Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«…Αληθινό είναι και ό,τι έχει προϋπάρξει

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«…Αληθινό είναι και ό,τι έχει προϋπάρξει"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Αποκατάσταση Διατηρητέου κτιρίου και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου «Όασις»

2 «…Αληθινό είναι και ό,τι έχει προϋπάρξει
«…Αληθινό είναι και ό,τι έχει προϋπάρξει. Δηλαδή ό,τι έχει προκύψει σε περασμένα χρόνια και το ξαναβρίσκει μια σύγχρονη εποχή, μέσα από τους δικούς της πια τρόπους, κι αφού το ίδιο το είχε βρει η παλιά εποχή με τους δικούς της κι αυτή τρόπους. Μ' άλλα λόγια ό,τι ξαναζωντανεύει, επειδή το κρίνουμε αναγκαίο, ωφέλιμο και παραγωγικό...». Α. Κωνσταντινίδη

3

4

5

6

7

8

9

10 ΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΠΥΡΟΥ

11 ΠΛΑΓΕΙΑ ΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ

12 ΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ

13 ΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

14

15

16

17 Όψη του κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου από την οδό Πλατεία Πύρρου

18

19 Ο φέρων οργανισμός εμφανίζει εξής γενικά χαρακτηριστικά:
Ο σκελετός του κτηρίου είναι αμιγώς πλαισιακή κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Όλα τα φέροντα στοιχεία οπλισμένου σκυροδέματος είναι εμφανή και ανεπίχριστα. Τα υποστυλώματα βρίσκονται σε αυστηρό τυπικό κάνναβο 4,0x6,0m. Όλα τα υποστυλώματα είναι κοινής διατομής 25x50cm και είναι όλα διατεταγμένα με την επιμήκη διάσταση τους κατά τη μία κύρια διεύθυνση του κτηρίου. Οι δοκοί του κάτω ορόφου είναι ορθογωνικής διατομής ή ταυ 25x60cm και 50x60cm. Οι δοκοί του ορόφου και του δώματος είναι ανεστραμμένες, διατομής 25x70cm. Η θεμελίωση αποτελείται από μεμονωμένα ορθογωνικά πέδιλα με δίκτυο συνδετηρίων δοκών διατομής 25x50cm. Ο οργανισμός πλήρωσης αποτελείται από τοιχοποιίες διπλής οπτοπλινθοδοµής και από τοιχοποιίες από λιθοδομή πάχους 0,50cm .

20 ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΦΕΡΩΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
εξανθήσεις της επιφάνειας του σκυροδέματος, ρηγμάτωση και αποκόλληση του σκυροδέματος επικάλυψης, έντονη οξείδωση των ράβδων οπλισμού και οπές στην πλάκα του άνω ορόφου, διατομής έως Φ250.

21 Κύρια αίτια των βλαβών Απουσία επιχρίσματος
Μικρά πάχη σκυροδέματος επικάλυψης. Παντελής έλλειψη συντήρησης εξαιτίας της εγκατάλειψης κατά τα τελευταία χρόνια.

22 Οξείδωση οπλισμού στον πόδα του υποστυλώματος

23 Διαβρωμένη πλάκα και οπές που δημιουργήθηκαν για την διέλευση σωληνώσεων

24 Αποφλοίωση σκυροδέματος και διάβρωση οπλισμού στο πόδα του υποστυλώματος λόγω ανερχόμενης υγρασίας.

25 Αποκόλληση σκυροδέματος οξείδωση οπλισμού δοκαριών.

26 Το κτίριο της «ΟΑΣΙΣ» κατασκευάστηκε τα έτη ακολουθεί τις διατάξεις των παρακάτω κανονισμών: τον Κανονισμό για τη Μελέτη και Εκτέλεση Οικοδομικών Έργων από Οπλισμένο Σκυρόδεμα (Κ.Ο.Σ. )1954 και τον Αντισεισμικό Κανονισμό Οικοδομικών Έργων (Α.Κ.)

27 ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΛΙΚΩΝ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Έλεγχο εφαρμογής των σχεδίων ξυλοτύπων. Ανίχνευση του οπλισμού. Πυρηνοληψία. Προσδιορισμό του βάθους ενανθράκωσης.

