Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο κύκλος της ανακύκλωσης Πρώτο βήμα Συγκεντρώνουμε τα αντικείμενα και προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει χωριστά από τα υπόλοιπα σκουπίδια (κάνοντας διαλογή.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο κύκλος της ανακύκλωσης Πρώτο βήμα Συγκεντρώνουμε τα αντικείμενα και προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει χωριστά από τα υπόλοιπα σκουπίδια (κάνοντας διαλογή."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ο κύκλος της ανακύκλωσης Πρώτο βήμα Συγκεντρώνουμε τα αντικείμενα και προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει χωριστά από τα υπόλοιπα σκουπίδια (κάνοντας διαλογή στην πηγή) Δεύτερο βήμα Η δημοτική αρχή, εθελοντές ή ιδιώτες έμποροι μαζεύουν αυτά που είναι για ανακύκλωση και τα δίνουν σε ειδικές βιομηχανίες για επεξεργασία. Τρίτο βήμα Άλλες βιομηχανίες αγοράζουν το ανακυκλωμένα και τα χρησιμοποιούν για την παραγωγή νέων ανακυκλωμένων προϊόντων Κλείσιμο του κύκλου Τα νέα ανακυκλωμένα προϊόντα φθάνουν και πάλι στους καταναλωτές

2 ΧΑΡΤΙ Ανακύκλωση είναι η αξιοποίηση των χαρτιών που προορίζονται για τα σκουπίδια ή θεωρούνται απορρίμματα με στόχο την αντιμετώπιση της ρύπανσης και την εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας.

3 Περιβαλλοντικά οφέλη από την ανακύκλωση του χαρτιού σώζονται 17 δέντρα απαιτείται η μισή περίπου ενέργεια και κατανάλωση νερού παράγεται 70% λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση μειώνονται τα απορρίμματα που καταλήγουν στις χωματερές δημιουργούνται 5πλάσιες θέσεις εργασίας

4 ΠΛΑΣΤΙΚΟ Τα πλαστικά αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των απορριμμάτων. Στην Ελλάδα καταναλώνονται ετησίως 300.000 τόνοι πλαστικών. Αποτελούν υλικό υψηλής τεχνολογίας και μεγάλης αντοχής και χρησιμεύουν κυρίως ως υλικό συσκευασίας. Ο λόγος που τα καθιστά εχθρικά προς το περιβάλλον είναι ότι αποσυντίθενται, με πολύ αργό ρυθμό: ένα πλαστικό μπουκάλι αποσυντίθεται σε 450 χρόνια, ενώ ένα σχοινί σε 3-14 μήνες και ένα χαρτί σε 4-6 εβδομάδες.

5 ΓΥΑΛΙ Tο γυαλί είναι το μοναδικό υλικό συσκευασίας που μπορεί ν¨ ανακυκλωθεί 100%, άπειρες φορές, χωρίς καμία απώλεια των ιδιοτήτων του και να παράγει νέες φιάλες ολοκληρώνοντας ένα κλειστό κύκλωμα παραγωγής που επιτυγχάνει μηδενικά απόβλητα (zero waste). Με αυτόν τον τρόπο συνεισφέρει επίσης άμεσα στην αειφορία των ορυκτών φυσικών πόρων. Η ανακύκλωση γυαλιού, ως γνωστό, εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. Συγκεκριμένα για κάθε 10% αύξηση χρήσης του υαλοθραύσματος: εξοικονομεί 3% ενέργεια και μειώνει κατά 4% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

6 ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ Το αλουμίνιο συλλέγεται στου ειδικούς κάδους.

7 Στη συνέχεια οδηγείται στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας.

8 Στο εργοστάσιο επεξεργασίας του αλουμινίου ταξινομούνται και καθαρίζονται έτοιμα για επανεπεξεργασία.

9 Στη συνέχεια περνά από μια διαδικασία re-melt και μετατρέπεται σε λιωμένο αλουμίνιο. Αυτό καταργεί τα επιχρίσματα και μελάνια που μπορεί να υπάρχουν σχετικά με το αλουμίνιο.

10 Το αλουμίνιο φτιάχνεται στη συνέχεια σε μεγάλους ράβδους που ονομάζεται πλινθώματα (τύπους). Κάθε πλινθώμα περιέχει περίπου 1,6 εκατομμύρια κουτιά ποτών.

11 Οι ράβδοι αποστέλλονται στα τριβεία όπου ξεδιπλώνονται, αυτό δίνει στο αλουμίνιο μεγαλύτερη ευελιξία και δύναμη.

12 Αυτό στη συνέχεια μετατρέπεται σε προϊόντα αλουμίνιου όπως δοχεία, περιτύλιγμα σοκολάτας και έτοιμες συσκευασίες γεύματος.

13 Σε μόλις 6 εβδομάδες, τα προϊόντα του ανακυκλωμένου αλουμινίου στη συνέχεια στέλνονται πίσω τα καταστήματα που είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν ξανά.

14 ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ Απαγορεύεται να καταλήγουν οι μπαταρίες σε χώρους υγειονομικής ταφής ή αποτέφρωσης. Το ίδιο ισχύει για τους συσσωρευτές των αυτοκινήτων. Αποτελούν μεγάλη μόλυνση για το περιβάλλον.


Κατέβασμα ppt "Ο κύκλος της ανακύκλωσης Πρώτο βήμα Συγκεντρώνουμε τα αντικείμενα και προϊόντα που έχουμε χρησιμοποιήσει χωριστά από τα υπόλοιπα σκουπίδια (κάνοντας διαλογή."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google