Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ακούστε τι Έχουν να Πουν Μερικοί Νομπελίστες

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ακούστε τι Έχουν να Πουν Μερικοί Νομπελίστες"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ακούστε τι Έχουν να Πουν Μερικοί Νομπελίστες
Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα σε ΕΠΙΣΤΗΜΗ και ΠΙΣΤΗ στο ΘΕΟ; Ακούστε τι Έχουν να Πουν Μερικοί Νομπελίστες

2 ARTHUR COMPTON ( ) “Για μένα, η πίστη αρχίζει με τη συνειδητοποίηση της αντίληψης πως μια υπέρτατη διάνοια δημιούργησε το σύμπαν καθώς και τον άνθρωπο. Δεν μου είναι δύσκολο να πιστέψω κάτι τέτοιο, επειδή ένα σύμπαν γεμάτο ευφυΐα και τάξη, είναι μια μαρτυρία για τη σπουδαιότερη διακήρυξη που έγινε ποτέ: ‘Εν αρχή, ο Θεός...’” ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ 1927 ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ Σ’ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ COMPTON.

3 ARNO PENZIAS (1933- ) “Αν δεν είχα άλλα δεδομένα εκτός από τα πρώτα κεφάλαια της Γένεσης, μερικούς Ψαλμούς και μερικά κείμενα από τις Γραφές, στην ουσία θα κατέληγα στην ίδια εικόνα προέλευσης του σύμπαντος που υποδεικνύουν και τα επιστημονικά δεδομένα.” ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 1978 ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑ-ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΟΣΜΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟ-ΒΟΛΙΑΣ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ , ΠΟΥ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΡΜΗ-ΝΕΥΣΕΙ ΟΤΙ ΦΑΝΕΡΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡ-ΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.

4 ERNST BORIS CHAIN ( ) “Η αρχή ενός θεϊκού σκοπού ... κοιτάζει κατάματα τον βιολόγο όπου κι αν αυτός στρέφει το βλέμμα του ... Η πιθανότητα να έχει συμβεί ένα τέτοιο γεγονός απλώς κατά τύχη, όπως της προέλευσης των μορίων του DNA, είναι πάρα πολύ μικρή για να την πάρει κάποιος στα σοβαρά.” ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΤΟ 1954 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΠΕΝΙΚΙΛΛΙΝΗ.

5 ARTHUR L. SCHAWLOW ( ) “Όταν κάποιος έρχεται αντιμέτωπος με τα θαύματα της ζωής και του σύμπαντος, θα πρέπει να αναρωτιέται γιατί οι μόνες πιθανές απαντήσεις είναι θρησκευτικού χαρακτήρα. ...Βρίσκω την ανάγκη για το Θεό και στο σύμπαν και στην ίδια μου τη ζωή.” ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1981 ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΦΑΣΜΑΤΟΣΚΟΠΙΑΣ ΜΕ ΛΕΙΖΕΡ.

6 MAX BORN (1882 - 1970) DEREK BARTON (1918 – 1998)
“Εκείνοι που λένε πως η μελέτη της επιστήμης κάνει κάποιον άθεο πρέπει να είναι μάλλον ανόητοι.” DEREK BARTON (1918 – 1998) ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1954 ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ. “Δεν υπάρχει καμία ασυμφωνία μεταξύ της επιστήμης και της θρησκείας ... Η επιστήμη φανερώνει πως υπάρχει Θεός.” ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1969 ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΟΧΗΜΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

7 CHRISTIAN B. ANFINSEN (1916 – 1995)
“Μόνο ένας ανόητος μπορεί να είναι άθεος.” ALBERT EINSTEIN (1879 – 1955) ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ 1972 ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΧΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΑΜΙΝΟ-ΟΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΝΖΥΜΟΥ ΤΗΣ ΡΙΒΟΝΟΥΚΛΕΑΣΗΣ. “Απλώς ανιχνεύω τις γραμμές που πηγάζουν από το Θεό.” ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 1921 ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ, ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ.

