Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Oι τέχνες και τα γράμματα στα ελληνιστικά χρόνια Βασικά σημεία του μαθήματος.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Oι τέχνες και τα γράμματα στα ελληνιστικά χρόνια Βασικά σημεία του μαθήματος."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Oι τέχνες και τα γράμματα στα ελληνιστικά χρόνια Βασικά σημεία του μαθήματος

2 Οι τέχνες και τα γράμματα ακμάζουν ► Στα ελληνιστικά χρόνια παρουσιάστηκε μεγάλη ακμή στις τέχνες και στα γράμματα. ► Σπουδαία πνευματικά κέντρα ήταν οι πρωτεύουσες των ελληνιστικών κρατών: η Αλεξάνδρεια, η Αντιόχεια και η Πέργαμος.

3 Τέχνη ► Τα κτίρια που κατασκευάστηκαν ήταν τεράστια και μεγαλόπρεπα. ► Σπουδαία έργα της εποχής ήταν και τρία από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου: ~ ο φάρος της Αλεξάνδρειας ~ ο φάρος της Αλεξάνδρειας ~ ο κολοσσός της Ρόδου ~ ο κολοσσός της Ρόδου ~ ο βωμός του Δία Σωτήρα στην Πέργαμο ~ ο βωμός του Δία Σωτήρα στην Πέργαμο Σπουδαίος γλύπτης της εποχής ήταν ο Λύσιππος.

4 Ο φάρος της Αλεξάνδρειας Ο κολοσσός της Ρόδου Ο βωμός του Δία Σωτήρα στην Πέργαμο

5 Επιστήμες ► Αστρονομία: Ο Αρίσταρχος από τη Σάμο είπε ότι η γη κινείται γύρω από τον ήλιο. ► Μαθηματικά: Ο Ευκλείδης έγραψε βιβλίο γεωμετρίας και ο Αρχιμήδης κατασκεύασε πολλές μηχανές. ► Ιστορία: Ο Πολύβιος ήταν ο πιο σπουδαίος ιστορικός της εποχής, δυστυχώς όμως σώθηκε ένα μικρό μέρος του έργου του.


Κατέβασμα ppt "Oι τέχνες και τα γράμματα στα ελληνιστικά χρόνια Βασικά σημεία του μαθήματος."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google