Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Επιμελήτρια Μαρία Γαϊτανίδου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Επιμελήτρια Μαρία Γαϊτανίδου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Επιμελήτρια Μαρία Γαϊτανίδου
Μυστήρια Επιμελήτρια Μαρία Γαϊτανίδου

2 Μυστήρια Χαμένη Ατλαντίδα Το τρίγωνο των Βερμούδων U.F.O Στόουνχεντζ
Μεγάλη πυραμίδα

3 Χαμένη Ατλαντίδα η Ατλαντίδα κάλυπτε τον Ατλαντικό ωκεανό και εδάφη της Αμερικής και της Ευρώπης. Πριν χρόνια βυθίστηκαν κάποια μέρη της και απέμειναν μόνο δέκα μεγάλα νησιά που αποτελούσαν μια θαλάσσια ομοσπονδία. Πριν χρόνια στον δεύτερο κατακλυσμό , βυθίστηκαν κι άλλα εδάφη κι απέμειναν μόνο δύο μεγάλα νησιά Μετά από χρόνια, στον τρίτο κατακλυσμό, απέμεινε ένα μεγάλο νησί που οι Έλληνες ονόμασαν ''Ποσειδωνία'' Πριν χρόνια περίπου βυθίστηκε και αυτό το τελευταίο απομεινάρι της Ατλαντίδος παίρνοντας μαζί του στα βάθη του Ατλαντικού. Οι Άτλαντες είχαν ύψος 2,5 έως 6 μέτρα. Αυτοί λάτρευαν τον Ποσειδώνα. Σε μια μέρα και μια νύχτα στην Ατλαντίδα έγινε μια απότομη μεταστροφή του άξονα της γης ή μια απότομη αλλαγή στην κλίση του και ότι αυτό προκάλεσε τον τρίτο κατακλυσμό στην μυστηριώδη ήπειρο. Ο Πλάτωνας μιλάει μέσα στα διηγήματα του για την Ατλαντίδα

4 Το τρίγωνο των Βερμούδων
Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια τριγωνική γεωγραφική περιοχή ανάμεσα στις Βερμούδες, το Πουέρτο Ρίκο και την Φλώριντα. Οι αναφορές για ανεξήγητα συμβάντα αρχίζουν από το Μερικά από τα πλοία που χάθηκαν βρέθηκαν αργότερα τελείως εγκαταλελειμμένα, ενώ άλλα δεν εντοπίστηκαν ποτέ. Σύμφωνα με την έρευνα του καθηγητή Ωκεανογραφίας του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, για τοΤρίγωνο των Βερμούδων ευθύνονται γιγαντιαίες φυσαλίδες μεθανίου που δεν έχουν καμία σχέση με τις θεωρίες περί εξωγήινων και στοιχειών που έχουν διατυπωθεί κατά καιρούς. Κάτω από τον πυθμένα του Ατλαντικού Ωκεανού στην επίμαχη περιοχή βρίσκονται τεράστια αποθέματα μεθανίου. Ασθενείς σεισμικές δονήσεις είναι πιθανό να απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες του αερίου, δημιουργώντας «κενά» στη θάλασσα και παρασύροντας όποιο πλοίο ή αεροπλάνο τυγχάνει να βρίσκεται στην περιοχή.

5 U.F.O Τον Νοέμβριο του 2011, ο Λευκός οίκος κυκλοφόρησε μια απάντηση σε δύο αναφορές που ζητούν την αμερικάνικη κυβέρνηση να αναγνωρίσει επισήμως ότι οι εξωγήινοι έχουν επισκεφτεί τη Γη και να αποκαλύψει οποιαδήποτε εσκεμμένη απόκρυψη της κυβέρνησης αλληλεπιδράσεις με εξωγήινα όντα. Σύμφωνα με την απάντηση, "Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει αποδείξεις ότι κάθε ζωή υπάρχει έξω από τον πλανήτη μας, ή ότι μια εξωγήινη παρουσία έχει έλθει σε επαφή ή ασχολούνται με οποιοδήποτε μέλος της ανθρώπινης φυλής". Επίσης, σύμφωνα με την ανταπόκριση, δεν υπάρχει «καμία αξιόπιστη πληροφορία που υποδηλώνει ότι οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία που κρύβονται από τα μάτια του κοινού». Η απάντηση Σημειώνεται περαιτέρω ότι οι προσπάθειες, όπως, το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλεο και τηνNASA mars rover, συνεχίσει να ψάχνει για σημάδια ζωής. Η απάντηση σημείωσε "οι πιθανότητες είναι αρκετά υψηλές» ότι μπορεί να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες αλλά «οι πιθανότητες να μας έρθει σε επαφή με κάποιο από αυτά, ειδικά όσα αφορούν ευφυή πλάσματα, λαμβάνοντας υπόψη τις αποστάσεις ».

