Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

 Ορισμός : Οι όρχεις είναι ζεύγος γεννητικών αδένων και μέρος των γεννητικών οργάνων του αρσενικού. Βρίσκονται σε όλα τα θηλαστικά και έχουν δύο λειτουργίες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: " Ορισμός : Οι όρχεις είναι ζεύγος γεννητικών αδένων και μέρος των γεννητικών οργάνων του αρσενικού. Βρίσκονται σε όλα τα θηλαστικά και έχουν δύο λειτουργίες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2  Ορισμός : Οι όρχεις είναι ζεύγος γεννητικών αδένων και μέρος των γεννητικών οργάνων του αρσενικού. Βρίσκονται σε όλα τα θηλαστικά και έχουν δύο λειτουργίες : την παραγωγή σπερματοζωαρίων και την παραγωγή ανδρικών ορμονών ( κυρίως τεστοστερόνης ).

3  Δομή και λειτουργιά : Οι όρχεις είναι εξωτερικοί, κυρίως επειδή τα σπερματοζωάρια παράγονται καλύτερα σε θερμοκρασία χαμηλότερη από αυτήν του σώματος. Βρίσκονται μέσα σε δερμάτινο περίβλημα, το όσχεο, και συνδέονται με το υπόλοιπο σώμα μέσω των σπερματικών πόρων.  Ο κάθε όρχις ζυγίζει 20-30 g. και έχει όγκο 15-25 ml. Είναι σύνηθες φαινόμενο ο ένας όρχις να κρέμεται πιο χαμηλά από τον άλλο. Παρ ’ όλο που είναι έξω από το σώμα, θεωρούνται εσωτερικά όργανα και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι.

4

5  Τα σπερματοζωάρια παράγονται στους όρχεις, κατόπιν ωριμάζουν και αποθηκεύονται στην επιδιδυμίδα και σε περίπτωση ικανού σεξουαλικού ερεθισμού περνούν μέσα από τον προστάτη, ο οποίος με μυϊκούς σπασμούς θα τα εκβάλει μαζί με άλλα υγρά μέσω του πέους ( εκσπερμάτωση ).

6 1. Ουροδόχος κύστη 2. Ηβική σύμφυση 3. Πέος 4. Σηραγγώδες σώμα 5. Βάλανος 6. Πόσθη 7. Έξω στόμιο ουρήθρας 10. Σπερματοδόχος κύστη 12. Προστάτης 13. Αδένας του Cowper 15. Σπερματικός πόρος 16. Επιδιδυμίδα 17. Όρχις

7  Ευνουχισμός : Η αφαίρεση των όρχεων ήταν πρακτική που σε παλαιότερες κοινωνίες αποσκοπούσε στη δημιουργία πιστών και ακίνδυνων για τις γυναίκες σκλάβων. Σε άλλες περιπτώσεις ο ευνουχισμός αποσκοπούσε στην ταπείνωση κάποιου, αφαιρώντας του τον ανδρισμό του, ή στη διασφάλιση ότι δεν θα αποκτήσει απογόνους, προκειμένου να μην υπάρξει, για παράδειγμα, διεκδικητής σε ένα θρόνο. Τέλος ο ευνουχισμός αποτελεί μια μορφή στείρωσης του άνδρα. Με αυτό το κίνητρο χρησιμοποιήθηκε στα πλαίσια προγραμμάτων ευγονικής ή φυλετικής. Θύματα αυτής της πρακτικής υπήρξαν κυρίως άτομα με αναπηρίες ή διανοητικά ή ψυχολογικά προβλήματα.

8  Το πέος είναι το ανδρικό εξωτερικό γεννητικό όργανο και αποτελείται από τα δύο σηραγγώδη σώματα του πέους και από το σηραγγώδες σώμα της ουρήθρας. Αυτά περιβάλλονται από κοινό δερματικό περίβλημα. Η ουρήθρα καταλήγει σε ένα διογκωμένο άκρο τον βάλανο ( δηλαδή τη κεφαλή του πέους ). Η λειτουργία του πέους είναι πολύ σημαντική στην αναπαραγωγή, υποβοηθώντας την εναπόθεση γεννητικού υλικού στον κόλπο της γυναίκας.

