Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΡΑΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΡΑΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΡΑΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΡΕΝΑ; Το τρένο αποτελεί σήμερα κυρίαρχο μέσο κατηγορίας μεταφορών, των σιδηροδρομικών μεταφορών. Αποτελείται από ειδικά οχήματα που κινούνται πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές και μεταφέρουν φορτία ή επιβάτες από ένα γεωγραφικό σημείο σε άλλο.

3 ΤΑ ΤΡΕΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ Η εξέλιξη της τεχνολογίας δε θα μπορούσε να μην επηρεάσει και τις σιδηροδρομικές μεταφορές.   Τρένα σωστές βολίδες που εκμηδενίζουν τις αποστάσεις.

4 Μια σύντομη περιήγηση στον κόσμο, μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών σε διάφορες περιοχές του κόσμου οι οποίες είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ξεκινάμε από την Ιαπωνία.

5 ΙΑΠΩΝΙΑ Η Ιαπωνία είναι μέχρι στιγμής η μόνη χώρα στον κόσμο που διαθέτει τρένα μαγνητικής αιώρησης. Τα maglev, όπως είναι γνωστά τα οχήματα αυτά, αιωρούνται σε μικρή απόσταση πάνω από τις ράγες χάρη σε ισχυρά μαγνητικά πεδία. Η απουσία τριβών επιτρέπει στο τρένο να αναπτύσσει μεγάλες ταχύτητες και μάλιστα αθόρυβα.

6 ΤΡΕΝΑ MAGLEV Τα τρένα μαγνητικής αιώρησης δεν χρησιμοποιούν ρόδες, αλλά αιωρούνται πάνω από τις ράγες χάρη σε ένα ισχυρό μαγνητικό πεδίο, ώστε να ελαχιστοποιούνται οι τριβές.

7 KINA Το κινέζικο πρόγραμμα σιδηροδρόμων είναι το πιο εξελιγμένο στον κόσμο και η Κίνα είναι ο παγκόσμιος ηγέτης σε σούπερ υψηλή χρήση ταχύτητας στα τρένα μέσα σε λίγα χρόνια.

8 KINA Η Κίνα παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ταχύτητες έως και σχεδόν 500 χιλιόμετρα την ώρα. Το όνομα του είναι L ZERO .

9 ΓΑΛΛΙΑ Το 2007, μια ειδική μονάδα τρένων κατασκευάστηκε στη Γαλλία, τα τρένα V150. Τα V150 κατασκευαστήκαν σαν ένα σπορ αυτοκίνητο, που η κάθε λεπτομέρεια τους ήταν συντονισμένη με εκείνα τα κανονικά σούπερ τρένα μεγάλης ταχύτητας. 

10 ΙΣΠΑΝΙΑ Τα Ισπανικά τρένα τύπου ΑVE πάνε 300 χλμ. την ώρα. Διασχίζουν την απόσταση μεταξύ δύο πόλεων σε 2 ώρες και 38 λεπτά, αντί για τέσσερις ώρες, όπως συμβαίνει με τα συμβατικά τρένα.

11 ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ!!!


Κατέβασμα ppt "ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΡΑΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google