Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
ι Μάρκος Φοινικαρίδης Γιάννης Αργυρού Κυριάκος Ροδοσθένους Χρύσανθος Χρυσάνθου

2 ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Είναι το σύνολο των πλανητών που περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο Το ηλιακό μας σύστημα αποτελείται από 8 πλανήτες Σχηματίστηκε πριν από 4,6 δισεκατομμύρια έτη, από τη βαρυτική κατάρρευση ενός γιγάντιου μοριακού νέφους.

3

4 ΓΗ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ
Η γη είναι ο τρίτος σε σειρά πλανήτης Η περίοδος περιστροφής της γης περί τον άξονα της είναι 23 ώρες, 56 λεπτά και 4.09 δευτερόλεπτα (μία αστρική ημέρα). Η περιφορά της Γης γύρω από τον Ήλιο διαρκεί 365,2564 μέσες ηλιακές ημέρες (ή ένα αστρικό έτος).

5 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Οι δύο μεγάλες περιοχές πολικών κλιμάτων, διαχωρίζονται με δύο, συχνά, στενές εύκρατες ζώνες από μία πλατιά ισημερινή ζώνη τροπικών προς υποτροπικών κλιμάτων. Ανάλογα με την περιοχή, έντονες διακυμάνσεις παρατηρούνται στα μετεωρολογικά δεδομένα, όπως στην ετήσια βροχόπτωση η οποία μπορεί να κυμαίνεται από αρκετά μέτρα βροχής έως σχεδόν μηδενικές τιμές. Οι πλέον ακραίες θερμοκρασίες που έχουν καταγραφεί στον Πλανήτη είναι +58,0 °C (υπό σκιά) στην Λιβύη και -89,2 °C στον Ρωσικό σταθμό Βοστόκ στην Ανταρκτική.

6 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΓΗ
Είναι ο μοναδικός πλανήτης στο σύστημα που έχει θάλασσες . Επίσης είναι ο μόνος με έντονη γεωλογική δραστηριότητα και ο μοναδικός (απ' όσο ξέρουμε μέχρι σήμερα) που φιλοξενεί ζωή

7 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΞΗ διάμετρος της γης είναι 79175 χιλιόμετρα.
Η γη είναι δισεκατομμύρια χρονών και δημιουργήθηκε περίπου το π.Χ.

8

9 ΕΡΜΗΣ Ο Ερμής έχει διάμετρο 74.8 εκατομμύρια χιλιόμετρα και απόσταση από τον ήλιο εκατομμύρια χιλιόμετρα Μια δικιά τους μέρα διαρκεί περίπου 58.5 μερες. Είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στον ήλιο και δεν έχει δορυφορους Τα συστατίκα του είναι τα ίδια με της σελίνης

10 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ


Κατέβασμα ppt "Η ΓΗ ΚΑΙ Ο ΕΡΜΗΣ ΣΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google