Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή προωθούμε τις ΑΠΕ και τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται γύρω από αυτές. Οι παρεμβάσεις έχουν 3 βασικούς άξονες: 1)Νομοθετικές ρυθμίσεις για την προσέλκυση επενδύσεων στο χώρο της πράσινης οικονομίας 2)Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ για τη χρηματοδότηση δράσεων που σχετίζονται με την πράσινη οικονομία, την πράσινη ενέργεια, κλπ. 3)Η ενίσχυση των πιο φιλικών προς το περιβάλλον πηγών ενέργειας, μέσα από διεθνείς ενεργειακές συμφωνίες και σημαντικές επενδύσεις στη χώρα μας. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά: Τα τελευταία 5 χρόνια πετύχαμε τον τριπλασιασμό της εγκατεστημένης ισχύος από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στη χώρα μας. Και η προσπάθεια συνεχίζεται.

3 Η Ελλάδα έχει πολλά πλεονεκτήματα για την αξιοποίηση των ΑΠΕ. - Σημαντικές εγχώριες πηγές ενέργειας (ήλιος, άνεμος, γεωθερμία) - Επιχειρήσεις μικρού ή μεσαίου μεγέθους, οι οποίες είναι ευέλικτες, προσαρμοστικές και ενδείκνυνται για τέτοιες δράσεις. Όλα αυτά δημιουργούν πρόσφορο έδαφος για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας σε κάθε γωνιά της χώρας. Σήμερα, θα αναφερθούμε στις παρεμβάσεις που κάνουμε για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες και τη γεωθερμία.

4 Κάθε πολίτης πλέον έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει την πράσινη ενέργεια τοποθετώντας φωτοβολταϊκά στη στέγη του για παραγωγή ηλεκτρισμού. - Χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες στις πολεοδομίες, καμία υποχρέωση ανοίγματος βιβλίων στην Εφορία, φορολόγησης ή αδειοδότησης από τη ΡΑΕ και το ΥΠΑΝ. - Με μια πολύ καλή τιμή για την αγορά αυτού του ρεύματος από τη ΔΕΗ, 55 λεπτά ανά κιλοβατόρα, γεγονός που αποτελεί ένα καλό οικονομικό κίνητρο για τους πολίτες. Για την ηλεκτρική ενέργεια που θα διοχετεύεται στο Δίκτυο θα γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με την ενέργεια που καταναλώνει το κάθε σπίτι για τις ανάγκες του.

5 - Οικονομικό όφελος για τους πολίτες που θα εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά. - Τόνωση της αγορά και ειδικά των τοπικών οικονομιών. - Όφελος για το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας, ειδικά τις δύσκολες καλοκαιρινές ώρες. Η «πράσινη ενέργεια» γίνεται πιο προσιτή. Γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας, εξοικειωνόμαστε με αυτήν και αυτό σταδιακά θα επηρεάσει το σύνολο της ενεργειακής μας συμπεριφοράς.

6 Δίνουμε λύση στο πρόβλημα που αφορούσε την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στο έδαφος, σε χωράφια. Μετά από συνεργασία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, εκδίδουμε νέα ΚΥΑ με την οποία:  Επιτρέπεται η εγκατάσταση φωτοβολταικών και σε μη-άρτια και μη-οικοδομήσιμα οικόπεδα δίνοντας έτσι αξία σε πληθώρα αγροτεμαχίων ανά την Ελλάδα.  Θεσπίζουμε ελαστικούς και ευνοϊκούς όρους δόμησης και μικρές αποστάσεις από τα όρια οικοπέδων).  Καταργούμε την υποχρέωση έγκρισης Επιτροπής Πολεοδομικού & Αρχιτεκτονικού Ελέγχου και την υποχρέωση έκδοσης «οικοδομικής άδειας», με αντικατάστασή της από απλή «έγκριση εργασιών». Αυτές οι αλλαγές θα μειώσουν σημαντικά τους χρόνους αδειοδότησης των έργων και θα οδηγήσουν σε μεγάλη άνθηση του συγκεκριμένου κλάδου.

7 - Απλοποιούμε και τυποποιούμε την αδειοδότηση χρήσης γεωθερμίας για οικιακή χρήση (αβαθής γεωθερμία). - Επεκτείνουμε τη χρήση σε αγροτικές εγκαταστάσεις (θερμοκήπια), καθορίζουμε μία τυποποιημένη και ενιαία άδεια και επιτρέπουμε την χρήση κλειστών συστημάτων σε περιοχές όπου απαγορεύονται οι γεωτρήσεις. - Τροποποιούμε την Υπουργική Απόφαση περί διαδικασίας διαγωνισμών μίσθωσης δικαιωμάτων έρευνας σε μεγάλα γεωθερμικά πεδία, κάνοντας σαφέστερη και πλήρως διάφανη τη διαδικασία.

8 Με αυτές τις πρωτοβουλίες δίνουμε μεγάλη ώθηση στη χρήση ΑΠΕ. Προωθούμε την «πράσινη» επιχειρηματικότητα. Συμβάλλουμε στο να μπει η χώρα μας σε ένα τομέα που εγγυάται οφέλη για όλη την κοινωνία. Προστασία του περιβάλλοντος, ενίσχυση της καινοτομίας και της ανταγωνιστικότητας, νέες και καλές θέσεις εργασίας, καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες. Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα και αυτό το στόχο η Κυβέρνησή μας τον υπηρετεί, όχι στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένο μετρήσιμο και χειροπιαστό έργο.


Κατέβασμα ppt "Στόχος της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΝ είναι η ενίσχυση, με έργα και όχι με λόγια, της πράσινης οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Στην κατεύθυνση αυτή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google