Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συμπλήρωση & Υποβολή Αιτήσεων στη Βασική Δράση 2 (τομέας «Νεολαία»)

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συμπλήρωση & Υποβολή Αιτήσεων στη Βασική Δράση 2 (τομέας «Νεολαία»)"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συμπλήρωση & Υποβολή Αιτήσεων στη Βασική Δράση 2 (τομέας «Νεολαία»)
Erasmus+ Συμπλήρωση & Υποβολή Αιτήσεων στη Βασική Δράση 2 (τομέας «Νεολαία») 13 Ιανουαρίου 2017, Λευκωσία

2 Δομή παρουσίασης Γενικές πληροφορίες για σχέδια Στρατηγικών Συμπράξεων στον τομέα της νεολαίας Οδηγίες Συμπλήρωσης Αίτησης Κριτήρια Αξιολόγησης Αίτησης Ερωτήσεις

3 Στόχοι σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων στον τομέα της νεολαίας
Ειδικοί στόχοι για όλες τις Βασικές Δράσεις στον τομέα της Νεολαίας: Βελτίωση βασικών δεξιοτήτων των νέων, συμπεριλαμβανομένων των νέων με λιγότερες ευκαιρίες, ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής στη δημοκρατική ζωή και στο χώρο εργασίας, προώθηση διαπολιτισμικού διαλόγου & κοινωνικής ένταξης. Ενίσχυση της ποιότητας του youth work, μέσα από συνεργασίες μεταξύ των οργανώσεων νεολαίας και φορέων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς. Υποστήριξη μεταρρυθμίσεων σε θέματα πολιτικής σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, όπως επίσης και αναγνώριση της μη τυπικής & άτυπης μάθησης. Ενδυνάμωση της διεθνούς διάστασης των δραστηριοτήτων για τη νεολαία, καθώς και της ικανότητας των ατόμων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της νεολαίας, μέσα από συνεργασία μεταξύ φορέων από Ευρωπαϊκές χώρες, χώρες Εταίρους και διάφορους διεθνείς οργανισμούς. Σημειώνεται ότι η Εθνική Υπηρεσία, έχει θέσει ως εθνικές προτεραιότητες, για το 2017 την ενσωμάτωση, τη συμμετοχή, την απασχολησιμότητα/ επιχειρηματικότητα και τον εθελοντισμό.

4 Στόχοι σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων στον τομέα της νεολαίας
Ειδικοί στόχοι στις Στρατηγικές συμπράξεις: Οι στρατηγικές συμπράξεις αποσκοπούν στη στήριξη της ανάπτυξης, της μεταφοράς και/ή της εφαρμογής καινοτόμων πρακτικών, καθώς και στην υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών που προωθούν τη συνεργασία, τη μάθηση από ομότιμους και την ανταλλαγή εμπειριών σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Δύο τύπων ανάλογα με τους στόχους και τη σύνθεση της στρατηγικής σύμπραξης: Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την καινοτομία: Τα σχέδια αναμένεται να αναπτύξουν καινοτόμα προϊόντα, και/ή να προβούν σε εντατικές δραστηριότητες διάδοσης και εκμετάλλευσης των υφιστάμενων και των νεοπαραγόμενων προϊόντων, καθώς και των καινοτόμων ιδεών. Στρατηγικές Συμπράξεις που υποστηρίζουν την ανταλλαγή καλών πρακτικών: Ο πρωταρχικός στόχος είναι να επιτρέπει στους οργανισμούς να αναπτύξουν και να ενισχύσουν τα δίκτυα, να αυξήσουν την ικανότητά τους να λειτουργούν σε διακρατικό επίπεδο, να μοιράζονται και να πραγματεύονται ιδέες, πρακτικές και μεθόδους. Διακρατικές Πρωτοβουλίες Νέων (Transnational Youth Initiatives): Επιτρέπουν σε ομάδες νέων να μετατρέπουν τις ιδέες τους σε πράξεις, μέσω κοινωνικών επιχειρήσεων, με στόχο την αντιμετώπιση προκλήσεων και προβλημάτων της καθημερινής τους ζωής

