Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

2η Ημερίδα EPEA HELLAS 2η Ημερίδα EPEA HELLAS Σάββατο 9 Μαΐου 2009 «9η χρονιά εκπαιδευτικής δημιουργίας στο Γυμνάσιο & Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα» Γιούλη Πεζοπούλου.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "2η Ημερίδα EPEA HELLAS 2η Ημερίδα EPEA HELLAS Σάββατο 9 Μαΐου 2009 «9η χρονιά εκπαιδευτικής δημιουργίας στο Γυμνάσιο & Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα» Γιούλη Πεζοπούλου."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 2η Ημερίδα EPEA HELLAS 2η Ημερίδα EPEA HELLAS Σάββατο 9 Μαΐου 2009 «9η χρονιά εκπαιδευτικής δημιουργίας στο Γυμνάσιο & Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα» Γιούλη Πεζοπούλου Φιλόλογος – Δρ. Θεατρολογίας

2 Ιστορική Αναδρομή Γυμνασίου Λυκείου Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα  Το σχολείο αυτό ξεκίνησε από μια εθελοντική προσπάθεια το 1994-1995 μιας μικρής ομάδας καθηγητών  Το πρώτο Γυμνάσιο που λειτουργεί σε φυλακή ανηλίκων είναι γεγονός και αρχίζει να λειτουργεί το 2000 ως παράρτημα του Γυμνασίου Αυλώνα.  Ο αριθμός των μαθητών ολοένα και αυξάνεται, ενώ συγχρόνως αναπτύσσει παράλληλες δραστηριότητες σε πολιτιστικά δρώμενα αποσπώντας διακρίσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.  Το σχολείο επανιδρύεται ως 2 ο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Αυλώνα και λειτουργεί σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα που ισχύει για όλα τα σχολεία.  Από το 2004 έως και σήμερα λειτουργεί ως πλήρης εκπαιδευτική μονάδα

3 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008 στη Δ.Δ.Ε.  Στις 24 Ιουνίου 2008 παρουσιάστηκαν τα Προαιρετικά Προγράμματα του Σχολείου μας.

4 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Έκδοση Σχολικής Εφημερίδας φύλλο 7 ο  Και αυτό το φύλλο της εφημερίδας μας είναι εμπνευσμένο από τα γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν κατά τη σχολική χρονιά 2007 – 2008.  Στην ενότητα «σκέψεις της ψυχής» οι ανήλικοι και νέοι κρατούμενοι αφήνουν το δικό τους στίγμα στην εφημερίδα.

5 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Αθλητικά Εικονογραφημένα  Είναι η ανάγκη για έκφραση μέσω της σκιτσογραφίας.

6 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Ελεύθεροι χορευτές παρουσιάζουν.  Η έκφραση των συναισθημάτων γίνεται πράξη μέσα από φιγούρες και βήματα του χορού.

7 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Δρόμοι του Μπουζουκιού  Μέσα στα λίγα πράγματα που κάνουν τους κρατούμενους να ξεφεύγουν από την καθημερινότητά τους, είναι η Μουσική.

8 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Δημιουργώντας με Ψηφίδες.  Είναι από τις δημιουργίες που απολαμβάνουν οι κρατούμενοι.

9 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Εργαστήριο Χαρακτικής- Δημιουργίες σε Λινόλεουμ.  Είναι το πρόγραμμα που εκπλήσσει και γοητεύει.

10 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Καλλιτεχνικές κορνίζες με ανακυκλώσιμα υλικά.  Είναι πρόγραμμα ιδιαίτερα προσφιλές.

11 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Εναλλακτικές καλλιτεχνικές δημιουργίες με ασυνήθιστα υλικά, φυτά και άνθη.  Η επαφή με τη φύση ηρεμεί και ξεκουράζει.

12 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Δημιουργία κοσμημάτων- Μεταλλικές κατασκευές  Ο χαλκός και ο σίδηρος απέκτησε στα χέρια τους πλαστικότητα και μορφή.

13 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Το θέατρο δε φυλακίζεται.  Διαδραματίζει ρόλο ψυχοθεραπευτικό.

14 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Συγκριτική Λογοτεχνία  Ελληνικά ήθη και έθιμα, πολιτιστικά στοιχεία άλλων κρατών.