9 Κεφαλή

10  Ξεκινά από την Παλαιά Διαθήκη και συνεχίζεται ως τις μέρες μας κυρίως στους μουσουλμανικούς λαούς αλλά έχει καθιερωθεί και σε αγγλόφωνες χώρες όπως η Αμερική, η Αυστραλία, λιγότερο στην Αγγλία κ. ά.  Είναι η αφαίρεση όλου ή ορισμένου μέρους του δέρματος της κεφαλής του πέους ( συνήθως 3-4 εκατοστά δέρματος ). Μερικές φορές η περιτομή είναι απαραίτητη εξαιτίας μίας πάθησης, της φίμωσης.

11  Συμβάλλει κυρίως στην υγιεινή της περιοχής, την « ομορφιά » και αυξάνει την ευαισθησία στο σημείο αυτό.  Πολλές έρευνες απέδειξαν πως με την περιτομή μειώνονται οι πιθανότητες μετάδοσης HIV( aids) κατά 60%(max).

12  Μη Περιτμημένο Περιτμημένο

13

14  Στύση ονομάζεται το φαινόμενο κατά το οποίο το πέος γίνεται παχύτερο, επιμηκέστερο και θερμότερο. Η διαδικασία της στύσης περιλαμβάνει πλήρωση των σηραγγωδών σωμάτων με αίμα από της αρτηρίες του πέους και παρεμπόδιση της παροχέτευσής του από τις φλέβες

15

16  Η στύση προκαλείται από ερεθίσματα ( οπτικά, ακουστικά, οσμικά ή φαντασιακές ερωτικές παραστάσεις ) ή από ερεθίσματα που προέρχονται από την βάλανο ( προστριβή του πέους ). Τα ερεθίσματα αυτά αναλύονται στον φλοιό του εγκεφάλου και διεγείρουν στην συνέχεια το βασικό γενετησιακό κέντρο που βρίσκεται στον υποθάλαμο. Το κέντρο αυτό βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με το κέντρο της στύσης που βρίσκεται στην ιερή μοίρα του νωτιαίου μυελού. Η σημασία της στύσης είναι η επίτευξη της συνουσίας και η μεταφορά του σπέρματος στον γυναικείο κόλπο.

17

18  Η εκσπερμάτωση αποτελεί αντανακλαστικό φαινόμενο το οποίο ελέγχεται από ένα κέντρο που βρίσκεται στην οσφυϊκή μοίρα του νωτιαίου μυελού. Το κέντρο αυτό ενεργοποιείται από το βασικό γενετησιακό κέντρο λόγω της συνεχιζόμενης σεξουαλικής διέγερσης και τελικώς επιφέρει την εκσπερμάτωση η οποία διακρίνεται σε δύο φάσεις :  Εξώθηση του σπέρματος : σε αυτή τη φάση το σπέρμα στον αυλό της ουρήθρας.  Ιδίως εκσπερμάτιση : σε αυτή τη φάση το σπέρμα εξέρχεται από την ουρήθρα.

19

20  Στυτική δυσλειτουργία είναι η μόνιμη ή περιοδική ( διάρκειας τουλάχιστον 6 μηνών ) αδυναμία του άνδρα να επιτύχει και να διατηρήσει μια στύση επαρκή για ικανοποιητική σεξουαλική επαφή. Άρα με τον όρο αυτό δεν περιγράφονται καταστάσεις στις οποίες το άτομο προσωρινά δεν έχει σεξουαλική επιθυμία ή δε μπορεί να ανταποκριθεί σεξουαλικά λόγω ενός τυχαίου περιστατικού π. χ. κούρασης, κατανάλωσης ποσότητας αλκοόλ κοκ.

21  Αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας Τα αίτια της νόσου μπορεί να είναι οργανικά ή ψυχογενή. Στα οργανικά αίτια εντάσσονται τα ; Αγγειακά : Όταν τα αγγεία δεν λειτουργούν ικανοποιητικά, μειώνεται η ροή του αίματος προς το πέος. Παράγοντες κινδύνου είναι το κάπνισμα, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η χοληστερίνη. Νευρογενή : Όταν τα νεύρα του πέους δεν λειτουργούν ικανοποιητικά, προκαλείται διαταραχή στη μεταφορά του ερεθίσματος από τον εγκέφαλο προς το πέος. Ορμονικά : Όπως η έλλειψη των ‘ ανδρικών ’ ορμονών.

