμερες διαφόρων ειδών, γερανούς, κινητά τραπέζια, τεχνητές συσκευές φωτισμού, κλπ.

15 ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ή ΜΑΓΝΗΤΟΤΑΙΝΙΩΝ
Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Ένας συντάκτης ταινιών ελέγχει το μοντάρισμα των έργων και την επεξεργασία τηλεοπτικών προγραμμάτων σύμφωνα με τις δημιουργικές ιδέες του σκηνοθέτη. Ποια είναι τα καθήκοντα του; Ο συντάκτης επίσης βλέπει το έργο ή βίντεο σε μια οθόνη ή τηλεοπτική οθόνη. Αυτή/αυτός επιλέγει τμήματα του αυθεντικού έργου, τα κόβει και περιορίζει τη διάρκειά τους και ξαναμοντάρει τα επεισόδια σε μια συνοχή για να συμπληρώσει το έργο ή να φτιάξει το τηλεοπτικό πρόγραμμα ή βίντεο. Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες;Σε στούντιο τηλεόρασης, ταινιών και ηχογραφήσεων. Η εργασία έξω από τις κανονικές ώρες εργασίες είναι συνηθισμένο φαινόμενο.

16 ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; Ο σχεδιαστής φωτισμών είναι αυτός ο οποίος είναι υπεύθυνος για τους φωτισμούς μιας παράστασης, θεατρικής, χορευτικής, όπερας, μουσικής παράστασης. Είναι αυτός ο οποίος σχεδιάζει το φως. - Ποιες δεξιότητες θεωρoύνται χρήσιμες για αυτό το επάγγελμα; Εικαστικό ταλέντο, αίσθηση της φόρμας και της μορφής του χώρου και τη δυνατότητα να μπορεί κάποιος να οπτικοποιεί την ιδέα του.

17 ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ Ποιος είναι και με τι ασχολείται; Η δουλειά του φωτογράφου είναι η επιλογή, λήψη και εμφάνιση των φωτογραφιών. Οι φωτογράφοι συνήθως εργάζονται ως 'ανεξάρτητοι', αλλά μπορούν επίσης και να προσληφθούν (π.χ. από εκδότες εφημερίδων/ περιοδικών, κτλ.). Ποια είναι τα καθήκοντα του; Τα καθήκοντά του περιλαμβάνουν διάφορα γεγονότα (γάμους, γιορτές, διασκέψεις, πολιτικές και αθλητικές εκδηλώσεις), τη λήψη φωτογραφιών πελατών σε στούντιο, ποικίλες οικογενειακές φωτογραφίες, φωτογραφίες για έγγραφα ταυτότητας, κτλ., την προετοιμασία πιο απαιτητικών πορτρέτων και φωτογραφιών στούντιο που έχουν στοιχεία καλλιτεχνικού σχεδίου, την εξειδικευμένη φωτογράφηση για συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας και άλλων δραστηριοτήτων (όπως ιατρική φωτογραφία, υποβρύχια φωτογραφία, φωτογράφηση φυσικών και χημικών διαδικασιών, φωτογράφηση διαδικασιών αόρατων στο γυμνό μάτι), την τεκμηρίωση και καταγραφή μετεωρολογικών φαινομένων και παρόμοιων εργασιών σε άλλους τεχνολογικούς τομείς, την φωτογραφική τεκμηρίωση για λόγους αρχειοθέτησης και κληρονομιάς, την αντιγραφή και εκτύπωση ερασιτεχνικών φωτογραφιών, ταινιών για μόνιμα αρχεία και μικροφίλμ, την αντιγραφή, την σμίκρυνση/ μεγέθυνση φωτογραφιών και διαφανειών όλων των ειδών, το χρωματισμό και την προετοιμασία διαλυμάτων. Που εργάζεται και υπό ποιες συνθήκες; Αυτή η εργασία τυπικά γίνεται υπό διάφορες εσωτερικές και εξωτερικές συνθήκες, σε στούντιο και φωτογραφικά εργαστήρια καθώς και στην ύπαιθρο. Βέβαια κατά την εργασία θα υπάρχει επαφή με χημικά στα φωτογραφικά εργαστήρια. Τι εργαλεία/ εξοπλισμό χρησιμοποιεί; Τυπικά εργαλεία και εξοπλισμός είναι οι κάμερες και τα αξεσουάρ της κάμερας, τα συστήματα φωτισμού και ο εξοπλισμός του εργαστηρίου. Ποια προσόντα απαιτούνται για να πετύχει κανείς σε αυτόν τον τομέα; Πρέπει να παρακολουθήσει ειδικευμένα εκπαιδευτικά μαθήματα ή να φοιτήσει στις σχετικές επαγγελματικές σχολές. Χαρακτηριστικά του πρέπει να είναι η καλή αισθητική, να έχει δημιουργικές ικανότητες, την ικανότητα συγκέντρωσης, γρήγορης αντίδρασης και καλή όραση.

18 !!!Παναγιωτοπούλου Ευαγγελία
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Την παρουσίαση έκαναν οι μαθητές του Βτ΄2 με αλφαβητική σειρά: !!!Παναγιωτοπούλου Ευαγγελία και Παπακωνσταντόπουλος Γιάννης!!!

19


Κατέβασμα ppt "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google