15 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Το κομπολόι στο πέρασμα του χρόνο  Κομπολόι- κρατούμενος είναι καθημερινότητα.

16 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Περνώντας τη γέφυρα  Κοινωνιολογική προσέγγιση στο πριν και στο μετά του έγκλειστου εφήβου.

17 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Γνωριμία με το θέατρο σκιών, σχεδιασμός ζωγραφικής φιγούρας.

18 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Το τραγούδι μέσα από το χρόνο. Μουσικές δημιουργίες.  Αφιερώματα σε σπουδαίους Έλληνες συνθέτες.

19 Παρουσίαση Προαιρετικών Προγραμμάτων 2007-2008  Η γνώση απελευθερώνει.  Απόδοση στα ελληνικά του ιρλανδικού τραγουδιού Learning for Liberation (τραγούδι του EPEA)

20 Τελετή Λήξης Ιούνιος 2008  Παρουσίαση πολιτιστικών προγραμμάτων για το σχολικό έτος 2007- 2008  Απονομή βραβείων μαθητικής επίδοσης από εκπροσώπους της Ελληνικής Εγκληματολογικής Εταιρείας.

21 Ενίσχυση της Σχολικής μας Βιβλιοθήκης από το Ραδιόφωνο Alpha 98.9  Ο Alpha ύστερα από δική του πρωτοβουλία, συγκέντρωσε βιβλία προκειμένου να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Η συμμετοχή-προσφορά του κόσμου ήταν άκρως συγκινητική.

22 Πρόσκληση στη Βουλή των Εφήβων Πρόσκληση στη Βουλή των Εφήβων  Μετά τη βράβευση του 6 ου φύλλου της σχολικής μας εφημερίδας από το Κοινωφελές Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση, δεχτήκαμε τιμητική πρόσκληση από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων να συμμετάσχουμε στην ΙΓ’ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων.

23 Ο Αγιασμός της σχολικής χρονιάς 2008-2009  Πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του Υπ. Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη, του Νομάρχη Αν. Αττικής, του Δ/ντη Σωφρονιστικής Πολιτικής, του Δημάρχου Αυλώνα, εκπροσώπων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, της Κοινωνικής Υπηρεσίας και της ηγεσίας της Φυλακής.

24 Γιορτή 28ης Οκτωβρίου 2008  Η 68 η Επέτειος γιορτάστηκε με λαμπρότητα στο σχολείο μας.

25 Γιορτή για την 35η Επέτειο του Πολυτεχνείου  Εκπαιδευτικό προσωπικό και μαθητές τίμησαν την ημέρα αυτή.

26 Γιορτή Χριστουγέννων 2008  Η θεατρική ομάδα του σχολείου κατέκτησε ακόμη ένα στόχο με επιτυχία. Παρουσίασε το έργο με τίτλο: «Παραλειπόμενα…» που αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς τους. Παρουσίασε το έργο με τίτλο: «Παραλειπόμενα…» που αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητάς τους.

27 Γιορτή για την 25η Μαρτίου 2009  Το μήνυμα της επανάστασης μετέδωσαν οι μαθητές μέσα από τις απαγγελίες, τους ελληνικούς χορούς και τα τραγούδια τους.

28 Ημερίδα με θέμα: «Η Βία στο Σχολικό Περιβάλλον» (συνέχεια) Ημερίδα με θέμα: «Η Βία στο Σχολικό Περιβάλλον» (συνέχεια)  Με αφορμή ένα ατυχές περιστατικό, όπου μαθητές συνεπλάκησαν, προσπαθώντας να επιλύσουν με βίαιο τρόπο τις διαφωνίες τους, ο Σύλλογος των διδασκόντων αποφάσισε τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας.  Σκοπό της ήταν να προβληματίσει μαθητές και παρευρισκόμενους σχετικά με τη βία στα σχολεία. Ως εισηγητές της ημερίδας εκτός από τους καθηγητές, αποφασίστηκε να λάβουν μέρος και οι μαθητές που ενεπλάκησαν στο συγκεκριμένο περιστατικό. Η εργασία αυτή θα τους έδινε τη δυνατότητα να αναλογιστούν τις συνέπειες της συμπεριφοράς τους.

