Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

4 καταπληκτικές τρύπες!. Αυτές οι τρύπες είναι όχι μόνο καταπληκτικές, αλλά μερικές απ' αυτές είναι πραγματικά τρομακτικές - ειδικά η Ν ο 4! Σε κανονικό.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "4 καταπληκτικές τρύπες!. Αυτές οι τρύπες είναι όχι μόνο καταπληκτικές, αλλά μερικές απ' αυτές είναι πραγματικά τρομακτικές - ειδικά η Ν ο 4! Σε κανονικό."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 4 καταπληκτικές τρύπες!

2 Αυτές οι τρύπες είναι όχι μόνο καταπληκτικές, αλλά μερικές απ' αυτές είναι πραγματικά τρομακτικές - ειδικά η Ν ο 4! Σε κανονικό μέγεθος αυτές οι τρύπες μας υπενθυμίζουν πόσο μικροσκοπικοί είμαστε.

3 1. Kimberley Big Hole – Νότια Αφρική Προφανώς η μεγαλύτερη ανασκαφή στον κόσμο, σκαμμένη με το χέρι. Αυτό το ορυχείο βάθους 1097 μέτρων παρήγαγε πάνω από 3 τόνους διαμαντιών πριν κλείσει το 1914.

4 Η ποσότητα γης που αφαιρέθηκε από τους εργαζομένους υπολογίζεται συνολικά σε 22,5 εκατομμύρια τόνους.

5 2. Glory Hole - Monticello Dam, California Η Glory Hole χρησιμοποιείται όταν ένα φράγμα είναι γεμάτο και το νερό πρέπει να βγει από τη λίμνη.

6 Αυτή είναι η «Glory Hole» στο φράγμα Monticello, και είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο αγωγός υπερχείλισης αυτού του τύπου. Το μέγεθός του επιτρέπει το άδειασμα 14.400 κυβικών ποδιών νερού κάθε δευτερόλεπτο.

7 Την τρύπα μπορείτε να τη δείτε στην κορυφή αριστερά της πάνω φωτογραφίας. Εάν επρόκειτο να πηδήσετε για κάποιους λόγους, το σώμα σας θα εκσφενδονιζόταν έξω στη βάση του φράγματος (κάτω). Υπάρχει άτομο που να έχει αυτήν την εμπειρία; Δεν έζησε για να μας το πει.

8 3. Bingham Canyon Mine, Utah Αυτή είναι υποθετικά η μεγαλύτερη δημιουργημένη από τον άνθρωπο ανασκαφή στη γη. Η εξαγωγή άρχισε το 1863 και συνεχίζεται ακόμα σήμερα, το κοίλωμα αυξάνεται συνεχώς σε μέγεθος.

9 Στη τρέχουσα κατάσταση της η τρύπα είναι 1200 μέτρα βάθος και 4000 μέτρα πλάτος.

10 4. Great Blue Hole, Belize Αυτό το απίστευτο γεωγραφικό φαινόμενο γνωστό ως η μπλε τρύπα βρίσκεται 60 μίλια από την ηπειρωτική χώρα της Μπελίζε. Υπάρχουν πολυάριθμες μπλε τρύπες σε όλο τον κόσμο, αλλά καμία τόσο εκπληκτική όπως αυτή. Η Μπελίζε είναι μια χώρα της Κεντρικής Αμερικής

11 Στο επίπεδο της επιφάνειας είναι τέλεια κυκλική τρύπα και έχει διάμετρο 400 μέτρα, και το βάθος στη μέση φθάνει τα 145 μέτρα. Προφανώς η τρύπα είναι ένας τεράστιος στόχος για τους δύτες.


Κατέβασμα ppt "4 καταπληκτικές τρύπες!. Αυτές οι τρύπες είναι όχι μόνο καταπληκτικές, αλλά μερικές απ' αυτές είναι πραγματικά τρομακτικές - ειδικά η Ν ο 4! Σε κανονικό."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google