22  Όσον αφορά τα ψυχογενή  Συχνά αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας είναι η κατάθλιψη, που αποτελεί σύνηθες πρόβλημα για πολλούς ανθρώπους, καθώς και το άγχος.

23  ΣΥΣΤΡΟΦΗ ( όρχεις ): Αποτελεί την συχνότερη οξεία ουρολογική πάθηση, οπού ο όρχις " στραγγαλίζεται " συστρεφόμενος γύρω από τον άξονα του με αποτέλεσμα να στάματα η κυκλοφορία και να νεκρώνεται. Μεγάλος πόνος στους όρχεις με διόγκωση του οργάνου και ερυθρότητα του δέρματος του οσχέου είναι τα συμπτώματα. Μπορεί να χαθεί ο όρχις ο οποίος θα νεκρωθεί και θα ατροφήσει.

24  ΦΙΜΩΣΗ ( πέους ): Η πιο συνηθισμένη πάθηση και είναι η περίσσεια δέρματος που καλύπτει την βάλανο ( κεφαλή ) άλλες φορές περιστασιακά άλλες μόνιμα δημιουργώντας κάποια δυσάρεστα συμπτώματα ενώ αρκετές φορές είναι αίτια μιας φλεγμονή της βαλάνου. Αν η φίμωση είναι ολική υπάρχει ανάγκη χειρουργικής θεραπείας ( απλή επέμβαση με τοπική αναισθησία ) ενώ αν είναι μερική καθορίζεται από τον ασθενή η αντιμετώπιση.

25  Η κρυψορχία που όπως λέει και η λέξη σημαίνει κρυφοί όρχεις συμβάλει στην ατροφία τους και στην δυσκολία γονιμότητας στην αναπαραγωγική φάση των ανδρών.  Η κρυψορχία είναι μία συγγενής διαμαρτία της διάπλασης κατά την οποία ο ένας ή και οι δυο όρχεις παραμένουν στο εσωτερικό της κοιλότητας της κοιλίας ή στο βουβωνικό πόρο, σε οποιοδήποτε στάδιο της καθόδου τους προς το όσχεο.  Ανιμετωπίζεται με ορμονική θεραπεία με την ελπίδα ότι ο όρχις θα κατέβει στην ανατομική του θέση. Διαφορετικά πρέπει να γίνει ορχεοπηξία ( χειρουργική επέμβαση κατά την οπία ανευρίσκεται ο όρχις και καθηλώνεται στο αντίστοιχο ημιόσχεο ).

26  Συντομογραφίες : Α : Νεφρικός Β : Εν τω βάθει βουβωνικός C : Επιπολής βουβωνικός D - Ι : Συνηθισμένες θέσεις έκτοπων όρχεων

27  Εμφανίζεται κυρίως σε άντρες άνω των 25, χαμηλών κοινωνικοοικονομικών ομάδων και σ ' όσους δεν εφαρμόζουν καλή υγιεινή. Η συχνότητα στους μαύρους είναι διπλάσια από όσο στους λευκούς.  Αιτίες : Η κακή υγιεινή είχε σχετιστεί με τον καρκίνο του πέους. Ο καρκίνος αυτός σπάνια εμφανίζεται σε άντρες που έχουν περιτμηθεί κι αυτό επειδή δεν συγκεντρώνεται σμήγμα στο πέος που μπορεί να είναι καρκινογόνο.  Τύποι και εξέλιξη Οι πιο πολλοί καρκίνοι του πέους εξελίσσονται σε έλκος με κρούστα, συνήθως στην κεφαλή του πέους.

28

29  Συμπτώματα και σημάδια 55% των αντρών καθυστερούν πάνω από ένα χρόνο, από τη στιγμή που παρατήρησαν τα συμπτώματα, να ζητήσουν ιατρική συμβουλή. Μέχρι τότε, συχνά έχουν προσβληθεί από τον καρκίνο οι λεμφαδένες του βουβώνα και οι πιθανότητες επιβίωσης μειώνονται σημαντικά.  Θεραπεία Με ακτινοθεραπεία και αφαίρεση μέρους ή όλου του πέους.  Προοπτική Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης είναι περίπου 50%.