5 Στόχοι σχεδίων Στρατηγικών Συμπράξεων στον τομέα της νεολαίας
Οριζόντιες Προτεραιότητες Στρατηγικών Συμπράξεων: Επίτευξη σχετικών και ποιοτικά υψηλών δεξιοτήτων και ικανοτήτων Κοινωνική ένταξη Ανοιχτές και καινοτόμες πρακτικές, στην ψηφιακή εποχή επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτών Διαφάνεια και αναγνώριση των δεξιοτήτων και των επαγγελματικών προσόντων Βιώσιμη επένδυση, απόδοση και αποτελεσματικότητα Προτεραιότητες Στρατηγικών Συμπράξεων στον Τομέα της Νεολαίας: Προώθηση της ποιότητας στης εργασίας στον τομέα της νεολαίας. Προώθηση της ενδυνάμωσης: ενίσχυση της διατομεακής συνεργασίας επιτρέποντας περισσότερες συνέργειες σε όλους τους τομείς δράσεων που αφορούν τους νέους. Προαγωγή της Επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση και την κοινωνική επιχειρηματικότητα στους νέους. Θα δοθεί προτεραιότητα σε σχέδια, με την μορφή των Διακρατικών Πρωτοβουλιών Νέων.

6 Στάδια ενός σχεδίου Στρ. Συμπράξεων:
Προετοιμασία: επιλογή εταίρων, πρακτικές διευθετήσεις, επιλογή συμμετεχόντων, σύσταση συμφωνιών. Υλοποίηση: πραγματοποίηση των διακρατικών συναντήσεων συντονισμού, των IO, των ME, των TTL events. Παρακολούθηση: αξιολόγηση δραστηριοτήτων, αναγνώριση των μαθησιακών αποτελεσμάτων (Youthpass), διάδοση των αποτελεσμάτων.

7 Επιχορηγούμενες Δραστηριότητες
Στρατηγικές Συμπράξεις με έμφαση στον Τομέα της Νεολαίας (€ ): Καινοτομία – 90% προϋπολογισμού Ανταλλαγή καλών πρακτικών (συμπ. Διακρατικές Πρωτοβουλίες Νέων) – 10% προϋπολογισμού ΜΟΝΟ ΓΙΑ 1ο ΚΑΙ 2ο ΚΥΚΛΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

8 Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ή/και να συμμετέχουν ως εταίροι
Μη κερδοσκοπικοί, μη κυβερνητικοί οργανισμοί (ΜΚΟ) Σωματεία Ευρωπαϊκές ΜΚΟ για τη νεολαία Κοινωνικές επιχειρήσεις Δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις Άτυπες ομάδες νέων (όχι οργανωμένες, >τέσσερα μέλη, ένας Νομικά Υπεύθυνος) Δημόσιοι φορείς Κερδοσκοπικοί φορείς … εγγεγραμμένοι σε χώρα του προγράμματος ή σε χώρα εταίρο που γειτνιάζει με την ΕΕ (βλ. σελ στον Οδηγό του Προγράμματος).

9 Διάρκεια Σχεδίου Διάρκεια Σχεδίου:
Σύμπραξη στον τομέα της νεολαίας: 6 μέχρι 36 μήνες Η διάρκεια θα πρέπει να επιλεγεί στο στάδιο της αίτησης, βάσει του στόχου του σχεδίου και του είδους των δραστηριοτήτων που προγραμματίζονται. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η διάρκεια της Στρατηγικής Σύμπραξης μπορεί να παραταθεί, μετά από αίτηση του δικαιούχου και με τη σύμφωνη γνώμη της Εθνικής Υπηρεσίας, μέχρι 6 μήνες και υπό την προϋπόθεση ότι η συνολική διάρκεια του σχεδίου δεν υπερβαίνει τα 3 έτη. Σε τέτοια περίπτωση, η συνολική επιχορήγηση δεν θα αλλάξει. Σε κάθε περίπτωση, τα σχέδια θα πρέπει να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι την 31η Αυγούστου 2020.

10 Εξεύρεση Εταίρων Τρόποι εξεύρεσης εταίρων στον τομέα της νεολαίας: (1) Πλατφόρμα εξεύρεσης εταίρων OTLAS του SALTO-YOUTH  (2) Eurodesk: Μπορείτε να αποστέλλετε αιτήματα εξεύρεσης εταίρων στην ηλεκτρονική διεύθυνση (3) Ιδιωτικές πρωτοβουλίες: Μια άλλη επιλογή εξεύρεσης εταίρων είναι κάποιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες που διατίθενται ηλεκτρονικά. Μερικά παραδείγματα είναι τα εξής: (4) Κατάλογος διαπιστευμένων οργανώσεων για EVS

11 Χρηματοδότηση Έξοδα διαχείρισης και υλοποίησης
Διακρατικές συναντήσεις (έξοδα ταξιδιού) Πνευματικά παραγόμενα (εργατοώρες) (μόνο Innovation) Πολλαπλασιαστικές δράσεις (ανά συμμετέχοντα) (μόνο Innovation) TTL Activities (έξοδα ταξιδίου, έξοδα διαβίωσης) Υποστήριξη συμμετοχής ατόμων με ειδικές ανάγκες. Ειδικές δαπάνες.

