Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΟ ΤΕΣΤ PRODIET  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ:  LABORATORIO VALSAMBRO  IN BOLOGNA SINCE 1978  Edited by  DOTT.SSA CARLA MARZETTI.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΟ ΤΕΣΤ PRODIET  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ:  LABORATORIO VALSAMBRO  IN BOLOGNA SINCE 1978  Edited by  DOTT.SSA CARLA MARZETTI."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΟ ΤΕΣΤ PRODIET  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ:  LABORATORIO VALSAMBRO  IN BOLOGNA SINCE 1978  Edited by  DOTT.SSA CARLA MARZETTI

2 TO ΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΟ TEST PRODIET ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ  Πώς γεννήθηκε η ιδέα αυτή :  Η ιδέα ήταν του A.P.Black και στην συνέχεια μορφοποιήθηκε από τον W. Bryan, δύο γιατρούς που έδρασαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘50,το Κυτταροτοξικό τεστ βασίζεται στις αλλοίωσεις ή μή των λευκών αιμοσφαιρίων που υφίστανται όταν έρχονται σε επαφή με τις διάφορες τροφές στις οποίες ένα άτομο παρουσιάζει ευαισθησία. W. Bryan, δύο γιατρούς που έδρασαν στα τέλη της δεκαετίας του ‘50,το Κυτταροτοξικό τεστ βασίζεται στις αλλοίωσεις ή μή των λευκών αιμοσφαιρίων που υφίστανται όταν έρχονται σε επαφή με τις διάφορες τροφές στις οποίες ένα άτομο παρουσιάζει ευαισθησία.  Στο Κυτταροτοξικό τεστ ένα συγκεκριμένο νούμερο αποξηραμένων τροφών έρχονται σε επαφή με τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία αντιδρούν εάν ο ασθενής έχει ευαισθησία στην συγκεκριμένη τροφή, ενώ δεν αντιδρούν όταν ο ασθενής την δέχεται.  Εκτέλεση του τεστ:  Γίνεται λήψη 5cc αίματος και τοποθετείται σε ένα σωληνάριο που περιέχει 3,8% κιτρικού οξέως.  Γίνεται φυγοκεντρισή σε λίγες στροφές (1000) και το αφήνουμε να καθιζάνει.  Κάνουμε αναρρόφηση με μια πιπέτα το στρώμα των λευκών αιμοσφαιρίων που βρίσκεται μεταξύ του πλάσματος και των ερυθροκυττάρων που έχουν καθίσει.  Διαλύουμε με νερό της βρύσης και βάζουμε μια σταγόνα τις αντικειμενοφόρες πλάκες που περιέχουν τις αποξηραμένες τροφές.  Για να δούμε την μορφολογία των λευκών αιμοσφαιρίων προτού έρθουν σε επαφή με τις αποξηραμένες τροφές βάζουμε μια σταγόνα αίματος σε μία αντικειμενοφόρο πλάκα που δεν περιέχει αποξηραμένες τροφές, ούτως ώστε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης πριν και μετά την επαφή με τις αποξηραμένες τροφές.

3

4  ΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΝΕΞΙΕΣ  Η διάγνωση της τροφικής αλλεργίας δεν είναι και τόσο απλή  Τα αλλεργικά τεστ IN VIVO (prick test) ή με την ίδια την τροφή (prick by prick) έχουν μια αναγνώριση όχι πάντα δεκτική.  PRICK TEST:  Τρόπος εκτέλεσης :  Είναι ο ίδιος τρόπος που εκτελούνται τα RAST τεστ στην Ελλάδα. PRICK BY PRYCK: Τρόπος εκτέλεσης.  Όπως το προηγούμενο με την μόνη διαφορά ότι δεν χρησιμοποιούνται αποστάγματα κολλοειδούς αλλά δίνουμε ώθηση πρώτα στην τροφή και μετά στο βραχίωνα του εξεταζόμενου.

5

6

7 ΠΑΘΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

8 ΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ  Σ’αυτή την ομάδα ανήκουν διάφορες μορφές ταχυκαρδίας,έκτακτων συστολών, καρδιακά επεισόδια,περιφερική σπασμοί και διάφορα άλλα καρδιολογικά προβλήματα.  Το ποσοστό επιτυχίας σε αυτές τις περιπτώσεις είναι 50/60%.  Η κατάταξη Δυσανεξίας που διαγιγνώσκεται με την μέθοδο του Κυτταροτοξικού τεστ φαίνεται στον παρακάτω πίνακα. 

9 ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ  Μ’ αυτόν τον ορισμό εννοούμε διάφορες μορφές διαταραχών του μεταβολισμού όπως : δυσλιπιδαιμία, διαβήτης τύπου δύο(Γεροντικός Διαβήτης),παχυσαρκία,προβλήματα θυρεοειδούς.  Έχει παρατηρηθεί ότι εφαρμόζοντας την μέθοδο της Δυσανεξίας σ΄αυτές τις παθολογικές καταστάσεις έχουμε εκπληκτικά αποτελέσματα.  

10 ΕΝΤΕΡΟΠΑΘΕΙΕΣ  Σ’ αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται διάφορες γαστρεντερολογικές διαταραχές όπως ή γαστρεντερίτιδα,κολίτιδα, δυσπεψίες,σπαστική κολίτιδα, διάρροια και δυσκοιλιότητα.  Αυτές οι ασθένειες απαντούν πολύ ευνοϊκά και πολύ γρήγορα εάν εφαρμόσουμε το Κυτταροτοξικό Test Prodiet (αποχή απο τις δυσανεκτικές τροφές).

