Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Κ.Π Καβάφης Ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Κ.Π Καβάφης Ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Κ.Π Καβάφης Ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής

2 ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ Ένα σύντομο αυτοβιογραφικό σημείωμα του ποιητή: «Είμαι Κωνσταντινουπολίτης την καταγωγήν, αλλά εγεννήθηκα στην Αλεξάνδρεια - σ' ένα σπίτι της οδού Σερίφ· μικρός πολύ έφυγα, και αρκετό μέρος της παιδικής μου ηλικίας το πέρασα στην Αγγλία. Κατόπιν επισκέφθην την χώραν αυτήν μεγάλος, αλλά για μικρόν χρονικόν διάστημα. Διέμεινα και στη Γαλλία. Στην εφηβικήν μου ηλικίαν κατοίκησα υπέρ τα δύο έτη στην Κωνσταντινούπολη. Στην Ελλάδα είναι πολλά χρόνια που δεν επήγα. Η τελευταία μου εργασία ήταν υπαλλήλου εις ένα κυβερνητικόν γραφείον εξαρτώμενον από το υπουργείον των Δημοσίων Έργων της Αιγύπτου. Ξέρω Αγγλικά, Γαλλικά και ολίγα Ιταλικά».

3 1860 Γιος ξακουστών Κωνσταντινοπολιτών, της Χαρίκλειας Φωτιάδη και του Πέτρου Καβάφη ο διάσημος έλληνας ποιητής γεννιέται στις 29 Απριλίου 1863 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Μαζί με την πολύτεκνη οικογενειά του ο Καβάφης ζει στην Αλεξάνδρεια σε εξαιρετικές συνθήκες ευημερίας μέχρι το 1976.

4 1870 Κατά το 1870 , η οικογένεια Καβάφη βρίσκεται σε οριστική οικονομική παρακμή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μετακόμιση της οικογένειας στην Αγγλία μέχρι το Την εποχή εκείνη ο μικρός Καβάφης σπουδάζει σε αγγλικό σχολείο και διδάσκεται Αγγλικά, Ελληνικά και Γαλλικά.

5 1890 Το 1897 ταξιδεύει σε πολλές περιοχές όπως το Κάιρο, το Παρίσι και το Λονδίνο. Κατα την διαμονή του στην Ελλάδα, ο γνωστός ποιητής γνωρίζεται με ξακουστούς Έλληνες πεζογράφους και στις 30 Νοεμβρίου 1903 δημοσιεύεται στα «Παναθήναια» το Ιστορικό άρθρο του Ξενόπουλου για τον Καβάφη «Ένας ποιητής»

6 1900 Το 1922 ελευθερώνεται απο την μισητή εργασία που υπηρετούσε ως υπάλληλος στο Υπουργέιο Δημόσιων Έργων της Αιγύπτου επι 30χρόνια. Το 1933 στις 29 Απριλίου (ημέρα γενεθλίων του) ο ξακουστός Έλληνας ποιητής πεθαίνει απο Καρκίνο του Λάρυγγα.

7 ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ

8 Είδη Καβαφικών ποιημάτων
Το ποιητικό έργο του Κ.Καβάφη έχει μεγάλη διαχρονική αξία ακόμα και εκτός Ελλάδας. Το σώμα των Καβαφικών ποιημάτων διακρίνεται στα: 154 Αναγνωρισμένα ποιήματα, 37 Αποκυρηγμένα, 75 Ανέκδοτα ,30 Ατελή.

9 Θεματικός κύκλος ποιημάτων
Ο θεματικός κύκλος των ποιημάτων του είναι: Τα ιστορικά ποιήματα ( εμπνέονται κυρίως απο την Ελληνιστική περίοδο και στα περισσότερα έχει έξουσα θέση η Αλεξάνδρεια Πχ «Τρώες», «Στα 200 πΧ»

10 Θεματικός κύκλος ποιημάτων
Τα αισθησιακά ή ηδονιστικά ( είναι κυρίως λυρικά και κυριαρχεί έντονα η ανάμνηση και η ανπόληση)

11 Θεματικός κύκλος ποημάτων
Τα φιλοσοφικά (κυριάρχει το διδακρικό περιεχόμενο) Πχ «Θερμοπύλες», «Όσο μπορείς»

12 Μορφή ποιημάτων Ιδιότυπη γλώσσα, μείγμα καθαρεύουσας και δημοτικής.Κων/πολίτικα ιδιωματικά στοιχεία Λιτός λόγος,ελάχιστα επίθετα Πεζολογική,ουδέτερη γλώσσα Σύντομα ποιήματα Ιαμβικός ρυθμός αλλα πολύ επεξεργασμένος Απουσία ομοικοκαταληξίας Σημεία στίξης

13 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Κ.ΚΑΒΑΦΗ

14 ΠΟΡΤΡΕΤΟ ΠΟΙΗΤΗ

15 Η ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ

16 ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ-ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ

17 ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ-ΤΕΙΧΗ

18 ΑΓΑΛΜΑ ΠΟΙΗΤΗ

19 ΠΗΓΕΣ http://www.google.com/search?tbm=isch&hl=
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΒΑΦΗΣ-ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ


Κατέβασμα ppt "Κ.Π Καβάφης Ένας σημαντικός Έλληνας ποιητής."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google