12 Χιλιομετρική απόσταση Ποσό επιχορήγησης σε Ευρώ
Ταξιδιωτικά Έξοδα Χιλιομετρική απόσταση Ποσό επιχορήγησης σε Ευρώ ανά συμμετέχοντα 10 – 99 20 100 – 499 180 500 – 1999 275 2000 – 2999 360 3000 – 3999 530 4000 – 7999 820 8000+ 1300

13 Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Αιτήσεων- Επιλέξιμη Περίοδος Δραστηριοτήτων
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Για σχέδια που ξεκινούν από: Βασική Δράση 1 – KA105 (Youth Exchanges, Mobility of Youth Workers, EVS) 2 Φεβρουαρίου :00μ. (ώρα Βρυξελών) Μεταξύ 1 Μαΐου και 30 Σεπτεμβρίου 2017 26 Απριλίου :00μ. (ώρα Βρυξελών) Μεταξύ 1 Αυγούστου και 31 Δεκεμβρίου 2017 4 Οκτωβρίου :00μ. (ώρα Βρυξελών) Μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Μαΐου 2018 Βασική Δράση 2 – KA205 (Strategic partnerships in the field of youth) Μεταξύ 1 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2017 Μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 31 Ιανουαρίου 2018 Μεταξύ 1 Φεβρουαρίου και 31 Μαΐου 2018 Βασική Δράση 3 – KA347 (Διαρθρωμένος Διάλογος μεταξύ Νέων και Υπευθύνων Χάραξης Πολιτικής) Καταληκτική ημερομηνία υποβολής Για σχέδια που ξεκινούν από: Βασική Δράση 1 – KA105 (Youth Exchanges, Mobility of Youth Workers, EVS) 2 Φεβρουαρίου :00μ. (ώρα Βρυξελών) Μεταξύ 1 Μαΐου και 30 Σεπτεμβρίου 2017 26 Απριλίου :00μ. (ώρα Βρυξελών) Μεταξύ 1 Αυγούστου και 31 Δεκεμβρίου 2017 4 Οκτωβρίου :00μ. (ώρα Βρυξελών) Μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Μαΐου 2018 Βασική Δράση 2 – KA205 (Strategic partnerships in the field of youth) Μεταξύ 1 Ιουνίου και 30 Σεπτεμβρίου 2016 Μεταξύ 1 Σεπτεμβρίου και 31 Δεκεμβρίου 2016 Μεταξύ 1 Ιανουαρίου και 31 Μαΐου 2017 Βασική Δράση 3 – KA347 (Διαρθρωμένος Διάλογος μεταξύ Νέων και Υπευθύνων Χάραξης Πολιτικής)

14 Υποβολή αίτησης για Σχέδια Στρατηγικών Συμπράξεων στον Τομέα της Νεολαίας (ΚΑ205)

15 Υποβολή αίτησης Για να υποβάλει αίτηση ένας οργανισμός/ άτυπη ομάδα νέων θα πρέπει: Να εγγραφεί στο Participants’ Portal και να λάβει PIC number (personal identification code – 9 digits) εάν δεν διαθέτει ήδη (απαιτείται ECAS account). Να μελετήσει τον Οδηγό του Προγράμματος και να βεβαιωθεί ότι πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας. Να μελετήσει τους οικονομικούς όρους του προγράμματος και τις επιλέξιμες δαπάνες. Να συμπληρώσει και να υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία.

16 Συμπλήρωση Αίτησης Τα γκρίζα πεδία συμπληρώνονται αυτόματα.
Τα ροζ πεδία είναι υποχρεωτικά και πρέπει να συμπληρωθούν από τον αιτητή. Τα κίτρινα πεδία είναι προαιρετικά.