30  Ο προστάτης είναι ένας μικρός αδένας, περίπου στο μέγεθος ενός καρυδιού, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς κάτω από την ουροδόχο κύστη.  Ο προστάτης λειτουργεί πιο πολύ σαν σημείο διασταύρωσης, επιτρέπει, δηλαδή, στους σωλήνες που μεταφέρουν το σπέρμα από κάθε όρχι, και σε αυτούς που παροχετεύουν τις σπερματοδόχους κύστεις, να συναντηθούν, και μετά να αδειάζουν το περιεχόμενο τους στην ουρήθρα

31 1. Ουροδόχος κύστη 2. Ηβική σύμφυση 3. Πέος 4. Σηραγγώδες σώμα 5. Βάλανος 6. Πόσθη 7. Έξω στόμιο ουρήθρας 10. Σπερματοδόχος κύστη 12. Προστάτης 13. Αδένας του Cowper 15. Σπερματικός πόρος 16. Επιδιδυμίδα 17. Όρχις

32  Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ :  Γενικά στο σώμα γίνεται ανακύκλωση των νεκρών κυττάρων και την αλλαγή τους με καινούρια. Στην περίπτωση του καρκίνου η ισορροπία μεταξύ των καινούριων και των παλαιών διαταράσσεται.  Η δημιουργία κακοήθων κυττάρων είναι γνωστή ως « Καρκίνος του προστάτη ».  Α ΙΤΊΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ :  Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την πιθανότητα δημιουργίας καρκίνου. Κυρίως η κληρονομικότητα όμως παίζει μεγάλο ρόλο.

33  ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ  Τις πιο πολλές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα που να συνδέονται με τα αρχικά στάδια του καρκίνου του προστάτη. Καθώς η ασθένεια προοδεύει και ο όγκος μεγαλώνει, μπορεί να πιέζει την ουρήθρα, η οποία περνά μέσω του αδένα, εμποδίζοντας την ροή των ούρων κατά την ούρηση.

34  Είναι μια λοίμωξη του γεμάτου με αίμα σηραγγώδους σώματος του πέους και εκφράζεται με κάμψη / γωνίωση του πέους. Συχνά οι ασθενεί νιώθουν μια σκληρή πλάκα στον άξονα του πέους.  Προκαλεί επώδυνες στύσεις, δυσκολίες στην επίτευξη ή διατήρηση της στύσης και κυρτότητας του πέους με στύση.  Θεωρείται ότι αυτή η νόσος προκαλείται από διαταραχές του συνδετικού ιστού ή από μόλυνση.  Μερικές φορές το πρόβλημα επιλύεται από μόνο του, μπορεί να είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση,

35

36

37  Ως πρόωρη εκσπερμάτωση νοείται η ανικανότητα ελέγχου του χρόνου εκσπερμάτωσης από τον άνδρα κατά τη διάρκεια του sex, με αποτέλεσμα η τελευταία να συμβαίνει πολύ νωρίτερα από την επιθυμητή στιγμή ( δηλαδή όταν θα έχουν ικανοποιήσει την σύντροφό τους ).  Τα προβλήματα της πρόωρης εκσπερμάτωσης ανησυχούν κυρίως τους νεότερους άνδρες λόγω της αγωνίας για την επίδοσή τους και δεν σχετίζεται με προβλήματα στύσης. Άρα τα αίτια είναι κυρίως ψυχολογικά.

38  ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ  Αλκοόλ, κάπνισμα, συχνός αυνανισμός, κρέμες τοπικής αναισθησίας, ηρεμιστικά και άλλα τέτοια γιατροσόφια ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ !!!  α. Μέθοδος Masters και Johnson: Βασική ιδέα της μεθόδου είναι όταν ο άνδρας πλησιάζει στην κορύφωση, να σταματά και να αναπαύεται. Η επανάληψη αυτής της πρακτικής βοηθά τελικά τον άνδρα να αναγνωρίζει ποιο είναι το σημείο της ' μη επιστροφής ', ώστε τελικά να παρατείνεται ο χρόνος έως την κορύφωση.

39  β. Ασκήσεις Kegel: Πρόκειται για μια σειρά ασκήσεων που ενδυναμώνουν τους μύες της πυέλου. Περιλαμβάνουν εκούσιες συσπάσεις των μυών της πυέλου για διάστημα τριών δευτερολέπτων και χαλάρωμα για το ίδιο διάστημα, όπως ακριβώς όταν το άτομο επιθυμεί να διακόψει εσκεμμένα τη διαδικασία της ούρησης.  γ. Λήψη ήπιων αντικαταθλιπτικών ( μόνο μες συνταγή !!): Σύμφωνα με μελέτες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, μια από τις διασημότερες παρενέργειες της λήψης αντικαταθλιπτικών χαπιών είναι η ελάττωση της ροής αίματος στο πέος, γεγονός που βοηθά την καταπολέμηση της πρόωρης εκσπερμάτωσης.

