Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ

2 Ο μαστός ύστερα από την ωοθήκη αποτελεί το πιο « θηλυκό » όργανο ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

3 Ο χειρουργός βλέπει το μαστό σα νεοπλασία Ο παθολόγος σα μαστίτιδα Ο ενδοκρινολόγος σα γαλακτόρροια

4 Ποιος όμως θα δει τον μαστό στο σύνολό του ; Ασφαλώς εκείνος που βρίσκεται περισσότερο κοντά στη γυναίκα. Εκείνος, που πρώτος θα την εξετάσει.  Ο γυναικολόγος

5 Η μελέτη του μαστού είναι ανεξάντλητη γιατί αποτελεί την προβολή ολόκληρου του οργανισμού της γυναίκας και καθρεπτίζονται σ΄αυτόν όλα τα σκαλοπάτια της ζωής της. Από το λίκνο της ως τον τάφο της.

6 Στο λίκνο οι μαστοί θα δώσουν το « παρών τους ». Θα διογκωθούν και θα βγάλουν λίγο γάλα, λειτουργία που αποτελεί τη συνέχεια των ενδοκρινικών μηχανισμών της μητέρας.

7 της παιδικής ηλικίας της γυναίκας  ανάμεσα στις κούκλες και  στα άλλα παιχνίδια Ύστερα από λίγα χρόνια, οι μαστοί θα χαθούν

8 Μετά τα δέκα της χρόνια θα αρχίσει το άνθισμά τους

9 Κι αργότερα στην ήβη, θα κάνουν μεγαλόπρεπα την εμφάνισή τους.

10 Στην ωριμότητά τους η γυναίκα παρακολουθείται συστηματικά από τους μαστούς της.  Μαλακότεροι μετά την εμμηνορρυσία,  σφιχτότεροι και ευαίσθητοι γίνονται, λίγες ημέρες πριν από αυτή,

11 Στο διάστημα της εγκυμοσύνης οι μεταβολές τους θα γίνουν πιο έκδηλες. Κι όταν θα έρθει η στιγμή να εκπληρώσουν τη σπουδαιότερη αποστολή τους, τη γαλουχία, θα ολοκληρωθούν.

12 Αληθινό χάος χημείας τότε, το μαστικό λοβίδιο, όπου :  μέταλλα  λευκώματα  λιπίδια όλα μαζί σε έναν ασύλληπτο μεταβολισμό  υδατάνθρακες

13 Ο μαστός συμβολίζει :  Ομορφιά  Παρθενικότητα  Γονιμότητα  Μητρότητα  Αγνότητα  Λαγνεία Έννοιες δεμένες με την γυναικολογία

14 Όταν η γυναίκα διανύσει τη γενετησιακή της ηλικία και φθάσει στην κλιμακτήριο, οι μαστοί θα την παρακολουθήσουν. Και στα γεράματα, κι αυτοί θα γεράσουν.

15 Ποιο άλλο όργανο παρακολουθεί τη γυναίκα περισσότερο ; Και ποιος άλλος εκτός από το Γυναικολόγο, μπορεί να παρακολουθήσει την εξέλιξη αυτή της λειτουργίας των μαστών ;

16 Δεν διεκδικεί η Γυναικολογία να πάρει το μαστό από τη γενική χειρουργική. Επίκουρη έρχεται.

17 Έχει αυτό το δικαίωμα, γιατί στο γυναικολόγο θα δείξει ευκολότερα η γυναίκα τον όγκο της ή θα του μιλήσει για τη μασταλγία ή για κάποια έκκριση που παρατήρησε από τη θηλή της.

18 Ο όρος « Μαστολογία » ξεχώρισε πολλά χρόνια πριν και απέκτησε δική του οντότητα αφού παρασύρει μαζί του τόσο κόσμο.

19  Βιολογικές επιστήμες (εμβρυολογία, ιστολογία)  Ιατρική (γυναικολογία, παθολογία, κυτταρολογία, ακτινολογία, χειρουργική)  Ανθρωπιστικές επιστήμες  Τέχνες, γράμματα  Βιομηχανίες (κατασκευή στηθόδεσμων, πλαστικές προθέσεις, καλλυντικά)

20 Συνηθίσαμε να βλέπουμε το μαστό σαν «όγκο» ή σαν «γάλα». Παραβλέπουμε ότι είναι « στην υπηρεσία ολόκληρου του οργανισμού της γυναίκας ».

21 Ο μαστός δέρνεται από το σημερινό πολιτισμό μας όσο κανένα άλλο όργανο.

22  Χειραφέτηση της γυναίκας  Αρρενοποίησή της  Ηρεμιστικά φάρμακα  Συνθήκες εργασίας  Διατροφή της  Αποφυγή γαλουχίας Έχουν το αντίκτυπο στους μαστούς

23 Η απόφαση της μαστεκτομής δεν μοιάζει με την απόφαση της υστερεκτομής.

24 Τις στρογγυλές αυτές κατασκευές που επιδέξια σμίλη σκάλισε στο πιο φανερό σημείο του κορμιού της γυναίκας, επάνω στον θώρακα, εκεί που κρεμάει την καρφίτσα της ή το λουλούδι της, εύκολα δεν τις αποχωρίζεται !!!

25 Τα προβλήματα του μαστού πρέπει να τα παρακολουθούμε όχι μονάχα με τις γνώσεις μας αλλά και με την προσωπικότητά μας και την ανθρωπιά μας.

26 Ο μαστός ζητάει αυτή την ανθρωπιά μας. Η ιατρική είναι επιστήμη Ανθρωπιστική.


Κατέβασμα ppt "Ο ΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google