17 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
B. Context B. “Main Objective of the project” Επιλέγετε ανάμεσα σε: - Development of Innovation - Exchanges of practices - Σχέδια για Exchanges of practices - Is your project a Transnational Youth Initiative? - Σχέδια για Youth Initiatives B.1. “Project Identification” Απαιτείται τίτλος του σχεδίου σε ελληνικά & αγγλικά, η ημερομηνία έναρξης του σχεδίου και η διάρκεια. Η ημερομηνία λήξης εισάγεται αυτόματα. (Προσοχή στην περίοδο κατά την οποία μπορεί να ξεκινήσει ένα σχέδιο, ανάλογα με την προθεσμία υποβολής!) Το πεδίο “Applicant Organisation Full Legal Name” θα συμπληρωθεί αυτόματα. B.2. “National Agency of the applicant organisation” Επιλέγετε την Εθνική Υπηρεσία στην οποία θα υποβληθεί η αίτηση (CY02 Κύπρος)

18 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
C. Priorities “Please select the most relevant horizontal or sectoral …” Επιλέγετε από τις διαθέσιμες προτεραιότητες στη λίστα. Απαιτείται τουλάχιστον μία από τις πιο κάτω κατηγορίες για να μπορεί να κατατεθεί σε εμάς. - HORIZONTAL (γενικές για τη ΒΔ2) - YOUTH (μόνο για τον Τομέα της Νεολαίας) *Πατήστε «+» για να προσθέσετε ή «-» για να αφαιρέσετε (μέχρι 3 σύνολο) “Please comment on your choice of priorities” Αιτιολογήστε τις απαντήσεις σας (υποχρεωτικό)

19 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
D. Participating organisation(s) D.1. “Applicant Organisation” Εισάγετε το PIC Number του αιτούντος οργανισμού και τα απαραίτητα πεδία συμπληρώνονται αυτόματα. *(μήνυμα για ρυθμίσεις ασφάλειας στο Adobe Reader. Κάντε SAVE) D.1.1 “Profile” Συμπληρώνετε το προφίλ του οργανισμού σας. (Προσοχή στην επιλογή του τύπου της οργάνωσης/άτυπης ομάδας σας!)

20 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
D.1.2. “Background and experience” Περιγράφετε εν συντομία τον οργανισμό, τις δραστηριότητες και την εμπειρία του οργανισμού, στη θεματική με την οποία καταπιάνεται το σχέδιο, καθώς και το προφίλ του προσωπικού που θα εμπλακεί στο σχέδιο. Δηλώνετε κατά πόσον έχετε αιτηθεί ή λάβει επιχορήγηση από Πρόγραμμα της Ε.Ε., κατά τους 12 τελευταίους μήνες. Αν επιλέξετε «Ναι», με τα «+» και «-» προσθέτετε και αφαιρείτε σχέδια. Για το κάθε σχέδιο συμπληρώνετε: Όνομα προγράμματος, χρονιά, αριθμό σχεδίου και όνομα δικαιούχου. D1.3 – D.1.4 “Legal Representative” & “Contact Person” Συμπληρώνετε τα στοιχεία του ατόμου που είναι νομικά εξουσιοδοτημένος να υπογράφει νομικά έγγραφα εκ μέρους της οργάνωσης ή της άτυπης ομάδας νέων και τα στοιχεία του ατόμου επικοινωνίας που θα είναι το σημείο επαφής για το σχέδιο. (Το άτομο επικοινωνίας θα έχει πρόσβαση στο MT+ και στο EPRP)

21 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
D.2 “Partner Organisation” Συμπληρώνετε το PIC Number τουλάχιστον ενός οργανισμού. D2.1 – D2.4 “Profile”, “Background and Experience”, “Legal representative”, “Contact Person” Ισχύουν όσα αναφέρθηκαν για τον αιτούντα οργανισμό πιο πάνω. D3. Associated Partners (Μόνο για innoviation) Σημειώστε αν υπάρχουν άλλοι συνεργάτες πέραν από τους partners του σχεδίου και περιγράψτε την εμπλοκή τους.