11 ΕΛΚΩΔΗΣ ΚΟΛΙΤΙΔΑ  Ελκώδης κολίτιδα  Αυτή η ασθένεια χαρακτηρίζεται από απώλεια αίματος εκ του ορθού και διάχυτα κοιλιακά άλγη με συχνές εξάρσεις και υφέσεις.  Εφαρμόζοντας το Test Τροφικής Δυσανεξίας έχουμε παρατεταμένα διάστήματα υφέσης της νόσου.  Οι τροφές ή οι ομάδες τους που όταν περιορίζονται ωφελείται ο ασθενής είναι : ντομάτα, πιπεριά,λάχανο,κουνουπίδι, μελιτζάνα, το γάλα, το σιτάρι (και τροφές που προέρχονται από το σιτάρι), κακάο κ.α.  Η κατάταξη της δυσανεξίας που διαγιγνώσκεται με τη μέθοδο του Κυτταροτοξικού τεστ παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.

12 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΦΟΡΟΣ ΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ

13 ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΒΑΘΜΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

14 ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟ

15 ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟ

16 ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΑ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

17 ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ

18 ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΕΔΙΟ  Νέες τεχνικές της παρατήρησης  Εφαρμογή στο Λευκοκυτταροτοξικό τεστ.  Πλεονεκτήματα γι’ αυτόν που το εκτελεί.

19 Σκοτεινό πεδίο φυσιολογικού Λευκοκύτταρου

20 ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

21 ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟ ΑΛΛΟΙΩΜΕΝΟ (ΘΕΤΙΚΟ)

22 ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ή ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΩΝ  Ολες οι τροφές μπορουμε να τις διακρίνουμε σε φυτικές ή ζωικές.  Ακολουθεί πίνακας τροφών που η εμπειρία μας και τα επιστημονικά τεστ μας έχουν υποδείξει.  Οι ομάδες δεν σχηματίζονται μόνο από τροφές τις ίδιας κατηγορίας αλλά και από διασταύρωση διαφόρων τροφών μεταξύ τους.

23 ΠΙΝΑΚΑΣ 108 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ  Γάλα αγελαδινό  Γάλα πρόβειο  Γάλα κατσικίσιο ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ  Μαγιά φυσική  Μαγιά χημική  Σιτάρι  Κριθάρι  Ρύζι  Καλαμπόκι ΚΡΕΑΤΑ ΚΡΕΑΤΑ  Γαλοπούλα  Κουνέλι  Χοιρινό  Αρνί  Μοσχάρι  Κοτόπουλο  Αυγά  Μιξ Θύραμα (φασιανός,ορτύκι, αγριογούρουνο, ζαρκάδι) ΨΑΡΙΑ  Σολωμός  Τόνος  Μιξ οστρακοειδή (γαρίδα, αστακοκαραβίδα,καβούρι,γαστερόποδο)  Βακαλάος  Γλώσσα  Μιξ Κεφαλόποδα(χταπόδι, καλαμάρι, σουπιά,θράψαλο)  Μίξ Μαλάκια(Αχυβάδα, Μύδι, Σρείδια, αχινός)  Μίξ Ψάρια(Σαρδέλλα, ρέγκα, αντζούγια,σκουμπρί) ΦΡΟΥΤΑ  Πεπόνι  Ακτινίδιο  Σύκο  Λεμόνι  Δαμάσκηνο  Πορτοκάλι  Μήλο  Φράουλα  Βερίκοκο  Μπανάνα  Αχλάδι  Ροδάκινο  Σταφύλι  Κεράσι  Μίξ φρούτα του Δάσους(Μούρο, Μίρτιλλο,Βατόμουρο, Φραγκοστάφυλλο)  Μιξ Τροπικά φρούτα(Ανάνάς.Μάνγκο,Παπάγια, Αβοκάντο)  Μιξ Εσπεριδοειδή (Κέδρο,Μανταρίνι, Γρείπ φρούτ, Πορτοκάλι)

24 ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ  Φυστίκια  Αμύγδαλα  Καρύδια ΕΛΑΙΑ  Ελιά ΌΣΠΡΙΑ  Αρακάς  Σόγια  Φασόλια  Φακές ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΑ  ΤσάΙ  Κακάο  Καφές ΓΛΥΚΑΝΤΙΚΑ  Μιξ ζάχαρη(Λευκή ζάχαρη, Απόσταγμα απο σφένδαμο,Βύνη απο κριθάρι,Φρουκτόζη)  Μέλι ΛΑΧΑΝΙΚΑ  Κολοκυθάκι  Μελιτζάνα  Μαρούλι  Πιπεριά  Ραδίκι  Λάχανο  Σπανάκι  Καρότο  Σπαράγγια  Πατάτα  Σέλινο  Κρεμμύδι  Μανιτάρι  Ντομάτα Μιξ χρωστικές ύλες(Ε12Ο ερυθρό, Ε151 μαύρο,Ε102 γκριζοκίτρινο Ε156 καστανό) Μιξ Αρωματικά(Δενδρολίβανο, Φσκόμηλο,Βασιλικό, Ρίγανη) Μιξ Αρτύματα (πιπέρι, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα) Μιξ Συντηριτικά (Κάλιο, ασπιρίνη,θεϊκο άλας, νιτρική σόδα)


Κατέβασμα ppt "ΛΕΥΚΟΚΥΤΤΑΡΟΤΟΞΙΚΟ ΤΕΣΤ PRODIET  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ:  LABORATORIO VALSAMBRO  IN BOLOGNA SINCE 1978  Edited by  DOTT.SSA CARLA MARZETTI."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google