40

41  Στύση  Ένα πέος σε στύση μπορεί να στραμπουλιχτεί ! Το γεγονός αυτό είναι αληθές. Παρά την ευλυγισία του, το πέος μπορεί να πάθει από μια μικρή ζημιά ( που θα επουλωθεί μέσα σε λίγες ημέρες ) μέχρι και μεγαλύτερη όπου θα υπάρξει πόνος καθώς και μελάνιασμα του μορίου.  Άπαξ και διεγερθεί η εκσπερμάτωση είναι θέμα χρόνου. Λάθος. Αν έχει γίνει εκσπερμάτωση λίγα λεπτά πριν, μπορεί να ξαναυπάρξει στύση αλλά δύσκολα θα εκσπερματώσει αν δεν έχει προλάβει το σώμα να παράγει το απαιτούμενο σπέρμα.

42  Ποια είδη στύσεων υπάρχουν ; Σύμφωνα με τον Θάνο Ασκητή υπάρχει η ψυχογενής ( ύστερα από οπτική, ακουστική ή και άλλη διέγερση ), η αντανακλαστική ( ύστερα από απτικό ερεθισμό των γεννητικών οργάνων ) και η νυχτερινή ( στύσεις που εμφανίζονται κατά τη REM φάση του ύπνου ).  Αν δεν κουράζεται πολύ το πέος θα ¨ κρατήσει ¨ περισσότερο ! Λάθος. Οι άνδρες που απέχουν από το σεξ πιστεύοντας ότι ενισχύουν την ποιότητα του σπέρματος και πως αυξάνουν τις πιθανότητες απόκτηση απογόνων, ίσως τελικά κάνουν λάθος, σύμφωνα με ισραηλινή μελέτη που μελέτησε 1.800 δείγματα σπέρματος από 900 άνδρες και διαπίστωσε ότι η αποχή μίας ημέρας από το σεξ είναι πιο αποτελεσματική.

43  Γιατί χάνονται υγρά στα προκαταρκτικά ; Όταν ο άνδρας είναι ερεθισμένος, οι αδένες του Cowper ( βρίσκονται στη βάση του πέους ) παράγουν ένα υγρό το οποίο λιπαίνει την ουρήθρα, έτσι ώστε το σπέρμα να μπορέσει να εκτιναχθεί με την άνεσή του. Όσο περισσότερο παραμένει σε στύση τόσο περισσότερο υγρό παράγεται, το οποίο, μάλιστα, περιέχει και σπέρμα.  Είναι δυνατό να μην ¨ πέφτει ¨ με τίποτα ; Κι όμως, υπάρχει μία πιθανότητα στις 40.000. Η κατάσταση ονομάζεται ιατρικά « πριαπισμός » και όσο κι αν ακούγεται ελκυστική ( ένα πέος -Duracell) δεν θα θέλατε να σας συμβεί. Αν όμως τύχει, μην κάτσετε και το καμαρώνετε με το στόμα ανοιχτό. Τρέξτε αμέσως στο γιατρό.

44  Μέγεθος  Το μέγεθος του πέους σε στύση έχει σχέση με το μέγεθος του ίδιου πέους σε χαλάρωση ; Το πέος είναι δυνατό να συρρικνώνεται σε διάφορες περιστάσεις, π. χ. όταν κάνει κρύο, στο ψυχρό ντους, όταν το αρσενικό αισθάνεται φόβο, αγωνία ή ντροπή. Άντρες χωρίς αρκετή αυτοπεποίθηση νιώθουν πολλές φορές το πέος τους να συρρικνώνεται υπερβολικά όταν τους παρατηρεί μια γυναίκα. Το ίδιο πέος μπορεί θαυμάσια να έχει τελείως φυσιολογικό μέγεθος κατά τη στύση.

