Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ηθικά θέματα.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ηθικά θέματα."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ηθικά θέματα

2 Αντιμετώπιση της αδικίας
☻να δοθεί η συγχώρεση από τον ίδιο τον αδικημένο και ☻ να επιστραφούν τα άδικα, τα κλεμμένα.

3 «Ξέρεις ποιος έχει την εξουσία να σε συγχωρέσει; Εκείνος που τον αδίκησες...
Πρέπει να του επιστρέψεις το τετραπλάσιο, όπως λέει το Ευαγγέλιο, και τότε θα λάβεις συγχώρεση».

4 «Όσοι, αδελφοί μου, αδικήσατε Χριστιανούς ή Εβραίους ή Τούρκους, να δώσετε το άδικο πίσω, διότι είναι καταραμένο και δεν βλέπετε καμιά προκοπή...».

5 ☻«Γι’ αυτό, αδελφοί μου, να χαίρεστε όσοι βγάζετε το ψωμί σας με τον κόπο σας, διότι εκείνο το ψωμί είναι ευλογημένο».

6 «Μας χάρισε ο Θεός τον πλούτο»
Για τον πλούτο «Μας χάρισε ο Θεός τον πλούτο» «δε μας έδωσε ο Θεός τον πλούτο για να πολυτρώμε και να κάνουμε πολύτιμα φορέματα και παλάτια μεγάλα, να χορεύουν τα ποντίκια αύριο, και οι φτωχοί να πεθαίνουν από την πείνα.»

7 Για την αγάπη ☻«Το κύριο όνομα του Θεού μας είναι η αγάπη», ☻«αγάπη προς το Θεό και προς τους αδελφούς μας» (Διδαχή Στ’).

8 «Έχουμε χρέος να αγαπούμε το Θεό μας, διότι μας χάρισε τόση γη μεγάλη εδώ για να κατοικούμε πρόσκαιρα, τόσες χιλιάδες φυτά, βρύσες, ποταμούς, θάλασσες, αέρα, μέρα, νύχτα, ουρανό, ήλιο κλπ.

9 «Πρέπει να αγαπούμε τους εχθρούς μας και να τους συγχωρούμε
«Πρέπει να αγαπούμε τους εχθρούς μας και να τους συγχωρούμε. Να τους ταΐζομε, να τους ποτίζομε, να παρακαλούμε το Θεό για την ψυχή τους», « Και αν τύχει να χύσετε και το αίμα σας για την αγάπη του Θεού και του αδελφού σας».

10 «Αν έχουμε το μίσος και την έχθρα στους αδελφούς μας, όλα εκείνα τα καλά που κάναμε είναι του διαβόλου και στην κόλαση πηγαίνουμε».

11 «διότι εκείνη η έχθρα είναι φαρμάκι του διαβόλου.
Και καθώς βάζουμε σε εκατό οκάδες αλεύρι λίγο προζύμι, και έχει τόση δύναμη και ανακουφίζει όσο ζυμάρι κι αν είναι, έτσι είναι και η έχθρα. Όλα εκείνα τα καλά που κάναμε, τα γυρίζει και τα κάνει φαρμάκι του διαβόλου».

12 Σε άλλη περίπτωση, διδάσκοντας την αληθινή αγάπη, ανοίγει διάλογο με κάποιο Χριστιανό, τον κυρ – Κώστα.. •Αν σου δώσω ένα κομμάτι και σένα που δεν έχεις, τότε φανερώνω πως σε αγαπώ. •Έχω δύο ποτήρια κρασί να πιω... Αν δώσω και σε σένα απ’αυτό να πιεις, τότε σε αγαπώ.Αν δε σου δώσω, είναι κάλπικη η αγάπη. •Είσαι λυπημένος, Αν έλθω να σε παρηγορήσω, τότε είναι αληθινή η αγάπη μου.

13 Με ψεύτικη αγάπη δεν πηγαίνουμε στον παράδεισο.
Τώρα σαν θέλεις να κάνεις την αγάπη μάλαμα, πάρε και ντύσε τα φτωχά παιδιά και τότε να βάλω να σε συγχωρέσουν.

14 «Σε όποια πόλη, τόπο, χωριό ή σπίτι είναι η αγάπη, εκεί είναι και η χάρη του Χριστού μας, είναι η ευλογία, η υγεία, η χαρά, η ευφροσύνη και όλα τα αγαθά της γης. . Και τους φυλάγει ο Χριστός μας από κάθε κίνδυνο, σωματικό και ψυχικό. Και όταν πεθάνει κανείς, πηγαίνει η ψυχή του στον παράδεισο». (Διδαχή Η’).

15 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!
ΤΕΛΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "Ηθικά θέματα."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google