8 WILLIAM D. PHILLIPS (1948 – ) “Τόσοι πολλοί από τους συναδέλφους μου είναι Χριστιανοί που όταν έχουμε συνάθροιση στην Εκκλησία συναντώ πάντα καμιά δεκαριά απ’ αυτούς.” ΒΡΑΒΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 1997 ΜΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΟΜΠΕΛ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΛΕΙΖΕΡ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ ΕΝΟΣ ΚΛΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.

9 “Οι ουρανοί διηγούνται τη δόξα του Θεού και για τα έργα των χεριών Του μιλάει το στερέωμα. Η μια μέρα προς την άλλη μέρα λέει λόγια, και η μια νύχτα προς την άλλη αναγγέλλει γνώση.” ΨΑΛΜΟΣ 19:1-2

10 “Τα αόρατα χαρακτηριστικά του Θεού από την αρχή της κτίσης του κόσμου γίνονται ορατά και κατανοούνται μέσω των δημιουργημάτων.” ΡΩΜΑΙΟΥΣ 1:20 “Η αληθινή επιστήμη υποδεικνύει το Θεό και ως εκ τούτου επικυρώνει την πίστη στο Θεό.”

11 Σήμερα όλο και περισσότεροι επιστήμονες μεγάλους κύρους πιστεύουν στο Θεό, συχνά λόγω των δικών τους επιστημονικών παρατηρήσεων πάνω στη δημιουργία του Θεού. Όσο περισσότερα μαθαίνουν, τόσο πιο ξεκάθαρο γίνεται σ’ αυτούς ότι το σύμπαν δεν προήλθε από κάτι τυχαίο ή από τις όπως λέγονται φυσικές διαδικασίες, πρέπει να υπήρχε ένας ευφυής Σχεδιαστής, ΕΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ!

12 Ο Αμερικανός ποιητής Ralph Waldo Emerson περιέγραψε με λίγα μόνο λόγια τη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην επιστήμη και την πίστη όταν είπε: “Όλα όσα έχω δει με διδάσκουν να εμπιστεύομαι τον Δημιουργό για όλα όσα δεν έχω δει.”

13 “Αυτόν που η γνώση Του είναι ζωή αιώνια”
ΕΣΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ; “Αυτόν που η γνώση Του είναι ζωή αιώνια” Φανερώθηκε στο κόσμο μέσα από τον Γιο Του, τον Ιησού! Ο Ιησούς είπε: “Όποιος είδε εμένα είδε τον Πατέρα” (Ιωάννης 14:9).

14 “Επειδή τόσο πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμο (ΕΣΕΝΑ) ώστε έδωσε τον γιο Του τον μονογενή (τον ΙΗΣΟΥ) ώστε όποιος πιστεύει σε Αυτόν να μην χαθεί αλλά να έχει ζωή αιώνια.” ΙΩΑΝΝΗΣ 3:16

15 ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.
Αν δεν έχεις δεχτεί ακόμα τον Ιησού στη ζωή σου, μπορείς να το κάνεις τώρα με το να πεις αυτή την απλή προσευχή: “Αγαπημένε μου Ιησού, θέλω τα δώρα της αιώνιας ζωής, της αγάπης και το σκοπό που Εσύ μου προσφέρεις. Ανοίγω τη ζωή μου και την καρδιά μου σε Σένα τώρα και δέχομαι Εσένα σαν Σωτήρα μου. Σε παρακαλώ συγχώρεσε με για όλα τα λάθη που έχω κάνει, δώσε μου μια νέα αρχή, και βοήθησέ με να γνωρίσω Εσένα και την αγάπη Σου. Αμήν.” ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ. Για περισσότερα μηνύματα σε μορφή PowerPoint επισκεφτείτε το: Επικοινωνήστε μαζί μας στο:


Κατέβασμα ppt "Ακούστε τι Έχουν να Πουν Μερικοί Νομπελίστες"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google