28 Χαρακτ/κή κυβ. αντοχή fcc,k (MPa) Κατηγορία σκυροδέματος
Αποτελέσματα του εργαστήριου του Τμήματος Ελέγχου Υλικών & Ποιότητας Δημοσίων Έργων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. ΚΤΙΡΙΟ «ΟΑΣΗΣ» Πλήθος δοκιμίων Θέση δειγματοληψίας Χαρακτ/κή κυβ. αντοχή fcc,k (MPa) Κατηγορία σκυροδέματος 6 Δάπεδο 26,72 C20/25 Υποστυλώματα 16,50 C12/15

29 ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε, προσθήκη καθ΄ ύψος ή κατ΄ επέκταση του αρχικού κτηρίου, αλλαγή της αρχικής του χρήσης. Δεν προκύπτει ανάγκη ελέγχου επάρκειας του κτηρίου με μεταγενέστερους κανονισμούς.

30 Οι δεσμεύσεις του δεδομένου κανάβου διάταξης, των αυστηρών αναλογιών στις διαστάσεις των διατομών του εμφανούς χαρακτήρα των στοιχείων οπλισμένου σκυροδέματος, αποκλείουν την ενίσχυση των δομικών στοιχείων με μανδύες έγχυτου ή εκτοξευόμενου σκυροδέματος.

31 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ Οι διαδικασίες επισκευής έχουν ως στόχο: την αποκατάσταση των αρχικών τους μηχανικών χαρακτηριστικών που είχαν πριν υποστούν τις βλάβες, την πλήρη αποκατάσταση της διατομής του στοιχείου αλλά και επαναφορά της ακαμψίας του. Χρήση μη συρρικνούμενου ισχυρού κονιάματος. Χρήση εποξειδικών ρητινών.

32 Παρεμβάσεις στο κτίριο

33 Μηχανολογικό κανάλι

34 ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ – ΑΕΡΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

35

36

37 ΥΠΟΓΕΙΟ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

38 ΙΣΟΓΕΙΟ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

39 ΔΩΜΑ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ
ΥΠΟΓΕΙΟ – ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

40 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΟΣ ΨΥΧΡΟΣΤΑΣΙΟ & ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

41 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ

42 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

43 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ

44

45 ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΙΣΟΓΕΙΟΥ

46

47

48

49 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Την μεταφύτευση των θάμνων ( δαφνοκέρασα ) και των δένδρων ( καλ/κών μουριών ). Το κόψιμο όλων των δένδρων λόγω παλαιότητας (ακακίες, σφενδάμια,κτλ) και της υπόλοιπής αυτοφυούς βλάστησης εκτός από τα νεαρά πλατάνια και τα πεύκα . Την εκσκαφή των χώρων πρασίνου και την γενική μόρφωση της επιφανείας του εδάφους. Την πλήρωση του παρτεριού και των λοιπών χώρων πρασίνου με φυτική γη και επιφανειακά στο παρτέρι με κηπευτικό χώμα. Την φύτευση αρωματικών θάμνων (λεβάντα, λεβαντίνη, δενδρολίβανο πλαγιόκλαδο, κτλ) και δέντρων Την υποστύλωση των δένδρων με πασσάλια , Την εγκατάσταση προπαρασκευασμένου χλοοτάπητα στα πρανή. Την εγκατάσταση πλήρους συστήματος υπόγειού αυτόματου ποτίσματος.

50 Προμήθεια εξοπλισμού κουζίνας «Όασις»
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Υποέργο 1: Αποκατάσταση Διατηρητέου κτιρίου & διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου «Όασις» Οικοδομικές εργασίες: ,10€ Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες: ,49 € Φύτευση: ,80 € Προϋπολογισμός (με εργολαβικό όφελος, απρόβλεπτα, αναθεωρήσεις, ΦΠΑ): € Υποέργο 2: Προμήθεια εξοπλισμού κουζίνας «Όασις» Προϋπολογισμός (με εργολαβικό όφελος, απρόβλεπτα, αναθεωρήσεις, ΦΠΑ): € ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: €


Κατέβασμα ppt "«…Αληθινό είναι και ό,τι έχει προϋπάρξει"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google