Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε
ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε Μάθημα: «Εκπαιδευτικά multimedia» Καλώς ήρθατε…! ΓΙΑΝΝΕΛΟΥ ΟΛΓΑ

2 Εισαγωγικά… Αρχικά τα συστήματα Η/Υ βασίζονταν καθαρά στην οπτική ικανότητα του ανθρώπου να αντιληφθεί και να εκλάβει την πληροφορία που του προσφερόταν μόνο υπό μορφή κειμένου. Αντιθέτως σήμερα με την τεχνολογία των πολυμέσων μιλάμε για : "Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής" "Ανθρωποκεντρική Σχεδίαση" "Εργονομία Συστημάτων Η ανάπτυξη των πολυμέσων - m u l t i m e d i a, δεν είναι τίποτα άλλο από την προσπάθεια ορισμένων επιστημόνων του κλάδου, να δομήσουν συστήματα που να κεντρίζουν όλες τις αισθήσεις του ανθρώπου .

3 Βασικές έννοιες Εφαρμογή πολυμέσων είναι ο συνδυασμός κειμένου, ήχου, μουσικής, γραφικών, κίνησης, σταθερής και κινούμενης εικόνας για την παρουσίαση πληροφοριών μέσω Η/Υ. Εκπαίδευση από απόσταση είναι η μέθοδος με την οποία ο σπουδαστής μπορεί να διαμορφώσει την μορφωτική του φυσιογνωμία σε τόπο, χρόνο και με ρυθμό που εκείνος επιλέγει. Τηλεκπαίδευση – e-learning είναι ένας τρόπος παροχής εκπαίδευσης από απόσταση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών κάνοντας χρήση των υπηρεσιών του διαδικτύου.

4 «Παραδοσιακή» Εκπαίδευση»
Ο εκπαιδευτικός και οι εκπαιδευόμενοι να συναντώνται ταυτόχρονα για την πραγματοποίηση του μαθήματος. Ο εκπαιδευτικός «χρεώνεται» την μεταφορά της πληροφορίας. «Σύγχρονη» Εκπαίδευση Η μάθηση προκύπτει παρακάμπτοντας το εμπόδιο της φυσικής παρουσίας των εκπαιδευομένων σε συγκεκριμένο χρόνο στις αίθουσες των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Διασυνδέσεις του νέου μοντέλου εκπαίδευσης με θεωρίες της μάθησης «Ήπιος» δομισμός του Piaget (1952), που θεωρούσε πως η γνώση κατασκευάζεται ενεργά από το μαθητή «Κοινωνικός» δομισμός του Vygotsky (1962), που επισήμανε τον ουσιώδη ρόλο της επικοινωνίας στη διαμόρφωση της γνώσης.

5 Το υλικό στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση
Το μαθησιακό υλικό στην εξΑΕ πρέπει να καθοδηγεί τον εκπαιδευόμενο και να είναι έτσι δομημένο, ώστε να του επιτρέπει να μαθαίνει από αυτό μόνος του, σε τόπο, χρόνο και με ρυθμό που έχει ο ίδιος επιλέξει . Οφείλει να παρέχει ένα υποκατάστατο περιβάλλον της συμβατικής τάξης και να μπορεί να υποστηρίξει αυτοδύναμα την προσπάθεια των εκπαιδευομένων. Πρέπει να καλύπτει την ανάγκη του εκπαιδευόμενου να γνωρίζει: τι πρέπει να κάνει, γιατί το κάνει, πότε πρέπει να το κάνει, πώς να το κάνει, αν το έκανε σωστά

6 Οι Δραστηριότητες και Ασκήσεις
Το εκπαιδευτικό υλικό πρέπει να δημιουργεί ευκαιρίες μάθησης μέσω πράξης και μέσω μιας διαρκούς αλληλεπίδρασης με τον εκπαιδευόμενο να τον οδηγεί δημιουργικά στην κατάκτηση της γνώσης. Δραστηριότητες και ασκήσεις σχετίζονται άμεσα με τα προσδοκώμενα αποτελέσματα του μαθήματος. Έτσι: Προτείνουν στο φοιτητή να μελετήσει ένα ζήτημα και να εμβαθύνει τον προβληματισμό του σε σχέση με αυτό Καλούν το φοιτητή να εφαρμόσει όσα έχει μάθει Υποβοηθούν στην υπόμνηση και αξιοποίηση των εμπειριών του σπουδαστή, καθώς και στη διασύνδεσή τους με το θέμα που μελετά Τον βοηθούν να ελέγξει τις γνώσεις που απέκτησε .

7 Διαδικτυακή εκπαίδευση / e-learning
Ο μαθητής μπορεί να παρακολουθήσει ένα πείραμα, να ακούσει μία διάλεξη ή να μιλήσει. Ο δάσκαλος μπορεί να δεχθεί ερωτήσεις, να γράψει σημειώσεις ή να εξηγήσει εφαρμογές. Οι διδασκόμενοι μπορούν να διεξάγουν συζητήσεις μεταξύ τους όμοιες με αυτές που κάνουν στην τάξη. Στο ασύγχρονο e-learning, ο διδασκόμενος μπορεί να παρακολουθήσει τις ηλεκτρονικές τάξεις όποτε θέλει, καλύπτοντας την πληροφορία σύμφωνα με τους δικούς του ρυθμούς και με τις ίδιες δυνατότητες στην επικοινωνία και την συνεργασία ετεροχρονισμένα.

8 Η εκπαίδευση με χρήση υπολογιστών:
Aν και … είναι εντυπωσιακή και αποτελεί πρόκληση για διδάσκοντες και διδασκόμενους, η γνώση του πως μπορεί να λειτουργήσει αποδοτικά είναι μια «τέχνη» που λίγοι κατέχουν Αν και … έχουν διαμορφωθεί διεθνώς άξονες και κριτήρια σχεδιασμού και αξιολόγησης της εκπαιδευτικής αποτελεσματικότητας της, στη χώρα μας η χρήση της προηγείται της εκπαιδευτικής έρευνας Έτσι… η διατύπωση προβληματισμών για την προστιθέμενη αξία της στην μάθηση, επιτάσσει την διερεύνηση των αποτελεσμάτων της.


Κατέβασμα ppt "ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΥΡΓΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ Μ. Μ. Ε"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google