Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Whistle-Blowing =Καταγγελία δυσλειτουργιών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Whistle-Blowing =Καταγγελία δυσλειτουργιών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Whistle-Blowing =Καταγγελία δυσλειτουργιών
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 14 Whistle-Blowing =Καταγγελία δυσλειτουργιών

2 Blowing the Whistle οι εταιρείες έχουν την ηθική υποχρέωση να μην βλάψουν. Η υποχρέωση αυτή βαρύνει την εταιρεία, και εσωτερικά, εναπόκειται / πέφτει κυρίως σε εκείνους που διαχειρίζονται την εταιρεία. Ωστόσο, άλλα μέλη της εταιρείας, για παράδειγμα μηχανικοί και άλλοι εργαζόμενοι-ηθικά δεν επιτρέπεται να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε ανήθικη δραστηριότητα. Κατά γενικό κανόνα, οι άνθρωποι έχουν την ηθική υποχρέωση να ‘προλαμβάνουν’ σοβαρές βλάβες σε άλλους, εάν είναι σε θέση να το πράξουν και μπορούν να το κάνουν με μικρό κόστος για τον εαυτό τους.

3 Tύποι - Whistle-blowing
Εσωτερική καταγγελία δυσλειτουργιών αναφέρεται σε αποκαλύψεις που γίνονται από υπαλλήλους ή στελέχη επιχειρήσεων, ίσως για ανάρμοστη συμπεριφορά από τους συναδέλφους ή προϊσταμένους, για εξαπάτηση σε λογαριασμούς εξόδων, ή που επιδίδονται σε μικροκλοπές και μεγάλη κλοπή¨. Προσωπική «whistle-blowing» είναι αδίκημα που δεν είναι κατά της επιχείρησης ή του συστήματος.

4 Tύποι - Whistle-blowing
‘το’ Whistle-blowing μερικές φορές αναφέρεται σε κυβερνητικούς υπαλλήλους που αποκαλύπτουν σε ένα κυβερνητικό ρυθμιστικό ή έρευνας γραφείο ανήθικες πρακτικές σε τμήμα ή το γραφείο τους ή / και στους εργαζομένους σε μια επιχείρηση που έχει κυβερνητικά συμβόλαια που αναφέρουν απάτη εναντίον της κυβέρνησης . Αυτά τα είδη των γνωστοποιήσεων ονομάζονται κυβερνητικά whistle-blowing.

5 Whistle Blowing-που ηθικά απαγορεύεται
Για να παραδεχτώ ότι whistle-blowing είναι συχνά ένα παράδειγμα της ανυπακοής στην εταιρεία και ότι τουλάχιστον μερικές φορές ένα (δλδ, η εταιρεία) οφείλεται υπακοή μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον μερικές φορές whistle-blowing είναι ηθικά λάθος. Το ότι μερικές φορές είναι ηθικά λάθος φαίνεται από τη γενική συναίνεση στην αμερικανική κοινωνία, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφισβητηθεί η συναίνεση.

6 Whistle-blowing: ως ηθικά επιτρεπτό
Η εταιρεία, μέσω του προϊόντος ή της πολιτικής του, θα κάνει σοβαρή και σημαντική βλάβη στους εργαζόμενους ή στο κοινό, είτε στο πρόσωπο του χρήστη του προϊόντος της ή το ευρύ κοινό. Μόλις οι εργαζόμενοι εντοπίσουν μια σοβαρή απειλή για τον χρήστη του προϊόντος ή το ευρύ κοινό, θα πρέπει να το αναφέρουν στον άμεσο προϊστάμενό τους και να κάνουν τις ηθικές ανησυχίες τους γνωστές. Εάν δεν το πράξουν, η πράξη της καταγγελίας δυσλειτουργιών δεν είναι σαφώς δικαιολογημένη. Αν ο προιστάμενος δεν κάνει τίποτα αποτελεσματικό για την ανησυχία ή τη καταγγελία, ο εργαζόμενος πρέπει να εξαντλήσει τις εσωτερικές διαδικασίες και τις δυνατότητες μέσα στην επιχείρηση. Αυτό συνήθως θα περιλαμβάνει τη συζήτηση του ζητήματος στους διαχειριστές και, εάν είναι απαραίτητο και δυνατό-στο διοικητικό συμβούλιο.

7 Whistle-Blowing ως ηθικά επιτρεπτό
Για να υπάρχει η υποχρέωση να blow the whistle, δύο προϋποθέσεις πρέπει να πληρούνται, εκτός από τις τρεις που έχουν ήδη συζητηθεί. Ο whistle-blower πρέπει να έχει, ή να έχει προσβάσιμα, τεκμηριωμένα αποδεικτικά στοιχεία που θα πείσουν ένα εύλογο, αμερόληπτο παρατηρητή ότι μια άποψη για την κατάσταση είναι σωστή, και ότι το προϊόν ή η πρακτική της εταιρείας αποτελεί σοβαρό και πιθανό κίνδυνο για τη δημόσιο κοινό ή το χρήστη του προϊόντος. Ο εργαζόμενος πρέπει να έχει καλούς λόγους να πιστεύει ότι με τη μετάβαση στο κοινό οι απαραίτητες αλλαγές θα έρθουν. Η πιθανότητα να είναι επιτυχής θα πρέπει να αξίζει το ρίσκο που παίρνει κάποιος και τον κίνδυνο στον οποίο εκτίθεται κάποιος.

8 Εσωτερικό Whistle Blowing
Μια εταιρεία που επιθυμεί να προωθήσει τόσο τη συλλογικότητα και την ειλικρίνεια μεταξύ των υπαλλήλων της , θα πρέπει να έχει πολιτικές που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους να εργάζονται με ευθύνη σε θέματα που αφορούν ηθικές παραβιάσεις εκ μέρους των ανωτέρων και των συναδέλφων.

9 Precluding the Need for Whistle-Blowing
Η ανάγκη για ηθικούς ήρωες δείχνει μια ελαττωματική κοινωνία και ελαττωματικές εταιρείες. Είναι πιο σημαντικό να αλλάξουν οι νομικές και οι εταιρικές δομές που κάνουν την καταγγελία δυσλειτουργιών απαραίτητη από το να πείσουμε τους ανθρώπους να είναι ηθικοί ήρωες. Whistle-blowing είναι ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο στο χώρο εργασίας. Whistle-blowing θα πρέπει να ειδοποιεί επίσης τις επιχειρήσεις στο τι μπορεί και τι πρέπει να γίνει, αν θέλουν να είναι ηθική και εξαιρετική. Όταν οι εταιρικές δομές αποκλείουν την ανάγκη για Whistle-blowing, προστατεύουν τα δικαιώματα τόσο των εργαζομένων όσο και το κοινού .


Κατέβασμα ppt "Whistle-Blowing =Καταγγελία δυσλειτουργιών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google