Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΜΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Διαγόρου 11, Λεμεσός Τ.Κ. 3012 Τηλ. / Φαξ. 25 87 70 80 Κιν. 96 681 758 Facebook.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΜΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Διαγόρου 11, Λεμεσός Τ.Κ. 3012 Τηλ. / Φαξ. 25 87 70 80 Κιν. 96 681 758 Facebook."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΜΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Διαγόρου 11, Λεμεσός Τ.Κ. 3012 Τηλ. / Φαξ. 25 87 70 80 Κιν. 96 681 758 e-mail: prosvasi@hotmail.comprosvasi@hotmail.com www.prosvasi.net Facebook – NGO Prosvasi

2 ΠΡΟΦΙΛ Η Πρόσβαση είναι μια μη κυβερνητική οργάνωση που έχει ως στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης ατόμων με αναπηρίες. Στο πλαίσιο αυτό, έχει δημιουργηθεί ένα κοινωνικό περιβάλλον το οποίο αντιστέκεται στις προκαταλήψεις και στις ανισότητες προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους.

3 ΣΤΟΧΟΙ-ΣΚΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  Η θεμελίωση της δικαιοσύνης και η απουσία διακρίσεων στην κοινωνία των νέων.  Η Δημιουργία ευνοϊκού κοινωνικού περιβάλλοντος, το οποίο να είναι απαλλαγμένο από διακρίσεις, να παρέχει σε όλους ίσες ευκαιρίες, να προασπίζει την διαφορετικότητα και να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.  Η ενίσχυση του αγώνα για περισσότερη δικαιοσύνη και ισότιμη κατανομή μέσων και ευκαιριών σε όλους τους νέους.  Η βελτίωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του πολιτισμικού χάσματος εις βάρος των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

4 ΣΤΟΧΟΙ-ΣΚΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  Η παροχή βοήθειας στους νέους με ιδιαιτερότητες για να αναπτυχθούν, να σέβονται την αξιοπρέπεια τους, να διαχειρίζονται τη ζωή τους, να έχουν πρόσβαση στις ευκαιρίες που έχουν οι συνομήλικοι τους, να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και την αυτοεκτίμησή τους.  Η παροχή στήριξης και βοήθειας στους νέους με ιδιαιτερότητες, να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες που προσφέρει η κοινωνία, στην εκπαίδευση, στο διαδίκτυο, στον πολιτισμό, στην επαγγελματική απασχόληση στα κοινά, και στη καθημερινή ζωή.  Η προώθηση της ομαλής κοινωνικής ενσωμάτωσης "περιθωριοποιημένων" ατόμων.

5 ΚΕΝΤΡΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑμΕΑ  Το Κέντρο Ημέρας Πρόσβαση λειτουργεί από Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8-4.30.΄Εχει πρόγραμμα πρωινό και απογευματινό, «φιλοξενώντας» 15 άτομα. Το πρόγραμμα αποτελούν διάφορες δραστηριότητες όπως κομπιούτερ, εργαστήρια τεχνών, κατασκευές, μπόουλινγκ, δραστηριότητες καθημερινής ζωής, αθλητισμός, θέατρο, κτλ.  Το μοντέλο λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας, επιδιώκει την ανάπτυξη της κοινωνικοποίησης, συμμετοχικότητας και της κινητοποίησης των ατόμων με αναπηρίες, με προσωπικό που έχει κατάλληλη γνώση του έργου του, το οποίο παρέχει ασφάλεια και προστασία με τρόπο διακριτικό, με ανοιχτές σχέσεις με την κοινότητα και με περιβάλλον κοινωνικά εμπλουτισμένο σε ερεθίσματα.

6 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ – ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

7 ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ LGRWWZ

8

9

10

11 ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

12

13

14 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΩΝ

15

16

17 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ

18

19 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

20 ΤΡΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

21

22 ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ – Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση  Δράση Πρωτοβουλίες Νέων Catch the Spirit/ Αναλαμβάνοντας δράση - Νέοι και εθελοντισμός  Δράση 5.1 Social Incusion/ Κοινωνική ενσωμάτωση - Διαβούλευση Νέων με Υπευθύνους Λήψης αποφάσεων για την νεολαία.

23

24

25 ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ - Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση  Δράση Πρωτοβουλιών Νέων Creativity and Solidarity/ Δημιουργικότητα και αλληλεγγύη – Εργαστήρια Τεχνών  Δράση «Δικαιώματα κλειδιά των ατόμων με αναπηρίες» - Ανάπτυξη Σεμιναρίων και διαρθρωμένου διαλόγου μεταξύ των νέων, όσων δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας και των οργανώσεων των νέων, καθώς και των αρμοδίων πολιτικής για τη νεολαία.

26

27

28

29

30

31 Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας - Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση  No boundaries  Volunteering for Inclusion  Through art to inclusion

32

33

34 Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Lifelong Learning Programme  IDEA – Inventing Dishes European Art – Lifelong Learning Programme. Συμμετέχουσες χώρες: Κύπρος – ΜΚΟ Πρόσβαση, Γερμανία – Robert Kummert Akademie, Ισπανία - FASAD και η Αγγλία – Hft. Στόχοι του προγράμματος:  Να μοιραστούμε και να γιορτάσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά  Ανάπτυξη δεξιοτήτων επικοινωνίας  Ενίσχυση του αυτοσεβασμού

35 Ευρωπαϊκά Προγράμματα - Πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση  Διακρατική δράση – Πρωτοβουλίες Νέων, Κύπρος – Λιθουανία “BE – BE” / Building Bridges. Στόχοι προγράμματος – οι νέοι να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες αναφορικά με την τοπική τους πραγματικότητα.

36

37

38

39 «Η σημασία και οι προεκτάσεις της κύρωσης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες»

40 40 ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ Άτομο με αναπηρίες Συμμετοχή στην πολιτιστική ζωή, τη ψυχαγωγία, τον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό Αποκατάσταση Προσβασιμότητα Εργασία και απασχόληση Σεβασμός της κατοικίας και της οικογένειας Ανεξάρτητη διαβίωση και ενσωμάτωση στην κοινότητα Επαρκές βιοτικό επίπεδο και κοινωνική προστασία Συμμετοχή στην πολιτική και δημόσια ζωή Υγεία ΕκπαίδευσηΙσότητα

41 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ


Κατέβασμα ppt "ΜΚΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗ Διαγόρου 11, Λεμεσός Τ.Κ. 3012 Τηλ. / Φαξ. 25 87 70 80 Κιν. 96 681 758 Facebook."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google