22 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
E. “Description of the project” Περιγράφετε το σχέδιο που προτίθεστε να υλοποιήσετε (όπως στόχοι και σύνδεσή του με τους στόχους του Erasmus+ και της εν λόγω Δράσης, ανάγκες και ζητήματα με τα οποία θα καταπιαστεί το σχέδιο, κλπ). Στην επιλογή “Which are the most relevant topics…”, μέγιστο 3 θέματα Προσοχή: Δίνετε ολοκληρωμένη και σαφή απάντηση σε κάθε υποσημείο του ερωτήματος. E. 1. Participants Απαντήστε σε όλες τις ερωτήσεις: Πως επιλέχτηκαν και πως θα εμπλακούν οι συμμετέχοντες Συμμετέχουν άτομα με λιγότερες ευκαιρίες; (περιγράψετε τα εμπόδια/ δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Επίσης, να εξηγείται ο τρόπος επιλογής τους και πώς θα διασφαλιστεί η συμμετοχή τους). Πόσα άτομα (εκτός των Οργανισμών) θα αποτελούν την ομάδα στόχου που θα επωφεληθεί; Πως θα εμπλακούν τα πιο πάνω άτομα;

23 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
F. “Preparation” Πρέπει να καταγραφεί τι θα γίνει στην περίοδο προετοιμασίας από τον οργανισμό σας και τυχόν εταίρους, πριν από την υλοποίηση της κυρίως δραστηριότητας, πώς οι συμμετέχοντες θα εμπλακούν/ενημερωθούν για τις θεματικές, τις δραστηριότητες και τη μεθοδολογία και πώς θα γίνει η επικοινωνία με εταίρους και συνεργάτες.

24 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
G. “Project Management and Implementation Λεπτομερής περιγραφή των δραστηριοτήτων Μεθοδολογία που θα εφαρμοστεί (μόνο innovation) (Μη τυπική / άτυπη μάθηση) Διακρατικές συναντήσεις συντονισμού. Σε ποιες χώρες (των εταίρων), πόσες θα γίνουν, πότε, πόσα άτομα θα συμμετέχουν από κάθε εταίρο στην κάθε μια. Πλάνο επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στους εταίρους Σχέδιο διαχείρισης ρίσκου (μόνο good practices / Youth Initiatives) Διαχείριση budget και χρόνου (μόνο innovation) Παρακολούθηση, διασφάλιση ποιότητας και επιτευγμάτων (μόνο innovation) Αξιολόγηση σχεδίου

25 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
G.1 “Intellectual Outputs” (Yes/No) μόνο innovation Αναγνωριστικό π.χ Ο1,Ο2,… (αυτόματα) Τίτλος Περιγραφή Καταμερισμός εργασίας, επιμέρους διεργασίες, μεθοδολογία Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία ολοκλήρωσης Γλώσσα εργασίας (+, - από τις επιλογές που υπάρχουν) Ηλεκτρονικά και άλλα Μέσα (+, - από τις επιλογές που υπάρχουν) Υπεύθυνη Οργάνωση (από τις επιλογές που υπάρχουν) Συμμετέχουσες Οργανώσεις (+, - από τις επιλογές που υπάρχουν)

26 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
G.2 “Multiplier Events” (Yes/No) (μόνο innovation) Άμεσα συνδεδεμένα με συγκεκριμένα IO. Όχι υποχρεωτικα Αναγνωριστικό π.χ E1,E2,… (αυτόματα) Τίτλος Χώρα διεξαγωγής Περιγραφή Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία ολοκλήρωσης Σχετικό με τα ακόλουθα IO… Υπεύθυνη Οργάνωση (από τις επιλογές που υπάρχουν) Συμμετέχουσες Οργανώσεις (+, - από τις επιλογές που υπάρχουν)

27 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
G.3 “Learning/Teaching/Training Activities” (Yes/No) (G.1 για Youth Initiatives) Όχι υποχρεωτικά. MONO αν αιτιολογηθεί επαρκώς η χρησιμότητα τους Αναγνωριστικό π.χ E1,E2,… (αυτόματα) Τομέας (Youth) Τύπος (από τις επιλογές που υπάρχουν: - short term joint staff - blended mobility of learners - long-term teaching or training assignments) Περιγραφή Χώρα διεξαγωγής (Δεν εγκρίνονται σε Partner countries) Αριθμός συμμετεχόντων Συμμετέχοντες με ειδικές ανάγκες Συνοδοί Διάρκεια σε ημέρες Διάρκεια σε μήνες Συμμετέχουσες Οργανώσεις (+, - από τις επιλογές που υπάρχουν) Επιλογή συμμετεχόντων, προετοιμασία, υποστήριξη, ασφάλεια, πρακτικές διευθετήσεις Διευθετήσεις για αναγνώριση και επικύρωση γνώσεων και δεξιοτήτων των συμμετεχόντων.