6 Στόουνχετζ Το Στόουνχεντζ είναι ένα μεγαλιθικό μνημείο που τοποθετείται στην πεδιάδα του Σώλσμπερυ (Salisbury) στη νότια Αγγλία. Είναι με βεβαιότητα το μεγαλύτερο εθνικό εικόνισμα της Βρετανίας, το οποίο συμβολίζει το μυστήριο, τη δύναμη και την αντοχή Ο αρχικός σκοπός της κατασκευής του δεν είναι ξεκάθαρος σε εμάς, αλλά ορισμένοι κάνουν υποθέσεις ότι ήταν ένας ναός κατασκευασμένος για την λατρεία των αρχαίων θεοτήτων. Έχει επίσης αποκαλεστεί και ως αστρονομικό παρατηρητήριο με σκοπό την ένδειξη σπουδαίων γεγονότων του προϊστορικού ημερολογίου. Άλλοι ισχυρίζονται ότι ήταν ένα ιερό μέρος για την ταφή υψηλόβαθμων πολιτών μιας κοινωνίας. Εφ’ όσον δε μπορούμε να πούμε με κάποιο βαθμό σιγουριάς για ποιο λόγο υπήρξε, μπορούμε να πούμε ότι δε κατασκευάστηκε για κάποιο τυχαίο σκοπό. Μόνο κάτι πολύ σπουδαίο για τους αρχαίους θα μπορούσε να αξίζει την προσπάθεια και τον κόπο που δόθηκε για την οικοδόμηση του Στόουνχεντζ.

7 Μεγάλη πυραμίδα Η μεγαλύτερη και πιο διάσημη είναι η πυραμίδα του ή Χέοπα ενώ οι άλλες δύο είναι μικρότερες και βρίσκονται κάποια μέτρα μακρύτερα από την πυραμίδα του Χέοπα. Έχει ύψος 146,60 μ. και τέλεια τετράγωνη βάση με πλευρά 230,35 μ. προκαλεί δε εντύπωση στους σύγχρονους ερευνητές για τα δεδομένα της εποχής της κατασκευής της. Έχει όγκο κυβ. μ., καλύπτει επιφάνεια τετρ. μ. και το υπολογιζόμενο βάρος της φθάνει τους 6,5 εκατομμύρια τόνους. Συμπεριλαμβάνονταν στα Επτά θαύματα του κόσμου. Για την αποπεράτωσή της χρειάστηκαν 30 χρόνια δουλειάς από εργάτες-δούλους, πολλοί από τους οποίους πέθαναν κατά τη διάρκεια κατασκευής της. Το μνημείο σήμερα συγκινεί τους επισκέπτες της Αιγύπτου για το μεγαλείο του και την τεχνική του και προβληματίζει τους σύγχρονους ειδικούς για το πώς μπόρεσαν να λύσουν τα τόσα προβλήματα μηχανικής και στατικής οι αρχαίοι συνάδελφοί τους. Εξωτερικά, η πυραμίδα του Χέοπα είναι επιστρωμένη με πλάκες από γρανίτη. Το εσωτερικό ήταν λαβύρινθος από διαδρόμους και δωματιάκια, που εμπόδιζαν την εύκολη διείσδυση στον κύριο χώρο, όπου βρισκόταν η σαρκοφάγος του Φαραώ. Ο χώρος αυτός είχε ύψος 5 μ., πλάτος 5,34 μ. και μήκος 10,33 μ.

8 Τέλος Παρουσίασης


Κατέβασμα ppt "Επιμελήτρια Μαρία Γαϊτανίδου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google