45  Ολα τα πέη είναι ίδια ; Οχι, όχι, όχι. Υπάρχουν δύο τύποι : • το ένα είδος διαστέλλεται και μακραίνει όταν διεγείρεται ( είναι ο λεγόμενος grow-man). Το άλλο είδος φαίνεται μεγάλο σχεδόν πάντα, αλλά δεν μεγαλώνει πολύ περισσότερο όταν διεγείρεται ( είναι ο show-man). Συγκεκριμένα, εργαστηριακές έρευνες διάσημων σεξολόγων απέδειξαν ότι πέη με μήκος 7,5-9 εκατοστά σε κατάσταση ηρεμίας κέρδιζαν γύρω στους 7,5-8 πόντους σε στύση διπλασιάζοντας σχεδόν το μήκος τους. Απεναντίας, τα μεγαλύτερα πέη, που είχαν μήκος 10-11,5 εκατοστά σε χαλάρωση, έπαιρναν μόνο 7-7,5 πόντους κατά τη στύση.

46  Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους κατά τη στύση ; Αυτό κι αν είναι αίνιγμα. Έχουμε και λέμε, σύμφωνα με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, φυσιολογικό θεωρείται το πέος που έχει μέγεθος κατά την πλήρη στύση από 12-16 εκατοστά. Αν βέβαια η στύση δεν είναι πλήρης, τότε είναι πιθανό να βγει λάθος συμπεράσματα. Και δεν πρέπει.  Όσο μεγαλύτερο είναι το πέος τόσο καλύτερο είναι και το σεξ ; Όχι. Αυτό που μετράει πιο πολύ δεν είναι το μέγεθος του πέους όσο η ποιότητα της στύσης. Γιατί τι να το κάνεις ένα τεράστιο πέος που δεν μπορεί να σηκωθεί ούτε με γερανό ;

47  Τι γίνεται με την επιμήκυνση ;;;;; Προϊόντα για την επιμήκυνση του πέους διαφημίζονται καθημερινά σε αντρικά περιοδικά,, σε διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου και όλα υπόσχονται το ίδιο πράγμα : ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΚΑΤΟΣΤΑ !! Υπάρχουν ουσιαστικά δύο κατηγορίες προϊόντων όταν μιλάμε για επιμήκυνση του πέους : Οι χειρουργικές και οι μη χειρουργικές μέθοδοι :

48  Στις χειρουργικές μεθόδους μπορεί να γίνει τομή του κρεμαστήριου συνδέσμου από την ηβική σύμφυση. Πρόκειται για τον σύνδεσμο που δίνει κλίση προς τα πάνω στο πέος όταν αυτό έχει στύση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το πέος φαίνεται – όχι γίνεται - μεγαλύτερο μόνο όταν είναι χαλαρό ενώ όταν είναι σε στύση πέφτει προς τα κάτω δυσχεραίνοντας για προφανείς λόγους τη συνουσία. Σε άλλες περιπτώσεις γίνεται πάχυνση του πέους με έγχυση διαφόρων υλικών όπως λιπωδών κυττάρων σιλικονών κ. α. Η πάχυνση του πέους είναι ένα πιο ευνοϊκό χειρουργικό προϊόν αφού όντως μπαλώματα γίνονται. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που όλα εξελιχθούν ομαλά, η περιφέρεια του πέους αυξάνει περίπου δύο εκατοστά σε χαλαρότητα και περίπου ένα σε στύση.

49  Στην εποχή όμως του « δημιουργικού » marketing δεν θα μπορούσαν λείπουν και οι θαυματουργές συσκευές, τα μαγικά φίλτρα και λοιπά γιατροσόφια ! Οι αντλίες πέους, που τις βρίσκει κανείς κυρίως στα sex-shop, βασίζονται στην ιδέα της άντλησης αίματος προκειμένου να προκληθεί μεγαλύτερη στύση. Και ενώ όντως μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας, σε ότι αφορά το μήκος προσφέρουν μόνο την εντύπωση ενός μεγαλύτερου πέους. Σε αρκετές περιπτώσεις μπορούν να προκαλέσουν και τραυματισμούς !