28 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
H. Follow up H.1 - H.3 “Impact”, “Dissemination of projects Results”, “Sustainability” Περιγράφετε τον αναμενόμενο αντίκτυπο του σχεδίου στους συμμετέχοντες, τους εμπλεκόμενους οργανισμούς αλλά και την ευρύτερη κοινότητα, τις δραστηριότητες διάδοσης των αποτελεσμάτων, καθώς και τους τρόπους που θα επιτευχθεί η συνέχεια και αειφορία του σχεδίου. ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΑ (παρουσιάσεις στο website) EPRP ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΒΔ2

29 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
Ι. Budget Ι.1 Project Management and Implementation Συμπληρώνεται αυτόματα. Μέγιστο 10 εταίροι €500 / μήνα για αιτητή, €250 / μήνα για κάθε εταίρο. Ι.2 Transnational Project Meetings «+» / «-» για να προσθέσουμε / αφαιρέσουμε Επιλέγουμε την Οργάνωση από την οποία θα ταξιδέψουν άτομα Συμπληρώνουμε τον αριθμό των ατόμων Επιλέγουμε τη χιλιομετρική απόσταση με βάση το distance band calculator της ΕΕ.

30 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
Ι. Budget Μέγιστο € το μήνα (€ για 3 χρόνια) Ι.3 Intellectual Outputs (μόνο innovation) «+» / «-» για να προσθέσουμε / αφαιρέσουμε Επιλέγουμε την Οργάνωση που είναι υπεύθυνη Επιλέγουμε αναγνωριστικό Επιλέγουμε κατηγορία προσωπικού (OXI managers και admin. Staff αφού αναμένεται ότι θα καλυφθούν από το project management and implementation ΕΚΤΟΣ αν αιτιολογηθεί επαρκώς) Συμπληρώνουμε τις ώρες που θα δουλέψει Ι.4 Multiplier Events (μόνο innovation) «+» / «-» για να προσθέσουμε / αφαιρέσουμε. Μέγιστο €30.000 Συμπληρώνουμε αριθμό ντόπιων συμμετεχόντων (€100 / άτομο) Συμπληρώνουμε αριθμό ξένων συμμετεχόντων (€200 / άτομο)

31 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
Ι. Budget Ι.5 Learning/Teaching/Training Activities (κινητικότητες) (I.3 για YI) Ι.5.1 travel «+» / «-» για να προσθέσουμε / αφαιρέσουμε Επιλέγουμε την Οργάνωση από την οποία θα ταξιδέψουν άτομα Επιλέγουμε αναγνωριστικό Επιλέγουμε τη χιλιομετρική απόσταση με βάση το distance band calculator της ΕΕ. Συμπληρώνουμε τον αριθμό των ατόμων (μαζί με συνοδούς) Συμπληρώνουμε τον αριθμό των ατόμων για επιπρόσθετο κονδύλι λόγω ακριβής μεταφοράς (βλπ οδηγό) Ι.5.2 Individual Support Συμπληρώνουμε τον αριθμό των ατόμων και των συνοδών και τη διάρκεια της διαμονής τους

32 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
Ι. Budget Ι.5 Learning/Teaching/Training Activities (κινητικότητες) Ι.5.3 exceptional Costs (overseas Countries… 80% του επιλέξιμου κόστους) «+» / «-» για να προσθέσουμε / αφαιρέσουμε Επιλέγουμε την Οργάνωση από την οποία θα ταξιδέψουν άτομα Επιλέγουμε αναγνωριστικό Συμπληρώνουμε τον αριθμό των ατόμων (μαζί με συνοδούς) Συμπληρώνουμε τον λόγο που αιτούμαστε το κονδύλι Συμπληρώνουμε τον αριθμό των ατόμων για επιπρόσθετο κονδύλι λόγω ακριβής μεταφοράς (βλπ οδηγό) Συμπληρώνουμε το κονδύλι που αιτούμαστε

33 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
Ι. Budget Ι.6 Special Needs «+» / «-» για να προσθέσουμε / αφαιρέσουμε Επιλέγουμε την Οργάνωση Συμπληρώνουμε τον αριθμό των ατόμων Περιγράφουμε τον λόγο που αιτούμαστε το κονδύλι Συμπληρώνουμε το κονδύλι που αιτούμαστε Ι.7 Exceptional Costs Μέγιστο € (με εξαίρεση το κόστος για τραπεζική εγγύηση) Δηλώνετε το 75% του επιλέξιμου κόστους. Αυτό θα πάρετε αν εγκριθεί.