29 Ημερίδα με θέμα: «Η Βία στο Σχολικό Περιβάλλον» Ημερίδα με θέμα: «Η Βία στο Σχολικό Περιβάλλον»  Επίσης αποφασίστηκε η δημιουργία εργαστηρίου με θέμα: «Εμείς και η Βία», στα πλαίσια του οποίου οι μαθητές θα αναπτύξουν τις απόψεις τους και θα τις παρουσιάσουν με διάφορους τρόπους (εικαστικά, συγγραφικά κλπ) στην τελετή λήξης του σχολείου.

30 Το σχολικό έτος 2008 - 2009 βρίσκονται σε τελική φάση υλοποίησης τα προαιρετικά προγράμματα (συνέχεια)  Η Εξέλιξη των αγωνισμάτων μέσα στην Ιστορία.  Πήλινες δημιουργίες  Ελεύθερες δημιουργίες με κολάζ  Πετάξτε ….τις μάσκες  Παίζοντας με Ψηφίδες  Ο κόσμος των ονείρων μας...Μακέτες και κατασκευές με εναλλακτικά υλικά  Χαράζοντας με την σκέψη και το νού-χαρακτική  Οrigami: η ιαπωνική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής

31 Το σχολικό έτος 2008 - 2009 βρίσκονται σε τελική φάση υλοποίησης τα προαιρετικά προγράμματα  Λαϊκοί μουσικοί δρόμοι – εκμάθηση μουσικών οργάνων-μπουζούκι  Στους διαδρόμους …του αφύλακτου νου  Ας Χορέψουμε !!!!  Δημιουργία Σχολικής Εφημερίδας 8ο φύλλο  Παρατήρηση, αναγνώριση πουλιών  Πρώτες Βοήθειες-Ατυχήματα  Εργαστήρι μεταλλικών κατασκευών  Μουσικό εργαστήρι  Μελέτη εικαστικών ρευμάτων και ζωγράφων – τεχνικές και εφαρμογή τους  Αυλαία το όνειρο (θέατρο)

32 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Prison Art Network-Pan project  Πρόκειται για δίκτυο, που αριθμεί 45 μέλη- οργανισμούς σε όλη την Ευρώπη και που κατάφερε να ενώσει κρατούμενους, εκπαιδευτικούς σε φυλακές καθώς και άτομα από άλλες χώρες που σχετίζονται με την εκπαίδευση στις φυλακές.

33 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Prison Art Network-Pan project  Στην ιστοσελίδα του δικτύου www.panproject.org www.panproject.org μπορεί κανείς να δει διάφορες μορφές τέχνης που πραγματοποιούνται στους χώρους των φυλακών και ενώνουν κρατούμενους από όλα τα μέρη της Ευρώπης. μπορεί κανείς να δει διάφορες μορφές τέχνης που πραγματοποιούνται στους χώρους των φυλακών και ενώνουν κρατούμενους από όλα τα μέρη της Ευρώπης.

34 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Movable Barres  Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σκοπό να προωθήσει την μουσική και τον χορό στην εκπαίδευση στις φυλακές σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Έχει 10 εταίρους από 7 διαφορετικές χώρες.

35 Ευρωπαϊκά Προγράμματα Virtual European Prison School (VEPS)  Σκοπός του είναι η διάδοση της δια βίου εκπαίδευσης από την πλευρά των κρατουμένων για την εξασφάλιση της ομαλής επανένταξής τους στην κοινωνία μετά την αποφυλάκιση.  Το πρόγραμμα οδήγησε στην έκδοση του βιβλίου «πριν την αποφυλάκιση»

36 Ιστοσελίδα Ιστοσελίδα  Η σχολική ιστοσελίδα στο internet:  http://gym-par-avlon.att.sch.gr  e-mail: mail@gym-par-avlon.att.sch.gr


Κατέβασμα ppt "2η Ημερίδα EPEA HELLAS 2η Ημερίδα EPEA HELLAS Σάββατο 9 Μαΐου 2009 «9η χρονιά εκπαιδευτικής δημιουργίας στο Γυμνάσιο & Λύκειο Ε.Κ.Κ.Ν. Αυλώνα» Γιούλη Πεζοπούλου."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google