50  Τα μαγικά φίλτρα είναι σκευάσματα διαφόρων ουσιών από βιταμίνες μέχρι στεροειδή. Παρόλα αυτά η μεγεθυντική τους δράση μένει να αποδειχθεί αφού ακόμα δεν υπάρχουν αδιαμφισβήτητα πειραματικά δεδομένα. Η φαινόμενη αποτελεσματικότητα τους αποδίδεται σε φαινόμενο Placebo, δηλαδή σε αλλαγή της αυτοαντίληψης κάποιου όταν δεν υπαρχει καμία μετρήσιμη αλλαγή στο μέγεθος του πέους του. Πέραν αυτών διάφορες αναλύσεις από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχουν ανιχνεύσει σε τέτοια σκευάσματα μολύνσεις, από μύκητες, βακτήρια, εντομοκτόνα και μόλυβδο

51  Γενικά :  Ποιος είναι ο Νο 1 καθημερινός κίνδυνος με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπο ένα πέος ; Το τσιγάρο. Η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να κόψει περίπου ένα εκατοστό από το μήκος ενός πέους. Οι στύσεις έχουν να κάνουν με την καλή κυκλοφορία του αίματος και η νικοτίνη μόνο σε αυτό δεν βοηθά. Οπότε, σκεφτείτε λίγο την σεξουαλική σας ζωή … ακόμα κι αν δεν σας νοιάζουν τα πνευμόνια σας !!!!

52  Μπορεί ένα πέος να είναι σφριγηλό και υγιές για μια ζωή ; Διάσημο ζιγκολό της Νέας Υόρκης απάντησε πως ακολουθεί δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίγα λιπαρά, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι. Η λήψη πρωτεϊνών ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης κι ενώ δεν αυξάνει την ποσότητα του σπέρματος, οι εκσπερματώσεις είναι πιο ισχυρές.  Υπάρχει γυμναστική για το πέος ; Φυσικά και υπάρχει και είναι και χρήσιμη, αφού με τα χρόνια η κυκλοφορία αίματος στο διογκούμενο σώμα πάσχει. Ιδού η γυμναστική για το μυ του μηρού : 15 λεπτά ζέσταμα, 30 δευτερόλεπτα στάσιμο τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά και μετά 3 λεπτά πιο αργό τρέξιμο. 5 επαναλήψεις.

53  Ποια είναι η μέση διάρκεια μίας επαφής ;;;; • Το καλό σεξ, είναι το πολύωρο σεξ. ΛΑΘΟΣ Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, πάνω σε 1500 ζευγάρια κατά τη διάρκεια της συνουσίας, ο μέσος χρόνος διάρκειας της επαφής ( από τη διείσδυση του πέους μέχρι την εκσπερμάτωση του αρσενικού ) ανήλθε στα επτάμιση λεπτά. Μάλιστα, για την πλειοψηφία των ζευγαριών ο ιδανικός χρόνος επαφής χωρίς τα προκαταρκτικά, κυμαινόταν στα 3 με 13 λεπτά.. Τελικά, και σύμφωνα με τους ειδικούς η σεξουαλική επαφή που διαρκεί : • από 1 έως 2 λεπτά θεωρείται πολύ σύντομη • από 3 έως 7 είναι ικανοποιητική • από 7 έως 13 είναι η επιθυμητή • από 10 έως 30 θεωρείται υπερβολική.

54  Γιατί οι όρχεις γίνονται μπλε μετά από αρκετές ώρες προκαταρκτικών ; Στην πραγματικότητα δεν γίνονται μπλε οι όρχεις, αλλά το δέρμα του οσχέου. Κατά την διέγερση, το αίμα δεν ρέει άφθονο μόνο μες στο πέος, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Όσο περισσότερη ώρα είναι ερεθισμένο τόσο περισσότερη ώρα το αίμα μένει εκεί. Το νέο αίμα είναι κόκκινο, αλλά το παλιό, είναι μπλε και γι ' αυτόν το λόγο οι όρχεις φαίνονται μπλε.  Μπορεί να αλλάξει η θέση των όρχεων ; Ναι, ανάλογα με την ένταση της σεξουαλικής διέγερσης, τα συναισθήματά και τη θερμοκρασία του οσχέου, οι όρχεις μπορούν να κάνουν και καμιά βόλτα λίγο παραδίπλα ή παραπάνω.

55  Ειρήνη Μπούα  Ελευθερία Μπούζα  Ελισάβετ Παπαδάτου  Ηλιάνα Χατζημήτρου ………^_^……….


Κατέβασμα ppt " Ορισμός : Οι όρχεις είναι ζεύγος γεννητικών αδένων και μέρος των γεννητικών οργάνων του αρσενικού. Βρίσκονται σε όλα τα θηλαστικά και έχουν δύο λειτουργίες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google