Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΓΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΓΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΓΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ

2 Η παλιά αγωγή στηρίζεται περισσότερο στον παιδαγωγό ( ήταν δασκαλοκεντρική ) και βασιζόταν στην εμπειρία του παιδαγωγού. Όσο μεγαλύτερη πείρα είχε ο δάσκαλος τόσο καλύτερος ήταν.

3 Καλός δάσκαλος τον παλιό καιρό, ήταν ο αυστηρός, ο σοβαρός και με … βαρύ χέρι. Αυτός, μόλις αγρίευε και πλησίαζε τους μαθητές, εκείνα τα άμοιρα, τρομαγμένα έβαζαν τα χέρια πάνω στο κεφάλι για να προφυλαχτούν από αδέσποτο χαστούκι ! Ο δάσκαλος εθιμικά είχε το δικαίωμα να χαστουκίζει και να τιμωρεί τους μαθητές για να τους σωφρονίσει.

4 Οι γονείς αντί να διαμαρτύρονται για τη χρήση της βίτσας κατά τον παιδιών τους, ενθάρρυναν τον δάσκαλο να χρησιμοποιεί αυτή τη μέθοδο.  Και ο δάσκαλος για να φανεί συνεπής και αντάξιος των προσδοκιών του πατρός, δούλευε περισσότερο με τη « βίτσα » παρά με τις συμβουλές και τις προτροπές.

5  Και το αποτέλεσμα πολλές φορές ήταν να στρέψει πολλά παιδιά στις σπιτικές και αγροτικές ασχολίες, να βόσκουν με προθυμία τις αγελάδες και τα πρόβατα, παρά να πηγαίνουν στο σχολείο.  Μπορούν άραγε οι δάσκαλοι εκείνοι να κατακριθούν, γιατί μάθαιναν γράμματα στα παιδιά μ ’ αυτόν τον αναχρονιστικό, τρομοκρατικό και βίαιο τρόπο ;  Ας σημειωθεί ότι κανείς απ ’ αυτούς δεν είχε ειδική μόρφωση.

6 Το παιδί, σύμφωνα με την άποψη της παλιάς παιδαγωγικής, δε διαφέρει από το μεγάλο παρά ως προς την ποσότητα των γνώσεων, των επιθυμιών και της λογικής.

7 Τα παλιά τα χρόνια, οι μαθητές καθόταν στα θρανία δυο δυο, τρεις τρεις ή ακόμα και έξι και πάνω. Ακόμη τα παπούτσια τότε θεωρούνταν πολυτέλεια. Επίσης, μερικές φορές σε δυο παιδιά αναλογούσε ένα βιβλίο.

8  Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς … υπήρχαν και οι γυμναστικές επιδείξεις, οι οποίες δημιουργούσαν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα ανάμεσα στα παιδιά.

9

10


Κατέβασμα ppt "ΓΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΖΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗ ΕΥΑ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google