34 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
J. “Project Summary” Περίληψη του σχεδίου σε καλά αγγλικά, στην οποία να αναφέρονται το περιεχόμενο, οι σκοποί και οι στόχοι, ο αριθμός και το προφίλ των συμμετεχόντων, οι προγραμματισμένες δραστηριότητες, οι πρακτικές διαδικασίες διαχείρισης, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και ο αντίκτυπος τους, αλλά και μακροχρόνια οφέλη του σχεδίου. (μεταφορά αυτούσια στο EPRP) J1 – J2.1 “Summary of Participating organisations”, “Budget Summary” Συμπληρώνονται αυτόματα

35 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
K. “Checklist” Bεβαιωθείτε ότι η αίτησή σας πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας που αναφέρονται. L. “Data Protection Notice” Διαβάστε το σημείωμα για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. M. “Declaration of Honor” Τυπώστε, υπογράψτε και σφραγίστε την υπεύθυνη δήλωση, την οποία στη συνέχεια θα πρέπει να επισυνάψετε στην αίτηση (υπογράφεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο).

36 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
N. “Annexes” Με την αίτηση θα πρέπει να επισυνάψετε: - Την Υπεύθυνη Δήλωση υπογραμμένη από το Νόμιμο εκπρόσωπο. - Τις συμφωνίες (mandates) με τους εταίρους, υπογεγραμμένες και από τα δυο μέρη. - Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων (excel template), για κάθε προγραμματισμένη δραστηριότητα. Σημείωση: Τα έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική ικανότητα της οργάνωσης σας, για επιχορηγήσεις που υπερβαίνουν τις €60,000, θα πρέπει να ανεβάζονται στην Πύλη Συμμετεχόντων με την υποβολή της αίτησης. Δεν ισχύει για δημόσιους φορείς ή διεθνείς οργανισμούς.

37 Συμπλήρωση Αίτησης - Πεδία
Ο. “Submission”: Πριν την υποβολή της αίτησης, παρακαλούμε όπως την επικυρώσετε (validate) (Ο.1). Για την ηλεκτρονική υποβολή χρειάζεστε σύνδεση με το διαδίκτυο (Ο.2). Εάν δεν μπορέσετε να την υποβάλετε ηλεκτρονικά, θα πρέπει να στείλετε την αίτηση μαζί με τα επισυναπτόμενα, με στην Εθνική Υπηρεσία εντός 2 ωρών από την λήξη της προθεσμίας υποβολής, επισυνάπτοντας φωτογραφία (snapshot) του “submission summary” στο οποίο θα φαίνονται οι αποτυχημένες απόπειρες ηλεκτρονικής υποβολής (Ο.3). Περιγραφή της κατάστασης υποβολής της αίτησης (Ο.4). Εκτυπώστε την και κρατήστε το αντίγραφό (Ο.5).

38 Κριτήρια Αξιολόγησης Σχεδίου
Σχετικότητα του σχεδίου (relevance) – 30 μονάδες Ποιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης του σχεδίου – 20 μονάδες Ποιότητα ομάδας του σχεδίου και των διευθετήσεων της συνεργασίας – 20 μονάδες Αντίκτυπος και Διάδοση – 30 μονάδες

39 Κριτήρια Αξιολόγησης Σχεδίου
Για να μπορέσει ένα Σχέδιο να διεκδικήσει επιχορήγηση, θα πρέπει να πάρει: τουλάχιστον 60 μονάδες συνολικά και τουλάχιστον τις μισές μονάδες ανά κριτήριο αξιολόγησης

40 Χρήσιμες Πληροφορίες Ιστοσελίδα της ΕΕ: plus/index_en.htm Ιστοσελίδα των Εθνικών Υπηρεσιών: Οδηγός του Προγράμματος (Programme Guide) Αιτήσεις Mandates Τηλέφωνα Επικοινωνίας: (γραμματέας), Μαρίνος Παύλου Facebook:

41 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!
Ερωτήσεις;


Κατέβασμα ppt "Συμπλήρωση & Υποβολή Αιτήσεων στη Βασική Δράση 2 (τομέας «Νεολαία»)"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google